De ideale planner? Die vind je bij AFAS en Way2connect

Heeft je bedrijf een buitendienst? Dan weet je dat het een hele prestatie is om al die klantbezoeken te plannen. Welke medewerker stuur je naar welke klant? Welke materialen en gereedschappen heb je nodig voor de klus? En hoe verwerk je de werkbon? Je hebt een superplanner nodig voor die administratie. Bas Otting van Way2connect laat je planner topprestaties leveren.

Er zijn talloze bedrijven die hun medewerkers uitsturen naar klanten. Denk aan installateurs, onderhoudsploegen en schoonmakers. In zulke bedrijven heb je administratieve superhelden die goochelen met uurroosters en agenda’s. Daarna stemmen ze af met het magazijn, zodat het nodige materiaal klaarligt om al die klussen uit te voeren. Na de klantbezoeken verwerken ze de papieren werkbonnen in je administratie. Zo staat alles klaar om de facturen te maken. 

“Onze software houdt nauwkeurig bij welke medewerkers beschikbaar zijn en waar ze aan het werk zijn. Een druk op de knop en je krijgt een geoptimaliseerde planning.”

Geoptimaliseerde planning

Je planners zijn goud waard en daarom wil je ze een duwtje in de rug geven. Hoe? Door hen te laten werken met de combinatie van AFAS Software en Way2connect. Bas Otting geeft een woordje uitleg: “AFAS is het ERP-pakket waar je info over klanten, producten en facturen centraal bewaart. Way2connect is software die je aan AFAS vastmaakt om je werkplanning te automatiseren. Onze software houdt nauwkeurig bij welke medewerkers beschikbaar zijn en waar ze aan het werk zijn. Een druk op de knop en je krijgt een geoptimaliseerde planning.”

“Vervolgens gaat er een signaal naar de magazijnmedewerkers”, gaat Bas verder. “Zij leggen de materialen en gereedschappen klaar, zodat je ploeg zonder vertraging naar de klant kan. Is het werk klaar? Dan haalt je medewerker zijn smartphone of tablet boven en vraagt hij aan de klant om de digitale opdrachtbon te tekenen. Die informatie gaat rechtstreeks naar je ERP-pakket van AFAS.”

“Die eindeloze stroom papieren documenten droogt op en je hoeft niet meer naar de uurroosters en agenda’s te turen om de ideale planning te krijgen.”

Da’s pas klantenservice

Tijdwinst en efficiëntie zijn de grote voordelen van de link tussen AFAS Software en Way2connect. Die eindeloze stroom papieren documenten droogt op en je hoeft niet meer naar de uurroosters en agenda’s te turen om de ideale planning te krijgen. Bas heeft nog een pluspunt in petto: “Steeds meer toestellen – zoals de centrale verwarming in de woning van je klanten – zijn verbonden met het internet en geven een signaal wanneer er iets schort of wanneer het tijd is voor onderhoud. Way2connect pikt dat signaal op en zet de opdracht op het planningsvoorstel, vanzelfsprekend met de nodige info over de werkzaamheden die nodig zijn. Da’s pas klantenservice.”

Maatwerk per sector

Way2connect levert maatwerkoplossingen voor verschillende sectoren: schoonmaaksector, bouwbedrijven, veiligheidsfirma's, en onderhouds- en installatiebedrijven. Bas: "Elke sector heeft zo zijn specifieke kenmerken die een impact hebben op de planning. Neem bijvoorbeeld de schoonmaak waar veel deeltijdse en tijdelijke werknemers actief zijn. Met Way2connect blijft je planning tiptop in orde.”

Meer weten over de kracht van AFAS Software en Way2connect? Bas Otting maakt je met plezier wegwijs.