AFAS Software België kiest voor een nieuwe managementstructuur

Bij AFAS Software België gooien ze het roer om vanaf juni. Commercieel directeur Robert Koelman verlaat het bedrijf na zevenenhalf  jaar en daarom kiest het softwarebedrijf uit Mechelen voor een nieuwe managementstructuur. Een andere aanpak, die doorgroeimogelijkheden biedt voor de medewerkers.

Na het vertrek van Robert Koelman introduceert AFAS België een nieuwe managementlaag in zijn structuur. Directeur Machiel den Dekker blijft verantwoordelijk voor het operationele luik en neemt voortaan ook de Marketing & Sales voor zijn rekening. Daarnaast komen er drie managers aan boord die elk een afdeling aansturen: Consulting, Support & Opleiding en Sales.

Directeur Machiel den Dekker: “AFAS België is altijd een horizontale organisatie geweest. Ik ben verantwoordelijk voor het operationele luik, zeg maar de inhoud van onze software. Robert was verantwoordelijk voor marketing en sales. Samen met een team van dertig professionals kijken we terug op een mooi groeitraject. Maar het kriebelde al een tijdje bij Robert om zélf een zaak uit de grond te stampen. Vandaag waagt hij de sprong als ondernemer en daarom verlaat hij AFAS België op 31 mei. Dat geeft ons de kans om stil te staan bij onze organisatiestructuur. We verfijnen nu onze structuur om onze dienstverlening nóg beter te maken en om doorgroeimogelijkheden te geven aan onze mensen.”

Slagkracht door meer focus

Machiel: “We trekken bewust geen externen aan om die managementfuncties in te vullen, maar geven kansen aan onze mensen. Talent genoeg bij AFAS België. Bovendien zorgt die doorgroei ervoor dat onze organisatie meer zelfsturend wordt. Ook daarom leggen we de verantwoordelijkheid bij de mensen die dicht bij onze klanten staan. Een voorbeeld maakt dat duidelijk: met de nieuwe structuur krijgt onze afdeling Support & Opleiding meer slagkracht. Want de verantwoordelijke manager richt zijn pijlen helemaal op bestaande klanten. Bijvoorbeeld door intensieve trainingen te organiseren die je wegwijs maken in de nieuwe mogelijkheden van onze software. Zo blijf je als klant het maximum uit onze software halen.”

Dank je wel, Robert

Machiel: “Met de nieuwe structuur zijn we gewapend om onze groeiambities waar te maken. En we zijn ambitieus: tegen 2020 willen we een omzet van tien miljoen euro realiseren. Dat is meer dan een verdubbeling als je het vergelijkt met de omzet van 2016. Daarom drukken we het gaspedaal in, samen met onze mensen die mee aan het stuur zitten. Tegelijk kijken we met veel dankbaarheid terug naar het afgelopen traject. Want Robert is sinds 2009 de stuwende kracht achter AFAS België. We wensen hem dan ook veel succes met zijn nieuwe plannen.”

Wil je meer informatie over dit persbericht? Neem dan contact op met Machiel den Dekker, directeur AFAS Software via m.dendekker@afas.be