Verhuisd! AFAS trekt naar nieuw clubhuis

Een ontmoetingsplaats voor iedereen

AFAS Software België groeide de voorbije jaren hard. Verhuizen naar een groter pand was dan ook de volgende logische stop na 10 jaar te groeien in het Mechelse kantoor. "We ruilen ons oude kantoor in voor een gloednieuw pand waar duurzaamheid en milieuvriendelijkheid centraal staan. Ons nieuwe clubhuis wordt een plek waar we bezoekers, partners, medewerkers, klanten willen verbinden en inspireren", zegt directeur Machiel den Dekker. 

Het nieuwe pand, dat zich in het bedrijvenpark Gate 7 in Kontich bevindt, is echt uniek.  “De groei naar een groter kantoor ligt in lijn met onze ambitie om met onze geïntegreerde ERP-software te groeien. Het oude pand was te klein geworden voor de gestage groei in collega's en omzet. We gingen dus op zoek naar een nieuwe werkplek. Uiteindelijk kozen we ervoor zelf een clubhuis te bouwen."

Het nieuwe kantoorgebouw is 3.385 vierkante meter groot maar bevat momenteel slechts 139 werkplekken. "We willen het werken hier zo aangenaam mogelijk maken. Naast de werkplekken, bestaat ons nieuwe clubhuis uit een rooftop restaurant met bar, een tuinkamer, een theater met 99 zitplaatsen, demoruimtes, een fotostudio, 3 opleidingslokalen, en nog veel meer. In elke ruimte van het nieuwe pand staat beleving centraal. En de verschillende faciliteiten zorgen ervoor dat het voor onze medewerkers een meerwaarde is om naar kantoor te komen.", aldus Machiel. 

Te huur: ontmoetingsplaats met eindeloze mogelijkheden

Het nieuwe clubhuis bevat ook een Partnercentrum. Een ontmoetingsplaats waar je als bedrijf een kantoorruimte kan huren. Je kan volledig je eigen identiteit aan de kantoorruimte toevoegen en je kan bovendien gebruik maken van alle faciliteiten die voorzien zijn. "We spreken echt van cohousing, niet van coworking. Dat houdt voor ons in dat je mee gebruikmaakt van het Café Soigné, de opleidingslokalen, het theater, de boardroom, ...", vertelt Machiel. "Zo willen we klanten, partners en relaties ontvangen, verbinden en inspireren." 

Ook gaan de verschillende faciliteiten te huur zijn. "Je kan als buitenstaander bij ons terecht om een ruimte te huren voor een bepaalde periode, event of zelfs uurtje. Denk bijvoorbeeld aan het theater met 99 zitplaatsen waar je presentaties kan geven, of de boardroom met private dining waar je je gasten na een vergadering in de watten kan leggen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Daarover binnenkort meer."

Duurzaamheid centraal

Het AFAS Clubhuis in Kontich is een uniek plaatje. "We zijn een positief, groeiend bedrijf dat af en toe ook wel eens graag gek doet. En dat gekke kantje zie je ook terug in het nieuwe kantoor. We hebben een pooltafel, een kickertafel, een rooftopbar en een serre als vergaderruimte. Maar nog belangrijker was dat de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid centraal stonden.", vertelt Machiel. 

Het nieuwe kantoor functioneert zo goed als energieneutraal en is gebouwd volgens het Bijna Energieneutraal (BEN)-principe. Zo is het gebouw volledig gasloos en is het volledige dak belegd met zonnepanelen. Ook maken ze gebruik van bijvoorbeeld energiezuinige LED-verlichting en zonwerende beglazing. 

Feestelijke opening in 2022

Momenteel werken alle medewerkers van AFAS Software België grotendeels thuis door de huidige omstandigheden. "We zijn wel al volop bezig met het plannen van een officiële opening. Dan zijn klanten, partners, familie en vrienden welkom om de feestelijke opening bij te wonen. Momenteel zetten we nog de puntjes op de i, maar we kijken er naar uit jullie hier te mogen ontvangen", aldus Machiel den Dekker.