Inspiratiesessie: Ondernemen in de schoonmaaksector

AFAS, Way2connect en Beercoo Schoonmaakgroep vertellen over hun kruisbestuiving!

Op 2 februari organiseerde AFAS België een inspiratiesessie rond automatisering voor spelers in de schoonmaaksector: zowel klassieke schoonmaakbedrijven als kantoren die het beheer van dienstencheques en huishoudhulp organiseren waren vertegenwoordigd.

Tijdens de avondsessie gaven we een woordje uitleg over de AFAS Clean Template, de standaardoplossing voor schoonmaakbedrijven die AFAS lanceerde in samenwerking met partner Way2connect. Vervolgens was het woord aan Patrick De Beer van Beercoo Schoonmaakgroep, die vanuit zijn eigen ervaring zijn enthousiasme voor automatisering en voor AFAS kwam delen met zijn vakgenoten.

Het is door met mensen als Patrick aan de tafel te gaan zitten dat AFAS en partner Way2connect de Clean Template hebben kunnen ontwikkelen om te voldoen aan de noden van de schoonmaaksector. De template is een geïntegreerde oplossing voor de hele backoffice, de boekhouding, de planning, én het medewerkersbeleid, en is daarmee de breedste totaaloplossing op de markt! De totaaloplossing is met name een standaardoplossing: verschillende administratieve processen werden standaard in de software opgenomen en kunnen daarom volledig geautomatiseerd verlopen, zodat je als gebruiker alleen hoeft te sturen op de uitzonderingen en meer tijd overhoudt voor je klanten en medewerkers. Daarnaast zorgen de standaard rapportages ervoor dat je makkelijk inzicht krijgt in de marges, zodat je met je schoonmaak- of dienstenbedrijf echt het verschil kan gaan maken!

Patrick kon met zijn verhaal duidelijk op bijval rekenen van zijn collega's: de knelpunten die hij aanhaalde waren herkenbaar en de oplossingen boden stof tot nadenken! De streetfood (denk: overheerlijke hamburgers) van catering-revelatie Tommer maakte het plaatje compleet... Alweer een inspirerende avond om trots op terug te kijken!