Maes Warmte- en Koeltechniek aan de slag met AFAS Profit

Maes warmte- en koeltechniek, leverancier en plaatser van aircosystemen en warmtepompen, heeft besloten met AFAS in zee te gaan. AFAS Profit brengt Logistiek, Projecten, Abonnementen, HRM en Financieel samen in één gezamenlijke database en voorziet de koppeling met exchange.

Voor Maes is dit dé oplossing om van alle overtollige excel-sheets af te raken en de bedrijfsprocessen te automatiseren via workflows en signalen, om zo de foutenlast te minimaliseren.

Maes is actief in de bouwsector en moet de nodige documenten aanleveren voor renovaties, zodat de bouwheer kan genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6%. Tevens wil Maes kunnen beslissen of ze wel of niet een onderhoudsvoorstel afdrukken als ze klimatisatie toestellen leveren. Zowel de lay-out van hun logistieke facturen als hun projectfacturen moest daarom volledig op maat gemaakt worden, want ook dit proces wilden zij geautomatiseerd zien bij het afdrukken. Intensievere scripting in samenspraak met functievelden en vrije inrichting, hebben geleidt tot een prachtig resultaat, dat varieert van twee tot vier bladzijden door een druk op de knop.

Om alles verder te automatiseren, heeft Maes besloten om met signalen te werken die aangeven wanneer ze contact moeten opnemen als onderhoudscontracten worden afgesloten (via Profit Abonnementen). Het gebruik van het aankoopdagboek wordt dan weer tot een minimum herleidt, door het automatisch doorboeken van inkooporders en goederenontvangsten naar de juiste grootboekrekeningen.

Alles in beschouwing nemend heeft Maes een enorme stap gezet en plukken ze reeds de vruchten van hun digitale overstap naar AFAS Profit!