Vorige week dinsdag 9 juni verzamelde 40 HR professionals in restaurant Kommilfoo te Antwerpen. Sterrenchef Olivier De Vinck bereidde een exclusieve lunch voor deze selecte groep. GPS en AFAS Software legden uit hoe ICT en human resources hand in hand gaan. Daarbij werd de vergelijking gemaakt met de keuken. De hele personeelsadministratie is een kluwen, zoals een spaghetti. Registratie, beveiliging, planning, verloning, ... het hangt allemaal met elkaar samen.
Om dit alles werkbaar te houden, komt het erop aan om de beschikbare technologie aan te wenden die van deze chaos een geordend, overzichtelijk geheel maakt. Zoals enkele asperges, die netjes naast elkaar op een bord worden geschikt. AFAS Software heeft van deze vergelijking tussen gastronomie en hun business zelfs een boek gemaakt, getiteld: Van spaghetti tot asperges. Heel wat kernwaarden die nodig zijn op de werkvloer, zijn ook essentieel in een keuken van niveau. Denk maar aan passie, kwaliteit, eenvoud, creativiteit of snelheid. In feite doen we als manager dus net hetzelfde als de topchef van een sterrenrestaurant. Chef Olivier De Vinck bracht dit verhaal dan ook met een leuke knipoog op tafel. De aftrap werd gegeven men een heerlijke amuse van spaghetti van komkommer, om vervolgens asperges in het voor-en hoofdgerecht terug te vinden.
De lunch startte met een uiteenzetting van Robert Koelman, directeur van AFAS Software België. Hij verklaarde hoe de HR software van AFAS uw HR departement naar nieuwe hoogtes kan brengen en hoe u hierdoor uw administratief werk kan verdampen. Kristof Lambie van GPS nv legde vervolgens uit hoe geautomiseerde tijdsregistratie op zijn beurt ook heel wat voordelen biedt. De van spaghetti naar asperges lunch is het resultaat van een geslaagd partnerschap tussen beide HR Software leveranciers. GPS is de samenwerking aangegaan met het softwarehuis AFAS, waardoor het hele proces vanaf de parkeerstrook tot bij het afleveren van de loonstrook, geautomatiseerd wordt.
Na een zeer geslaagde tweede editie en tevens mooi netwerkevenement voor de aanwezige HR managers wordt er alvast uitgekeken naar het nieuwe aspergeseizoen.
Wenst u meer te weten te komen over de methodiek van het SIMPEL-model, klik hier.