Succesbeheer Traineeship: de ERP-ervaring

Traineeship ERP: succesbeheerders aan het woord

Een AFAS-beheerder is essentieel in jouw organisatie... Zelfs zó essentieel dat we hen succesbeheerder noemen. En om nog succesvoller te werk te gaan, hebben we een traineeship opgericht. Een intensieve opleiding waarbij je 7 weken lang, 2 dagen in de week onze collega wordt. Het doel? Je alles leren over onze software zodat je jezelf bijna AFAS-consultant kan noemen. Aan de hand van een zelfgemaakte case verdiep jij je als succesbeheerder in de software en cultuur van AFAS.

De voorbije weken mochten we onze eerste succesbeheerders ontvangen. Nancy Van Sande van 802 Networks concentreert zich op de ERP-processen binnen haar organisatie. Ze verdiept zich in haar eigen case en gaat zelf aan de slag met de implementatie. 

 

Naam: Nancy Van Sande
Bedrijfsnaam: 802 Networks
Kernactiviteit: Distributie van camera- en draadloze netwerken
Aantal medewerkers: 14
Functie: Office Manager, AFAS-beheerder
Aantal uren AFAS per week: Ongeveer 80% van mijn week
Hoelang zijn jullie al klant? Begin 2019, dus bijna een jaar
Gebruiken AFAS vooral voor: Ordermanagement, stockbeheer, projecten, facturatie 

De uitdagingen 

Nancy heeft zich de voorbije maanden al stevig ingewerkt in de software van AFAS. Door verschillende overnames in het verleden hebben ze al enkele systemen zien passeren bij 802 Networks. Met AFAS willen ze vooral hun ordermanagement en het financiële aspect binnen de organisatie overzichtelijk beheren. 

"Doordat we in het verleden al verschillende systemen hebben gehad, zien we nu echt wel de meerwaarde in AFAS. Onze Excel-lijsten zijn eindelijk verleden tijd! De gemakkelijkheid om te rapporteren, de weergaven instellen hoe wij het willen, de gebruiksvriendelijkheid, ... Dat is waarom we voor AFAS gekozen hebben. Begin februari 2019 gingen we live. De basis was gelegd, de prioriteiten gingen snel. Nu ligt de focus op de optimalisatie en daarvoor ben ik hier!" 

"Dit traineeship is de ideale gelegenheid om te focussen op de optimalisatie."

Het Succesbeheerder Traineeship 

"Als AFAS-beheerder verdiep ik me graag in de processen. Ik wil graag blijven bijleren. Er kwamen consultants langs om de optimalisatie te bekijken. Zij gaven aan dat ik de volledige scope die we besproken hadden ook zélf kon doen in het traineeship. Het feit dat ik tijdens deze intensieve opleiding zo veel zou bijleren over het systeem heeft me over de streep getrokken. Dit traineeship is niet alleen de uitgelezen kans om het systeem te leren kennen, maar ook om alles al naar onze wensen in te richten. Ik merkte al meteen dat de software van AFAS heel gebruiksvriendelijk en laagdrempelig is. De grootste trigger was dat ik in aanraking kwam met alle kennis rond het systeem, verzameld op 1 plek. Alle cursussen zijn beschikbaar, consultants en support-medewerkers staan klaar om je te helpen. Dat was de doorslag om me in te schrijven voor dit traineeship!" 

De begeleiding

"We kregen op voorhand de vraag om door middel van een case aan te geven wat we graag wilden aanpakken tijdens het traineeship. Ik ben in samenspraak met mijn collega's en enkele AFAS-consultants gaan bekijken wat we nog misten. Wat kon ik zelf opnemen in mijn case? We kwamen tot de conclusie dat ik meteen in onze live-omgeving zou werken. Testen is dan uiteraard heel belangrijk, zodat er niets misgaat!" 

"Mijn buddy Annelies, supportmedewerker bij AFAS, heeft me de voorbije weken goed op weg gezet en geholpen waar nodig. Op het einde van de 7 weken is het de bedoeling dat we aan onze collega's presenteren wat we geleerd hebben. Dat we de case onder begeleiding van het AFAS-team gingen oplossen, wist ik op voorhand. Maar ik had nooit verwacht dat we ook echt als nieuwe collega's zouden ontvangen worden. We kregen onze eigen werkplek en onze eigen sleutel. Ik voelde me meteen welkom!"

Waarom jij mee moet doen! 

  • Je leert alles van het product, gespecificeerd op HRM/payroll en ERP
  • Je focust je opleiding op basis van je eigen organisatie 
  • Je boekt meteen resultaat door te werken in je eigen omgeving (uiteraard is een testomgeving ook mogelijk ;-) )
  • Actieve begeleiding door je AFAS-collega's
  • Je wordt een echte AFAS-collega, inclusief werkplek en computer


Traineeship Succesbeheerder

Iets voor jou? 

7 weken lang, 2 dagen per week, word je uitgedaagd.
Als echte AFAS-collega verdiep jij je aan de hand van een zelf meegebrachte case.
Het doel? De allerbeste beheerder worden: een succesbeheerder! 

Kom hier alles te weten over dit traineeship!