AFAS Inspireert Beter Ondernemen

AFAS Software is een softwareleverancier in België waarvan het hoofdkantoor in Nederland is gelegen. Wat typeert ons nu juist als bedrijf? We zijn een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar we inspireren vooral met veel passie ondernemers en onze klanten. We ontwikkelen innovatieve software voor de zakelijke markt. Daarbij nemen we graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

Dit is AFAS

Hoe leg je uit wie AFAS is? Wij zijn ervan overtuigd dat het in onze bedrijfscultuur verborgen zit. Als je bij AFAS werkt, dan bén je AFAS. De vier kernwaarden 'betrokkenheid', 'vertrouwen', 'duurzaamheid' en 'optimisme' beschrijven hierin het beste ons DNA. Ieder van ons werkt dagelijks mee om de unieke bedrijfscultuur in stand te houden.

 

Een kijkje in de geschiedenis

AFAS (Applications For Administrative Solutions) werd in 1996 opgericht in Nederland. Toen nog met 48 medewerkers, vandaag de dag kent AFAS Software ruim 600 medewerkers.

Maak kennis met AFAS Software België!

Bekijk onderstaand filmpje en kom meer te weten over wie we zijn en wat we doen.

Voel je welkom in ons Clubhuis

Het AFAS Clubhuis is een stimulerende werkomgeving voor onze collega's geworden. Daarnaast is het ook een uniek visitekaartje voor klanten, relaties en bezoekers. We vinden het belangrijk dat iedereen zich er direct thuis voelt en er ontzettend kan genieten. Of het nu in de kantoren, vergaderruimtes, het restaurant of het theater is. Zelfs in de kunst in en rondom ons pand hebben we dit proberen terug te laten komen.

Missie & visie

Vanaf de start werken we hard aan het blijven realiseren van onze missie.

Het ontwikkelen van software voor de zakelijke markt op een maatschappelijk verantwoorde manier waarbij klanten, medewerkers en milieu centraal staan.

Wij doen dit op basis van Ondernemingsprocesbeheer (OPB). Deze visie ligt aan de basis van het bedrijf, ons softwareproduct en onze AFAS Foundation.

Het laatste nieuws

Ondernemingsprocesbeheer (OPB)

 

Weten waar je als bedrijf naartoe wil, is niet voldoende om een onderneming aan te sturen. Je moet ook ideeën hebben hoe je dat gaat bereiken. Daar is visie voor nodig. Want succes kan je maken, bijsturen en beïnvloeden. Wij doen dit op basis van Ondernemingsprocesbeheer (OPB). Die visie ligt aan de basis van het bedrijf en onze producten.

Piet Mars en Ton van der Veldt, de oprichters van AFAS, hebben deze visie vastgelegd in een boek: 'De kunst van succesvol ondernemen op basis van Ondernemingsprocesbeheer'. Aan de hand van veel voorbeelden word je gestimuleerd om in je eigen bedrijfssituatie succes af te dwingen. Bekijk hieronder het filmpje over wat OPB inhoudt.

De 6 pijlers voor OPB

  •  Anders zijn
  •  Krachtig leiderschap tonen
  •  Klanten centraal stellen
  •  Denken in standaarden
  •  Optimaal beheren van processen
  •  Automatisering als kernactiviteit beschouwen

Download gratis het e-book OPB

AFAS Foundation

De AFAS Foundation stelt geld beschikbaar voor projecten over de hele wereld binnen de gezondheidszorg, het onderwijs en de maatschappij. Vanuit de AFAS Foundation helpen we anderen om dromen waar te maken. We geloven in projecten die veel impact hebben en anderen inspireren om aan te haken. We geven ieder jaar een mooi bedrag uit aan goede doelen en maatschappelijke projecten. Daarnaast besteden we aandacht aan lokale doelen en krijgt afgeschreven hardware een nieuwe bestemming bij diverse scholen.

Meer weten over de AFAS Foundation?

 

Sponsoring van lokale projecten

De AFAS Foundation is een zelfstandige stichting. Dat betekent dat de stichting zich richt op giften die een duidelijk doel dienen buiten het belang van AFAS Software zelf. Daarnaast ondersteunen we ook al jaren lokale projecten. Zij kunnen bij AFAS een sponsoraanvraag indienen. Bij een sponsorverzoek is er ook altijd sprake van een duidelijk doel voor AFAS.

Onze visie op softwareontwikkeling

Onze stip op de horizon voor wat betreft innovatie: software die ja kan modelleren in plaats van programmeren. We herkennen generieke patronen uit de echte wereld en vatten die samen in bouwstenen. Met die bouwstenen maken we onze hele ERP-applicatie opnieuw. Maar dan beter en sneller.

Dit nieuwe ERP-systeem komt voort uit de visie dat er niet meer geprogrammeerd hoeft te worden. Maar dat definiëren volstaat als van tevoren al goed over de bouwstenen is nagedacht. Omdat die bouwstenen al bepaalde eigenschappen in zich hebben, is de software ook 'self-explanatory'. De applicatie kan zo zelf ook uitleggen hoe bepaalde berekeningen, zoals bijvoorbeeld de BTW op een factuur, tot stand zijn gekomen. Het denkwerk is al gedaan, dat zorgt voor eenvoud voor de gebruiker.

Meer weten over onze software?