Bovenop de self service en het gebruik door HR, biedt het pakket als derde niveau een stevige managementtool waardoor we onder andere de loopbaanontwikkeling van medewerkers nog meer kunnen stimuleren.
"Teamverantwoordelijken kunnen via dit gedeelte de historiek van medewerkers opvragen", zegt Raf Heroes, "zicht krijgen op hun vorige evaluaties, in één oogopslag zien welke opleidingen ze hebben gevolgd en welke opleiding ze nog zouden kunnen volgen alsook welke verwachtingen ze zelf nog koesteren t.o.v. hun persoonlijke ontwikkeling. Het gaat met andere woorden om een zeer belangrijke steunpilaar voor de loopbaanontwikkeling van de medewerkers. De drie niveaus van het nieuwe platform bieden ons alleszins precies wat we zochten: gebruiksgemak en de perfecte integratie van wat we al hadden."
Randstad is bij de keuze van het nieuwe hr-platform niet over één nacht ijs gegaan. "Het is heel belangrijk om samen te werken met een softwareleverancier met wie het klikt", zegt Geert Vanherwegen. "Er moet echt een match zijn tussen de beide culturen, want ook als alles technisch in orde is, loopt het op een gegeven ogenblik bijna gegarandeerd fout als de cultuur van de partner heel anders is. Daarom hebben we een stuurgroep opgericht die de markt grondig heeft verkend en onderzocht. Deze stuurgroep heeft daartoe diverse criteria zoals prijs, functionaliteit en kwaliteit, maar ook ondernemingscultuur en financiële stabiliteit grondig bekeken. Op basis daarvan hebben we uiteindelijk voor AFAS gekozen. We zijn ervan overtuigd dat zij de meest geschikte partner waren om ons het platform te bieden dat we echt nodig hadden."