Talentmanagement

 

Steeds meer organisaties zien het belang in van talentmanagement als onderdeel van strategisch HR beleid. Logisch, want de vraag naar talent zal de komende jaren groter zijn dan het aanbod. 

Talentmanagement in de praktijk

 

Talentmanagement draait om het inzicht in jouw medewerkersbestand en de daarbij horende competenties. Daarmee maak je het beleid voor de toekomst om te binden, boeien en behouden van talent. 

Onze software stelt HR professionals in staat om Talentmanagement echt in praktijk te brengen. De uitgebreide dashboards en analyse mogelijkheden zorgen ervoor dat je altijd een actueel inzicht hebt. Of het nu gaat om competentiemanagement, performancemanagement of interne mobiliteit.

Problematieken in de markt

 

 

 • Losstaande tools voor opleidingen, evaluaties, competentiemanagement zorgen voor weinig inzicht en onvolledige medewerkersprofielen.
 • HR afdeling heeft oogkleppen op: Wat voor vlees hebben ze in de kuip en wie hebben ze nog nodig
 • Onvoldoende opvolging van de medewerkers:
  Geen borging en inzicht in opleidingen, evaluaties, competenties,...
   

Oplossingen AFAS

Één systeem dat alle tools en onderdelen aanreikt:

 • Meer zicht op HR-processen (instroom/doorstroom)
 • Centrale borging van informatie op alle niveau's
 • Makkelijke rapportering voor alle actoren:
  Medewerker kan zijn of haar competenties, doelstellingen en gemaakte afspraken ten alle tijden raadplegen. Alles duidelijk inzichtelijk met realtime data in rapportages voor deleidinggevende en de HR-manager. 

Wat mag je verwachten van talentmanagement-software?

De belangrijkste onderdelen!


1. Instroom

De cijfers spreken voor zich: 35% van de nieuwe medewerkers verlaat het bedrijf binnen 2 jaar. Het talent waar je zoveel moeite voor hebt gedaan, loopt zomaar de deur uit. Onboarding zorgt voor betrokkenheid bij nieuwe medewerkers en dat ze snel effectief en efficiënt inzetbaar zijn. Ook deze processen zijn uitstekend te automatiseren in onze talentmanagement software.

2. Doorstroom

Weet je precies hoe jouw medewerkers er voor staan? En heb je inzicht in de competenties waarover ze beschikken? Of welke vaardigheden in de toekomst nodig zijn om het werk uit te voeren? In de talentmanagement software zitten interactieve dashboards. Zo heb je dit altijd actueel inzichtelijk en zorg je ervoor dat het talent in de organisatie behouden wordt.

3. Uitstroom

Ook de uitstroom van medewerkers moet goed inzichtelijk zijn. Daarmee kan je tijdig inspelen op de kennis en competenties die in de toekomst nodig zijn. Ook als blijkt dat er voor medewerkers geen toekomst is, moet je daar op een correcte manier met omgaan en passende alternatieven bieden.

Bekijk ook deze bronnen

Jouw voordelen

 

Waar in de boardroom vaak nog wordt gedacht dat het talent door de crisis voor het oprapen ligt, zijn de meeste HR professionals dagelijks bezig met de War for Talent. Het komt bij Talentmanagement altijd weer neer op dezelfde twee vragen: hoe ziet mijn huidige personeelsbestand eruit en hoe moet het personeelsbestand er in de toekomst uitzien?

Talentmanagement-software bied je verschillende voordelen, zoals:

 • Realtime inzicht in je gehele organisatie
 • Makkelijk en duidelijk voor iedere medewerker
 • Kant-en-klare dashboards die ontwikkeld zijn in overleg met klanten en partners
 • Interactieve informatie die duidelijk gevisualiseerd is
 • De dashboards zijn gratis beschikbaar

Dashboards

 

Om het beleid uit te stippelen ten aanzien van talentmanagement, is inzicht de belangrijkste voorwaarde. Onze dynamische dashboards, gebaseerd op de nieuwste Business Intelligence-software, geven je alle informatie die je nodig hebt om de juiste koers uit te zetten. En om jouw HR beleid naar een volgend strategisch niveau te tillen.

 

 

 

 

 

Klaar voor de toekomst

De juiste persoon, met de juiste skills, op de juiste plek. Met Talentmanagement als integraal onderdeel van onze HRM software, is jouw organisatie klaar voor de toekomst! Slim automatiseren biedt efficiëntie en met de juiste inzichten en dynamische dashboards maak je altijd de juiste strategische HR beslissingen. Met onze software heb je niet alleen grip op de HR-processen, je creëert ook transparantie in de organisatie en toont daarmee de meerwaarde van HR aan.


 

Laat je inspireren hoe het anders kan!


Schrijf je snel in voor dit gratis evenement, want de plaatsen zijn beperkt!

Zaken op de rails - Talentmanagement

29 maart 2018


Een uniek evenement over talentmanagement
Hoe win je die War for Talent?
Hoe haal je meer uit jouw werknemers?

 


 

Strategisch HR

Neem contact op!

Maak een afspraak

Wil je graag meer informatie over wat onze software voor jouw bedrijf kan betekenen? Maak dan een afspraak!

 

Download de brochure

Wil je meer weten over de software?
Download dan de brochure.