Studie-, ingenieurs- & architectenbureaus: lopende projecten worden inzichtelijk

Leg jouw focus waar je goed in bent. Verlies geen tijd met onnodig administratief werk.AFAS Software voor jouw projecten

Bij AFAS ontwikkelen we software die jouw bedrijf automatiseert van A tot Z. Wij zorgen ervoor dat er geen tijd verloren gaat met onnodig administratief werk, en dat de focus gelegd kan worden op de kernzaken binnen jouw onderneming. Zodat jij optimaal toegevoegde waarde kan creëren. 

Heb je nood aan meer inzicht in de lopende projecten? Heb je ook het gevoel dat het registreren en factureren van uren efficiënter kan? Loopt de rapportering achter de feiten aan? AFAS heeft hiervoor dé oplossing!


Zaken op de rails

Kon je niet aanwezig zijn op ons evenement "Zaken op de Rails"? En toch benieuwd hoe dit is verlopen ? Klik op de onderstaande knop en lees hoe we samen met Macobo de aanwezige studie- ingenieurs- en architectenbureaus inspireerden.


Voorcalculatie offerte

Een heldere voorcalculatie zorgt voor transparantie bij jou én jouw opdrachtgever. Om inzichtelijk te maken hoeveel uren en materialen er aan een project kunnen of mogen worden besteed, maak je gebruik van de voorcalculatie.

Je maakt de projectplanning en stelt een offerte op voor jouw klant of opdrachtgever. Je kan de voorcalculatie vervolgens als begroting gebruiken voor de forecast, om zo de uren van jouw projecten te managen.


Urenregistratie: de bron voor een succesvol project

Registratie van facturabele of niet facturabele uren gebruik je als basis voor de nacalculatie. Jouw medewerkers registreren zelf hun uren. Ook het accorderen van de uren en de urenfacturatie is compleet geautomatiseerd. 

Je kan ervoor kiezen om de uren per medewerker vast te leggen, maar ook per organisatorische eenheid of per functie. Hierdoor kan je ook gebruikmaken van urenregistratie als je niet projectmatig werkt, maar wel uren wilt registreren.

Kom er hier meer over te weten!


Davy Macquoi van Macobo over de keuze voor AFAS Software

Waarom Macobo voor AFAS koos

 "Dankzij de integratie tussen de verschillende modules, kunnen we vanuit het programma Profit Projecten meteen doorfactureren naar onze klanten en nadien wordt alles doorgeboekt naar de boekhouding. Voorcalculaties, nacalculatieregels (urenregistratie) en het opvolgen van verschillende fases op projectniveau, is voor ons zeer belangrijk. Geen aparte Excels meer, maar alles geïntegreerd in één softwaresysteem: AFAS Profit ERP".

Davy Macquoi- zaakvoerder van studiebureau MacoboDe belangrijkste onderdelen

Projecten


Met Projecten borg je alle projectinformatie in één geïntegreerd systeem zoals projectgegevens, documentatie, correspondentie, planning, capaciteit, urenregistratie en offertes. Projectmedewerkers en -management beschikken online over actuele projectgegevens en een complete rapportage. Met deze informatie hou je de planning en budget onder controle.

Meer over Projecten

Facturering


Binnen de projecten software heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren te factureren naar de klant of opdrachtgever. Je hoeft geen keuze te maken voor één factureringsvorm, maar hebt volledige vrijheid om te gaan voor de vorm die het best bij jouw bedrijfsvoering past.

Meer over Facturering

CRM


In CRM worden alle klantgegevens eenmalig en centraal opgeslagen in het digitale dossier en zijn voor alle medewerkers in de cloud beschikbaar. Het systeem is flexibel in te richten naar jouw  informatiebehoefte. Zo heb je altijd een overzicht van alle correspondentie met een relatie, facturen, notities, mails, aanmaningen en nog veel meer. 

Meer over CRM

Managementrapportage


Hiermee kan je jouw organisatie of medewerkers aansturen op directe en indirecte uren, vaak de grootste factor voor een winstgevende projectbijdrage of marge. Ook kan je overzichten maken van de projectresultaten door de geboekte kosten en opbrengsten per project naast elkaar te zetten.

Meer over Managementinformatie

Problematieken in de markt

 • Moeilijk doorgeven van uren
 • Gebruik van losse pakketten (sales – projecten – uurregistratie – boekhouding)
 • Gebrek aan inzicht in de projecten: status, rentabiliteit
 • Rapportering in het algemeen ontbreekt
 • Werken met freelancers/onderaannemers
 • Verwerken van inkomende en uitgaande facturen
 • Opvolgen van taken

Oplossingen van AFAS

 • 1 database waarin alles geregistreerd wordt
 • Nabije opvolging van de projecten: mogelijkheid om tijdig in te grijpen. Dit beperkt tijdverlies, kosten, frustratie en maakt een professionelere manier van werken mogelijk.
 • BI/dashboards om gegevens inzichtelijk te maken
 • Gebruik van een klantenportal: zowel om informatie te delen met de klant als freelancers te betrekken in hun projecten.
 • Workflows om taken op te volgen

Meer informatie nodig?

Dashboards en business Intelligence

Makkelijke rapportering met dashboards en BI:


“Managementinformatie blijft vaak beperkt tot financiële gegevens”, zegt Wilco Schellevis van Refine-IT. “Terwijl het vooral de operationele activiteiten zijn die interessante data opleveren. Verzamel die informatie in dashboards en je hebt een krachtig instrument om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.”

Wilco Schellevis - Refine-IT

Lees hier het hele verhaal

Zie je graag meer van onze software?

Maak vrijblijvend een afspraak of bel ons 015 28 19 10