Studie-, ingenieurs- & architectenbureaus 
 Leg jouw focus waar je
goed in bent. Verlies geen tijd met onnodig administratief werk 

AFAS Software voor jouw projecten


Bij AFAS ontwikkelen we software die uw bedrijf automatiseert van A tot Z. Wij zorgen ervoor dat er geen tijd verloren gaat met onnodig administratief werk, en dat de focus gelegd kan worden op de echte belangrijke zaken. 
Heeft u nood aan meer inzicht in de lopende projecten? Heeft u ook het gevoel dat het doorgeven en factureren van uren efficiënter kan? Loopt de rapportering achter de feiten aan?


Lees hieronder wat de oplossing van AFAS voor u te bieden heeft!

Voorcalculatie

Voorcalculatie

De voorcalculatie vormt de fundering van elk project. Op basis daarvan maakt u de projectplanning en stelt u een offerte op voor de klant of opdrachtgever.

Urenregistratie

Urenregistratie

U kunt ervoor kiezen om de uren per medewerker vast te leggen, maar ook per organisatorische eenheid of per functie.

Lees hier meer over urenregistratie

Facturering

Facturering

Binnen de Projecten software hebt u de mogelijkheid om op verschillende manieren te factureren naar uw klant of opdrachtgever.  


Davy Macquoi van Macobo over de keuze voor AFAS Software

Waarom Macobo voor AFAS koos


Davy Macquoi - zaakvoerder van studiebureau Macobo - "Dankzij de integratie tussen de verschillende modules, kunnen we vanuit het programma Profit Projecten meteen doorfactureren naar onze klanten en nadien wordt alles doorgeboekt naar de boekhouding. Voorcalculaties, nacalculatieregels (urenregistratie) en het opvolgen van verschillende fases op projectniveau, is voor ons zeer belangrijk. Geen aparte Excels meer, maar alles geïntegreerd in één softwaresysteem: AFAS Profit ERP".
Laat je inspireren hoe het anders kan!


Schrijf u snel in voor dit gratis evenement, want de plaatsen zijn beperkt!

Zaken op de rails - Studiebureaus

27 Maart 2018

Een sessie die gaat over automatisering
bij architecten- en studiebureaus.
De belangrijkste onderdelen

Facturering

Binnen de projecten software hebt u de mogelijkheid om op verschillende manieren te factureren naar de klant of opdrachtgever. U hoeft geen keuze te maken voor één factureringsvorm, maar kunt deze naar voorkeur gebruiken.  

Materialen

Materialen

Als u materialen boekt in de nacalculatie van Projecten, wordt de voorraad van de artikelen automatisch bijgewerkt in de logistieke software. Als u van een artikel de voorraad bijhoudt, kan dat per magazijnlocatie en per magazijn. 

Prijzen

Prijzen

Ook prijslijsten, kortingsgroepen en actieprijzen legt u hier eenmalig vast. Als u vervolgens een factuur voor de opdrachtgever maakt, worden de prijzen volgens de vastgestelde voorwaarden berekend. Zo weet u zeker dat de goede prijzen worden doorberekend aan uw opdrachtgever.

Managementrapportage

Managementrapportage

Hiermee kan u uw organisatie of medewerkers aansturen op directe en indirecte uren, vaak de grootste factor voor een winstgevende projectbijdrage of marge. Ook kan u overzichten maken van de projectresultaten door de geboekte kosten en opbrengsten per project naast elkaar te zetten.

Problematiekenin de markt

 • Moeilijk doorgeven van uren
 • Gebruik van losse pakketten (sales – projecten – uurregistratie – boekhouding)
 • Gebrek aan inzicht in de projecten: status, rentabiliteit
 • Rapportering in het algemeen ontbreekt
 • Werken met freelancers/onderaannemers
 • Verwerken van inkomende en uitgaande facturen
 • Opvolgen van taken

Oplossingen van AFAS

 • 1 database waarin alles geregistreerd wordt
 • Nabije opvolging van de projecten: mogelijkheid om tijdig in te grijpen. Dit beperkt tijdverlies, kosten, frustratie en maakt een professionelere manier van werken mogelijk.
 • BI/dashboards om gegevens inzichtelijk te maken
 • Gebruik van een klantenportal: zowel om informatie te delen met de klant als freelancers te betrekken in hun projecten.
 • Workflows om taken op te volgen

In de praktijk: het verhaal Uticon


Het Eindhovense advies- en ingenieursbureau Uticon laat in de kaarten kijken. Een nuchter bedrijf met een hands-on mentaliteit waar de klant koning is. Uticon koos ruim tien jaar geleden om hun eigen ontwikkelde software te verruilen voor AFAS Profit. “Onze mensen hebben op gevoel inzicht in hun planning, maar je hebt systemen nodig om daarbij te helpen.”

Lees hier hun evolutie van registreren naar regisseren en hoe AFAS Software daarbij het juiste gereedschap biedt.


Voorcalculatie offerte

Transparantie bij jou en jouw opdrachtgever


Een heldere voorcalculatie zorgt voor transparantie bij u én uw opdrachtgever. Om inzichtelijk te hebben hoeveel uren en materialen er aan een project kunnen of mogen worden besteed, maakt u gebruik van de voorcalculatie.

U maakt de projectplanning en stelt een offerte op voor uw klant of opdrachtgever. U kunt de voorcalculatie vervolgens als begroting gebruiken voor de forecast, om zo de uren van uw projecten te managen.

Urenregistratie

De bron voor een succesvol project


Registratie van facturabele of niet facturabele uren gebruikt u als basis voor de nacalculatie. Uw medewerkers registreren zelf hun uren. Ook het accorderen van de uren en de urenfacturatie is compleet geautomatiseerd. 

U kunt ervoor kiezen om de uren per medewerker vast te leggen, maar ook per organisatorische eenheid of per functie. Hierdoor kunt u ook gebruikmaken van urenregistratie als u niet projectmatig werkt, maar wel uren wilt registreren. Kom er hier meer over te weten!

Meer informatie nodig?

Dashboards en business Intelligence

Makkelijke rapportering met dashboards en BI:


“Managementinformatie blijft vaak beperkt tot financiële gegevens”, zegt Wilco Schellevis van Refine-IT. “Terwijl het vooral de operationele activiteiten zijn die interessante data opleveren. Verzamel die informatie in dashboards en je hebt een krachtig instrument om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.”

Wilco Schellevis - Refine-IT

Lees hier het hele verhaal

Ziet u graag meer van onze software?

Maak vrijblijvend een afspraak!