Talentmanagement

Steeds meer organisaties zien het belang van talentmanagement als onderdeel van een strategisch HR-beleid in. Niet geheel onlogisch, de vraag naar talent zal namelijk de komende jaren groter zijn dan het aanbod. Waar in de boardroom vaak nog wordt gedacht dat talent, door de crisis, voor het oprapen ligt, zijn de meeste HR-professionals dagelijks bezig met de "War for Talent". Het komt bij talentmanagement dan ook altijd weer neer op dezelfde 2 vragen: Hoe ziet mijn huidige personeelsbestand eruit en hoe moet het er in de toekomst gaan uitzien?

Het binden, boeien en behouden van talent, dat is onze visie!

Als organisatie heb je behoefte aan inzicht. Inzicht in je medewerkersbestand de daarbij horende competenties. Op die manier maak je het beleid voor de toekomst om te binden, boeien en behouden van talent.

Onze software zorgt dat HR-professionals in staat zijn om talentmanagement in praktijk om te zetten. De vele analysemogelijkheden en de uitgebreide dashboards zorgen voor een actueel inzicht. 

 

 

De 3 belangrijkste onderdelen

 

1. Instroom

35% van de nieuwe medewerkers verlaat het bedrijf binnen de eerste 2 jaren. Het talent waar je zoveel moeite voor hebt gedaan, vertrekt even snel als het gekomen is. Onboarding zorgt voor betrokkenheid bij de nieuwe medewerkers en dat ze efficiënt en snel effectief inzetbaar zijn. Dit proces kan je uitstekend automatiseren in onze software

2. Doorstroom

Weet je precies hoe jouw medewerkers er voor staan? En heb je inzichtelijk over welke competenties ze nu beschikken en welke vaardigheden in de toekomst nodig zijn om het werk uit te voeren? In de talentmanagement software zitten interactieve dashboards. Zo heb je dit altijd actueel inzichtelijk en zorg je dat je het talent in de organisatie behoudt.

 

3. Uitstroom

Ook de uitstroom van medewerkers moet goed inzichtelijk zijn. Daarmee kan je tijdig inspelen op de kennis en competenties die in de toekomst nodig zijn. Ook als blijkt dat er voor medewerkers geen toekomst is, moet je daar op een correcte manier mee om te gaan en passende alternatieven te bieden.

Talent ontdekken en benutten

Om het met de woorden van Albert Einstein te zeggen: "Iedereen is een genie maar als je een vis beoordeelt op basis van zijn vermogen om in een boom te klimmen, zal hij heel zijn leven denken dat hij dom is!"

 

 

Klaar voor de toekomst!

 

Het is een cliché maar de juiste persoon (met de juiste skills) op de juiste plek. Talentmanagement is integraal onderdeel van onze HRM-software en op die manier is je organisatie klaar voor de toekomst. Slim automatiseren biedt heel wat voordelen: efficiëntie en juiste inzichten via de dashboards. HR-beslissingen nemen wordt kinderspel. Met onze software heb je niet alleen grip op de HR-processen, je creëert ook transparantie in de organisatie en toont daarmee de meerwaarde van HR aan.

Nu de organisatie klaar is voor de toekomst, moet ook de HR-professional zich voorbereiden op de nieuwe functies die hierdoor invloed hebben op het werk van de HR-afdeling. Hierin zal e-hrm hen weer verder kunnen helpen.

 

 

Jouw voordelen met AFAS Software

  • Grip op HR-processen
  • Dynamische dashboards
  • Voordelen in efficiëntie
  • Actuele managementinformatie
  • Toont de meerwaarde van HR
  • Meer tijd voor advies en beleid

 

 

Dashboards bieden inzicht

Om een beleid uit te stippelen rond talentmanagement is inzicht de elangrijkste voorwaarde. Onze dynamische dashboards zijn gebaseerd op de nieuwste Business Intelligence software en geven je alle nodige informatie om de juiste koers te kiezen. Op die manier kan je het HR-beleid naar een volgend strategisch niveau tillen!

 

Neem contact op!

Maak een afspraak

Wil je graag meer informatie over wat onze software voor jouw bedrijf kan betekenen? 

 

Download de brochure

Talentmanagement zit verankerd in onze HRM-software. Wil je meer weten over de software?