Heytens: doorgedreven maatwerk van raamdecoratie tot boekhouding

Heytens is een klinkende naam voor gordijnen, glasgordijnen en jaloezieën op maat. Niet alleen in België, ook in Frankrijk, Zwitserland en het Groothertogdom Luxemburg scheert het bedrijf hoge toppen. Voor hun administratie en boekhouding rekenen ze al meer dan 20 jaar op AFAS Software. "Een succesvolle vertrouwensrelatie", bevestigt Philippe Haulot, hoofdboekhouder bij Heytens.

Philippe Haulot: “We gebruiken de software van AFAS voor onze boekhouding, facturatie en afschrijvingen. Toen we op zoek waren naar een nieuw programma, hadden we 2 eisen. De tool moest gebruiksvriendelijk en aanpasbaar zijn. En de prijs moest binnen ons budget passen en in verhouding zijn met het gebruik. De AFAS-software paste in dat plaatje. Intussen, 20 jaar later, zijn de tools op de markt sterk geëvolueerd. En op het eerste gezicht lijken al die ERP-programma’s op elkaar. Toch blijft AFAS Software het verschil maken voor ons. Dat zit in het gemak om rapporten te maken door informatie te exporteren naar een Excelbestand. Een andere grote troef is de mogelijkheid tot realtime monitoring.

Snelle en persoonlijke service

“Na zoveel jaar kennen we alle ins en outs van de software. Botsen we toch nog op een probleem? Dan snelt de helpdesk van AFAS Software ons sneller dan het licht te hulp. Eén telefoontje volstaat voor een oplossing. En ik vind het persoonlijke contact aangenaam – je hoeft dus niet met een robot of computer te praten. Bij andere leveranciers moet je problemen vaak via een IT-platform melden en is het soms dagen wachten voor je een antwoord krijgt. Maar technische werkloosheid is geen optie bij ons. Mijn team moet verder kunnen. Met AFAS Software zijn we zeker dat we snel een antwoord én een oplossing krijgen.”

Een simpele klik voor een rapport

“Met de software van AFAS is rapporten maken kinderspel. Want je maakt Exceldocumenten in een-twee-drie. Je downloadt wat je wilt: aankopen, verkopen, vaste activa, … We gebruiken vooraf ingestelde rapporten. Daarnaast hebben we een extra softwarefunctie aangevraagd waarmee we rapporten maken die aangepast zijn aan de Franse wetgeving. Krijgen we controle? Dan verschijnen met een druk op de knop alle boekingen van het voorbije jaar – in lijn met de Franse boekhouding. Alle andere rapporten zijn flexibel genoeg om ermee aan de slag te kunnen – in welk land we ze ook downloaden. Wat een tijdwinst!”

Opleidingen om nóg meer uit de software te halen

“Ons team is redelijk stabiel. Het komt niet zo vaak voor dat we een nieuwe medewerker moeten inwerken in de tool. We vragen AFAS Software wel af en toe om trainingen te geven voor gevorderden. Dan testen we nieuwe functies om het maximum uit onze software te halen.”