Boekhoudsoftware 

Automatisch facturen en journaalposten aanmaken? Rapporten en analyses opvragen? Door AFAS is het boekhouden met het licht uit! 


Financiële rapportering op maat

Facturen worden automatisch afgepunt bij zowel klant als leverancier. Door de verregaande automatisering van het boekhoudproces stuur je alleen nog op de uitzonderingen! Met 450 standaard meegeleverde managementrapportages houd je continu de financiële vinger aan de pols. Je weet op elk moment hoe jouw organisatie of klant ervoor staat!

Dankzij de Isabel koppeling naar alle financiële instellingen is jouw boekhouding gesynchroniseerd met jouw rekeningen en volledig geautomatiseerd. Dankzij onze boekhoudsoftware ben je dus altijd financieel up-to-date. 


Boekhouden met het licht uit

Optimale automatisering van het financiële proces


Transparantie en beschikbaarheid van informatie worden steeds belangrijker voor jouw organisatie. Automatiseer de bedrijfsprocessen en realiseer optimaal inzicht met onze boekhoudsoftware. In plaats van alle financiële gegevens handmatig uit de organisatie te halen, worden deze automatisch door de software verwerkt.
 
Het boekhouding programma van AFAS brengt jou nog een stap verder. Bij het voeren van de boekhouding blijft er meer tijd over voor de echt belangrijke zaken, zoals het informeren van andere afdelingen en collega's op basis van actuele informatie. Jouw afdeling en organisatie worden naar een hoger plan getild, door op een ander niveau te boekhouden.

Meer weten over onze boekhoudsoftware?

Download en lees de hele informatiebrochure!

Meerdere administraties

Boekhouden met meerdere meerdere administraties is geen probleem, want deze kan je in één omgeving beheren. Je hoeft zaken maar één keer in te richten en vast te leggen, terwijl je er in alle administraties gebruik van kan maken. Je hebt zelfs de mogelijkheid om deze administraties met een druk op de knop te consolideren.

Sturen op budgetten is een belangrijk financieel aspect van jouw organisatie of afdeling. Alleen met een geïntegreerd budget heb je inzicht en controle op verwachtingen en de realisatie. Met de boekhoudsoftware maak je eenvoudig een budget op basis van de gegevens uit de database. Je hebt dagelijks inzicht in het budget en kunt vergelijken op realisatie, index of een ander tijdvak. Zo sta je nooit voor verrassingen en kan je tijdig bijsturen als dat nodig is.
Je kunt budgetten periodiek vaststellen en signalen instellen als je deze overschrijd of als kosten hoger uitvallen dan gepland. Op deze manier heb je altijd inzicht in én controle over jouw afdelings- of bedrijfsbudgetten.


Isabelkoppeling

Dankzij de Isabel koppeling naar alle banken is jouw boekhouding afgestemd en geautomatiseerd. Op deze manier ben je altijd up-to-date met jouw boekhouding.

Het kantoorgebouw, de inventaris, servers en laptops en telefoons. Ze horen allemaal bij de vaste activa. Voer je ze nog in op een spreadsheet? Dat betekent veel handmatige journaalposten voor de afschrijvingen. De controle en fouten leveren veel werk op. 
In de module Boekhouding stel je bij de aankoop van vaste activa onmiddellijk de afschrijvingen in met de verwachte levensduur en eventuele restwaarde. Zo hoef je niet maandelijks alle afschrijvingen handmatig te verwerken, maar gebeurt dit automatisch.

Je kan kiezen voor een fiscale of commerciële afschrijvingstermijn. Het is zelfs mogelijk een vaste journaalpost te verwerken in de kolommenbalans. De standaard meegeleverde rapporten geven inzicht in de waarde en afschrijvingen van de vaste activa.
We sparen 1 fulltimer uit!

"De hele facturatie is op enkele dagen rond. Tegenover vroeger, winnen we zeer veel tijd met de software van AFAS. Als je alles optelt, bekomen we het equivalent van één fulltimer.”
 
Gerrit Mornie - Marketing & ERP - Groep Schaubroeck

Lees hier het hele verhaal

Boeken en journaalposten

Met de boekhoudsoftware van AFAS heb je volledige controle over de journaalposten. Vanaf elk niveau kan je inzoomen naar het niveau van een financiële actie en desgewenst direct wijzigen of corrigeren.

Dit kan vanaf een kolommenbalans, een proef-/saldibalans, een exploitatie, een dagboek of een grootboekrekening. Als je alle journaalposten hebt doorgevoerd, maar toch nog een fout ontdekt, hoef je geen tegenboekingen te maken om het verschil weg te werken. Zo wordt boekhouden makkelijk gemaakt.

Je corrigeert simpelweg de fout bij de bron van de financiële mutatie. Uiteraard is dit volledig te autoriseren. Veilig en beheersbaar.

De voordelen

  • Minder registreren, meer regisseren
  • Actuele managementinformatie
  • Meer visie, advies en beleid
  • Met de bankkoppeling altijd up-to-date!

Wil je meer weten over onze boekhoudsoftware?

Maak vrijblijvend een afspraak!
Of voor persoonlijk advies - Bel 015 28 19 10