Boekhouden is eenvoudig met het boekhoudprogramma van AFAS

Met onze software digitaliseer en automatiseer je de administratieve processen van je bedrijf. Op die manier wordt de boekhouding een logisch gevolg van je bedrijfsprocessen.

 

 

 

Boekhouden met slimme software

Wat verwacht jij van een boekhoudprogramma? Bij AFAS hebben we een duidelijke visie op boekhouden. Wij vinden dat alle bedrijfsprocessen moeten samenkomen in één softwarepakket. Binnen je bedrijf moet de boekhouding een logisch gevolg zijn van jouw bedrijfsprocessen.

Dat betekent dat project-, loon-, financiële en logistieke administratie in slechts één softwareoplossing worden vastgelegd. En daardoor kunnen veel administratieve handelingen worden geautomatiseerd.

Logisch gevolg van je bedrijfsprocessen

Bedrijfsactiviteiten zijn leidend. Je automatiseert de administratie door alle bedrijfsactiviteiten vast te leggen in hetzelfde systeem. De btw-aangifte wordt dus een fluitje van een cent. Een bijkomend voordeel is dat je altijd inzicht hebt in de oorsprong van elke boeking. En zo kan je dus ook altijd de bijhorende factuur terugvinden.

Slimme automatisering

Werk je met het boekhoudprogramma van AFAS? Dan worden journaalposten automatisch gegenereerd vanuit een loonbetaling. Daarnaast worden de grootboekrekeningen voor je ingericht, leiden declarabele uren tot een verkoopfactuur en zorgen ingekochte materialen voor mutaties in het inkoopboek. Dat bespaart veel handmatige handelingen!

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Start vandaag nog met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Start vandaag nog met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

SBB aan het woord over de samenwerking met AFAS en de koppeling met Arco

 
 •  We gebruikten veel tools naast elkaar waardoor het overzicht over   onze data verloren ging. Toen begon de zoektocht naar ERP-software.
 •  De koppeling met Arco zorgt voor het inlezen van de facturatieflow.
 •  Een volgende stap is de overstap naar digitale facturen.

 

Eén softwareoplossing voor jouw organisatie
De volledige financiële administratie in één softwarepakket

Eén softwareoplossing voor jouw organisatie

De volledige financiële administratie in één softwarepakket

Boekhouden en Projecten

De boekhouding en projecten zijn in de software van AFAS naadloos geïntegreerd. Je factureert de gemaakte uren, gebruikte materialen en zelfs inkopen gemakkelijk door naar jouw klanten. Alles vanuit één tool, inclusief app.

Enkele voorbeelden:

 • Declaraties op een project
 • Factuurcycli en termijnfacturatie
 • Urenfacturatie direct vanuit het project
 • Facturen inzichtelijk voor de klant via de portal

Boekhouden en HRM

Loonmutaties worden direct verwerkt in de boekhouding. Ook de betaling van de lonen wordt automatisch gemuteerd in de financiële administratie én als betaalbestand klaargezet.

Enkele voorbeelden:

 • Loon(mutaties) automatisch geboekt
 • Inzicht door integratie boekhouding en HRM
 • Automatisch betalen met de bankkoppeling
 • Declaraties op meerdere plekken verwerkt

Boekhouden en Abonnementen

Met slechts één druk op de knop factureer je lopende abonnementen. Vanzelfsprekend worden de journaalposten in je boekhouding verwerkt op het moment dat jij die actie uitvoert. Daardoor ben je altijd bij.

Enkele voorbeelden:

 • Omzet direct in de juiste periode geboekt
 • Automatische betaalherinneringen
 • Incassobestanden direct aangemaakt
 • Omzet transitorisch te boeken

Boekhouden en Ordermanagement

De juiste boekhoudsoftware is essentieel voor het beheer van je in- en verkopen. Op die manier houd je grip op logistieke processen zoals voorraadbeheer, inkoop- en verkoopkosten.

Enkele voorbeelden:

 • Inzicht in prijzen, kortingen, voorraad & marges
 • Goederenontvangsten confronteren
 • Van inkoop tot verkoop en van offerte tot factuur
 • Communiceer met je klanten via een eigen portaal

Voor iedere bedrijfsgrootte en sector

Van organisaties met een klein aantal medewerkers tot corporates met duizenden medewerkers. Van zorginstellingen tot accountantskantoren, van bakkerijen tot bouwbedrijven. Onze boekhoudsoftware is geschikt voor iedere bedrijfsgrootte en iedere sector. Groeit jouw organisatie? Dan groeit de software met je mee! Zit het even tegen? Dan zorgt de software ervoor dat de kwaliteit en de schaalbaarheid van je processen gewaarborgd blijven.

Ontdek de mogelijkheden van AFAS in jouw sector

 

Scan & Herken

Standaard onderdeel van onze financiële software

 

Boek jouw inkomende PDF-facturen nog eenvoudiger in de financiële administratie. En borg het gehele crediteurenproces op één plek.

 • Bespaar tijd met het automatisch inscannen van binnenkomende facturen
 • Kosteloos beschikbaar voor alle AFAS-klanten

De Finance Auditor

Je persoonlijke boekhoudassistent

 

Wat doet die Finance Auditor nu juist? Tijdrovende handmatige handelingen automatiseren. Het is daarom ook een belangrijk onderdeel van onze boekhoudsoftware. We hebben de Finance Auditor samen met onze klanten en accountants ontwikkeld.

De Finance Auditor is jouw persoonlijke boekhoudassistent. Het controleert jouw financiële processen door meer dan 100 audits uit te voeren. Met slechts één druk op de knop start je op elk moment de audits en kun je eventuele signaleringen eenvoudig verhelpen.

Koppelingen met Graydon & Mollie

Sinds de uitlevering van Profit 18 zijn er twee nieuwe koppelingen beschikbaar. Ontdek hieronder hoe ze jouw boekhouding vergemakkelijken.

Koppeling Graydon

Het wordt steeds belangrijker om actuele kredietinformatie over je klanten en leveranciers te hebben. Sinds Profit 18 is dit mogelijk dankzij de standaardkoppeling met Graydon. Die voegden we voor alle AFAS-klanten toe aan onze software. Graydon-klanten kunnen dan nog verder gaan en met hun gegevens financiële rapporten ophalen.

Koppeling Mollie

Dankzij deze koppeling is het mogelijk om een betaallink mee te sturen met je factuur vanuit Profit. Dat kan door de integratie van Payment Service Provider. Klanten krijgen real time inzicht in de status van een factuur en betaallink. De integratie zorgt ook voor een automatische verwerking van alle betalingen die via een betaallink voldaan worden.

Waardevol boekhoudpakket voor iedere organisatie

Profiteer van de ervaringen van meer dan 12.000 klanten

 

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma waarmee je ook de bedrijfsprocessen van je organisatie kunt verbeteren? Onze ERP-software ondersteunt ondertussen meer dan 12.000 klanten bij het standaardiseren, digitaliseren en automatiseren van hun bedrijfsprocessen.

Onderdeel van ons ERP-systeem

Het online boekhoudprogramma van AFAS is onderdeel van de ERP-software. In een ERP-systeem komen alle bedrijfsprocessen van je organisatie samen in één tool. Ook alle belangrijke bedrijfsinformatie wordt aan elkaar gekoppeld.

Ons boekhoudprogramma en ERP-systeem geven je inzicht in de performance van je organisatie. Zo weet je altijd hoe je organisatie ervoor staat en waar je eventueel moet bijsturen

Ontwikkeld vanuit best practices

De AFAS boekhoudsoftware is ontwikkeld op basis van best practices. Daar hebben we één doel voor: jou in staat stellen om een efficiencyslag te maken.

We hebben verschillende klanten uit diverse sectoren en met diverse bedrijfsgroottes gevraagd welke bedrijfsprocessen ze hebben geoptimaliseerd. Daarnaast vroegen we ook hoe ze terugkijken op de overstap naar AFAS. Ontdek het in onze succesverhalen.

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Isabel Connect

De bankkoppeling voor jouw bankbestanden

 

Dankzij de integratie met Isabel Connect wissel je bankbestanden automatisch uit. Verschillende Belgische banken zijn aangesloten bij het platform Isabel Connect. De koppeling met Isabel Connect zorgt ervoor dat je naadloos integreert met je verschillende bankrekeningen.

In Profit 15 onderzochten we hoe we een stabiel en betrouwbaar proces kunnen opbouwen voor klanten. Bekijk in dit filmpje wat de mogelijkheden zijn.

Weet jij hoe jouw boekhouding er vandaag voor staat?

Krijg meer inzicht via interactieve dashboards

Met de boekhoudsoftware van AFAS heb je altijd inzicht in de performance van je organisatie. Onze BI dashboards tonen je alle belangrijke data op een overzichtelijke manier. Je maakt van ruwe data begrijpelijke informatie. Door die informatie inzichtelijk te maken, kun je op ieder moment de juiste beslissing nemen. Daarnaast kun je inzoomen op gegevens en filteren op informatie die je wil zien. Business Intelligence is een standaardonderdeel van onze online boekhoudsoftware en is direct klaar voor gebruik. Geen meerkosten dus!

Een greep uit de standaard beschikbare dashboards in het boekhoudpakket:

 • Contractbeheer
 • Crediteuren
 • Debiteuren
 • Exploitatie (+ verbijzonderd)
 • Forecast
 • Projectadministratie
 • Vaste activa
 • Verkoopomzet

De voordelen van het boekhoudprogramma

Waarom zou je de boekhouding integreren in een ERP-systeem? Is het toch niet slimmer om je boekhouding apart te houden? Er zijn veel goede redenen om voor onze boekhoudsoftware te kiezen. Wij sommen ze hieronder op zodat jij de stap in de goede richting kan zetten.

 • Meerdere administraties
 • Bankkoppeling (Isabel Connect)
 • Budgetteren
 • Inkoop
 • Vaste activa
 • Aanmaningen
 • Elektronisch factureren met UBL
 • Controles op het financiële proces
 • Onderdeel van ERP-software
 • Inzicht met interactieve dashboards

Automatiseren met E-factureren

E-factureren is de nieuwe realiteit, vaarwel dus aan de papieren factuurstromen. Zo'n E-factuur wordt zonder enige menselijke handeling automatisch gegenereerd en verwerkt. Zo voorkom je fouten bij de verwerking.

Met elektronisch factureren verloopt het volledige facturatieproces automatisch en digitaal. Dat is een van de grootste voordelen. AFAS is al vanaf 2008 volledig UBL ready en dat is niet voor niets zo.

Lees meer over elektronische facturen in de brochure

Starten met de template

Heel veel financiële processen komen in elk bedrijf voor, hoe uniek jouw organisatie ook is. Daarom hebben we die processen vastgelegd in een standaard template: veel voorkomende bedrijfsprocessen, direct klaar voor gebruik.

Doordat je start met templates, hoef je het warm water niet opnieuw uit te vinden. Je profiteert van de best practices van al onze klanten. Je gaat aan de slag met ERP-software die er meteen staat.

Lees meer over de template in de brochure

Wil je meer weten over onze boekhoudsoftware?

Maak vrijblijvend een afspraak of bel 015 28 19 10