Boekhouden is eenvoudig met de boekhoudsoftware van AFAS

Automatisch facturen en journaalposten aanmaken? Rapporten en analyses opvragen? Dankzij AFAS is het boekhouden met het licht uit!

 

 

 

Financiële rapportering op maat

 

Doordat zowel de payroll, de projectadministratie en de logistieke administratie in één softwarepakket worden vastgelegd, is de boekhouding altijd actueel. De journaalposten worden automatisch gegenereerd vanuit een salarisuitbetaling. Declarabele uren leiden tot een verkoopfactuur en ingekochte materialen zorgen voor mutaties in het inkoopboek.

Isabel Connect

 

Met de Isabel koppeling worden jouw bankafschriften automatisch geïmporteerd. Zo staan ze klaar om verwerkt te worden wanneer je 's morgens op kantoor toekomt. Dankzij onze boekhoudsoftware ben je dus altijd financieel up-to-date.

Koppeling Graydon

Het wordt steeds belangrijker om actuele kredietinformatie over je klanten en leveranciers te hebben. Sinds Profit 18 is dit mogelijk dankzij de standaardkoppeling met Graydon. Die voegden we voor alle AFAS-klanten toe aan onze software. Graydon-klanten kunnen dan nog verder gaan en met hun gegevens financiële rapporten ophalen.

Koppeling Mollie

Sinds Profit 18 is het mogelijk om een betaallink mee te sturen met je factuur vanuit Profit. Dat kan dankzij de integratie van Payment Service Provider (PSP). Klanten krijgen real time inzicht in de status van een factuur en betaallink. De integratie zorgt ook voor een automatische verwerking van alle betalingen die via een betaallink voldaan worden.

 

Inzicht via dashboards

Met de BI dashboards toon je alle belangrijke data uit de software van AFAS op een overzichtelijke manier. Je maakt van ruwe data begrijpelijke informatie. Door deze informatie inzichtelijk te maken, kun je beter sturen op het resultaat. Bovendien kun je inzoomen op de gegevens en filteren op de informatie die je wil zien. Business Intelligence is een standaardonderdeel van onze software en direct klaar voor gebruik. Geen meerkosten dus!

 

Een greep uit de standaard beschikbare dashboards van Financieel:

 

Contractbeheer

Crediteuren

Debiteuren

Exploitatie (+ verbijzonderd)

 

Forecast

Projectadministratie

Vaste activa

Verkoopomzet

 

 

Eén softwareoplossing voor jouw organisatie
Alle financiële processen in één softwarepakket!

 

Projecten

Abonnementen

Financieel en projecten zijn in de software van AFAS naadloos geïntegreerd. Je factureert de gemaakte uren, eventueel gebruikte materialen en zelfs inkopen gemakkelijk door naar jouw klanten.

Het factureren van lopende abonnementen is met slechts één druk op de knop geregeld. Vanzelfsprekend worden de journaalposten in je financiële administratie geboekt op het moment dat jij deze actie uitvoert. Hierdoor ben je altijd bij.

Enkele voorbeelden:

Kosten rechtstreeks toewijzen aan een project

Factuurcycli en termijnfacturatie

Urenfacturatie direct vanuit het project

Facturen inzichtelijk via de portal voor de klant

Enkele voorbeelden:

Omzet wordt direct in de juiste periode geboekt

Automatische betaalherinneringen 

Incassobestanden worden direct aangemaakt

Omzet transitorisch te boeken

HRM / Payroll

Ordermanagement

Loonmutaties worden direct verwerkt in de boekhouding. Ook de salarisbetaling wordt automatisch gemuteerd in de financiële administratie én als betaalbestand klaargezet.

De juiste financiële software is essentieel voor het beheer van je in- en verkopen. Zo houd je grip op voorraad, inkoop- en verkoopkosten!

Enkele voorbeelden:

Loon(mutaties) automatisch geboekt

Inzicht door integratie financieel en payroll

Automatisch betalen met de bankkoppeling

Declaraties op meerdere plekken verwerkt

Enkele voorbeelden:

Inzicht in prijzen, kortingen, marges en voorraad

Goederenontvangsten confronteren

Van inkoop tot verkoop en van offerte tot factuur

Communiceer met je klanten via een eigen portaal

 

UBL is de nieuwe standaard

UBL staat voor Universal Business Language. Dit bestand wordt automatisch gegenereerd en verwerkt, ook door andere softwareleveranciers. Deze facturen worden zonder menselijke handelingen automatisch gegenereerd en verwerkt. Dit voorkomt fouten bij de verwerking.

Elektronisch factureren biedt aanzienlijk veel voordelen: volledige processen, van bestelling tot betaling, verlopen automatisch en digitaal. AFAS is reeds sinds 2008 volledig UBL-ready!

Lees meer over elektronische facturen in de brochure

Starten met de template

Je wordt snel op weg geholpen met onze software doordat we alvast een hoop veelvoorkomende bedrijfsprocessen klaar hebben staan voor gebruik. Financiële processen van verschillende organisaties vertonen namelijk veel overeenkomsten.

Doordat je start met een template zijn de opstartkosten lager en kan je sneller aan de slag. Daarnaast profiteer je van de best practices van al onze klanten.

Lees meer over de template in de brochure

Wil je meer weten over onze boekhoudsoftware?

Maak vrijblijvend een afspraak of bel 015 28 19 10