Boekhoudsoftware 
 Gebruiksvriendelijke en inzichtelijke facturatie! 

Met boekhoudsoftware stuur je op uitzonderingen

Stuur op uitzonderingen

Facturen worden automatisch afgepunt bij klant en leverancier. Door de verregaande automatisering van het boekhoudproces stuurt u alleen op de uitzonderingen!

Rapportage op maat

Rapportage op maat

Met 450 standaard meegeleverde managementrapportages houdt u continu de financiële vinger aan de pols. U weet op elk moment hoe uw organisatie ervoor staat.

Isabel koppeling

Isabel koppeling

Dankzij de Isabel koppeling naar alle banken is uw boekhouding afgestemd
en volledig geautomatiseerd met de software. Altijd financieel up-to-date met AFAS boekhoudsoftware. 


Boekhouden met het licht uit

Optimale automatisering van het financiële proces


Transparantie en beschikbaarheid van informatie worden steeds belangrijker voor uw organisatie. Automatiseer de bedrijfsprocessen en realiseer optimaal inzicht met onze boekhoudsoftware. In plaats van alle financiële gegevens handmatig uit de organisatie te halen, worden deze automatisch door de software verwerkt.
 
Het boekhouding programma van AFAS brengt u nog een stap verder. Bij het voeren van de boekhouding blijft er meer tijd over voor de echt belangrijke zaken, zoals het informeren van andere afdelingen en collega's op basis van actuele informatie. Uw afdeling en organisatie worden naar een hoger plan getild, door op een ander niveau te boekhouden.

Meer weten over onze boekhoudsoftware?

Meerdere administraties


Boekhouden met meerdere meerdere administraties is geen probleem, want deze kunt u in één omgeving beheren. U hoeft zaken maar één keer in te richten en vast te leggen, terwijl u er in alle administraties gebruik van kan maken. U heeft zelfs de mogelijkheid om deze administraties met een druk op de knop te consolideren.

Sturen op budgetten is een belangrijk financieel aspect van uw organisatie of afdeling. Alleen met een geïntegreerd budget heeft u inzicht en controle op verwachtingen en de realisatie. Met de boekhoudsoftware maakt u eenvoudig een budget op basis van de gegevens uit de database. U heeft dagelijks inzicht in het budget en kunt vergelijken op realisatie, index of een ander tijdvak. Zo staat u nooit voor verrassingen en kunt u tijdig bijsturen als dat nodig is.

U kunt budgetten periodiek vaststellen en signalen instellen als u deze overschrijdt of als kosten hoger uitvallen dan gepland.

Op deze manier heeft u altijd inzicht in en controle over uw afdelings- of bedrijfsbudgetten.

Isabel koppeling


Dankzij de Isabel koppeling naar alle banken is uw boekhouding afgestemd en geautomatiseerd. Op deze manier bent u altijd bij met uw boekhouding.

Het kantoorgebouw, de inventaris, servers en laptops en telefoons. Ze horen allemaal bij de vaste activa. Voert u ze nog op in een spreadsheet? Dat betekent veel handmatige journaalposten voor de afschrijvingen. De controle en fouten leveren veel werk op. 
In de module Boekhouding stelt u bij de aankoop van vaste activa onmiddellijk de afschrijvingen in met de verwachte levensduur en eventuele restwaarde. Zo hoeft u niet maandelijks alle afschrijvingen handmatig te verwerken, maar gebeurt dit automatisch.

U kunt kiezen voor een fiscaal of commerciële afschrijvingstermijn. Het is zelfs mogelijk een vaste journaalpost te verwerken in de kolommenbalans. De standaard meegeleverde rapporten geven inzicht in de waarde en afschrijvingen van de vaste activa.We sparen 1 fulltimer uit!

"De hele facturatie is op enkele dagen rond. Tegenover vroeger, winnen we zeer veel tijd met de software van AFAS. Als je alles optelt, bekomen we het equivalent van één fulltimer.”
 
Gerrit Mornie - Marketing & ERP - Groep Schaubroeck

Lees hier het hele verhaal

Boeken en journaalposten

Controleren is zo gemakkelijk 


Met de boekhoudsoftware van AFAS heeft u volledige controle over de journaalposten. Vanaf elk niveau kunt u inzoomen naar het niveau van een financiële actie en desgewenst direct wijzigen of corrigeren.

Dit kan vanaf een kolommenbalans, een proef-/saldibalans, een exploitatie, een dagboek of een grootboekrekening. Als u alle journaalposten heeft doorgevoerd, maar toch nog een fout ontdekt, hoeft u geen tegenboekingen te maken om het verschil weg te werken. Zo wordt boekhouden makkelijk gemaakt.

U corrigeert simpelweg de fout bij de bron van de financiële mutatie. Uiteraard is dit volledig te autoriseren. Veilig en beheersbaar.

Uw voordelen

  • Minder registreren, meer regisseren
  • Actuele managementinformatie
  • Meer visie, advies en beleid
  • Met de bankkoppeling altijd up-to-date!

Wilt u meer weten over onze boekhoudsoftware?


Maak vrijblijvend een afspraak!

Of voor persoonlijk advies - Bel 015 28 19 10