Met AFAS en Trancon loopt je logistiek op wieltjes

Een gestroomlijnde logistiek is onmisbaar voor elk handelsbedrijf: goederen komen binnen, worden een tijdje bewaard en gaan dan weer de deur uit. Hoe krijg je als kmo greep op al die processen en hoe bewaar je het overzicht? Bram Minnee van Trancon vertelt je waarom zijn logistieke software BOXwise ideaal is in combinatie met AFAS Software.

“AFAS Software is de spil van je administratie: je bewaart er alle info over je klanten, producten en leveranciers”, begint Bram zijn verhaal. “Met Trancon voegen we daar een extra laagje aan toe, namelijk alles wat je nodig hebt om je logistieke processen te stroomlijnen.”

“De barcodescanner van Trancon loodst je tijdelijke en vaste medewerkers stap voor stap door je logistieke proces.”

Scannen en centraal bewaren

“Wordt er een bestelling geleverd in je magazijn? Dan scan je de barcodes van de geleverde producten en die informatie gaat direct naar je ERP-pakket. De software van BOXwise controleert dan of de geleverde goederen overeenkomen met wat je besteld hebt in het AFAS systeem. Komen die gegevens niet overeen? Dan krijg je een waarschuwing. Ook mooi meegenomen is dat je nooit meer leveringsbonnen hoeft over te typen. Daarmee bespaar je flink wat tijd.”

“Als de goederen geleverd zijn, geef je die een plek in je magazijn”, gaat Bram verder. “Zodra ze op de juiste locatie staan, scan je de barcode van de warehouselocatie en alweer wordt de informatie bewaard in je ERP. Je goederen terugvinden is voortaan kinderspel. En dankzij AFAS hangt alles aan elkaar: bestelbon, factuur, leveringsbon én locatie in je magazijn. Anders gezegd: de volledige historiek van je logistiek zit verankerd in AFAS.”

Ingebakken processen

“Efficiëntie en eenvoud zijn onze sleutelbegrippen”, vertelt Bram. “Want in de logistiek werk je vaak met uitzendkrachten. Die tijdelijke medewerkers zijn broodnodig om piekmomenten op te vangen, maar dikwijls kennen ze de details van je werkwijze niet. Geen nood: de Trancon-software loodst je tijdelijke en vaste medewerkers stap voor stap door je logistieke proces. Je geeft ze onze barcodescanner en klaar.”

“Met Trancon voegen we een extra laagje toe aan AFAS Software, namelijk alles wat je nodig hebt om je logistieke processen te ondersteunen.”

Hangen er nog voordelen vast aan Trancon? Bram: “Absoluut. Denk maar aan wat je uitspaart met de optimale ordercombinatie die de Trancon-software voorstelt. Door je verzendingen slim te combineren, bespaar je veel verzendkosten en ook het milieu vaart er wel bij. Een ander voordeel ervaar je wanneer het tijd is om je voorraad te inventariseren. Niets is zo eenvoudig als barcodes te scannen.”

Voor bedrijven groot en klein

Net zoals AFAS Software is Trancon een standaardpakket dat enorm veel flexibiliteit toelaat. Daarmee is de combinatie ideaal voor kleine en middelgrote ondernemingen. “Het maakt niet uit of je met 1 scanner van Trancon werkt of met 60”, besluit Bram. “Sowieso loopt je logistiek op wieltjes.”

Meer weten over de kracht van AFAS Software en Trancon? Bram Minnee maakt je met plezier wegwijs.


Ook onze partner Trancon zal aanwezig zijn op de AFAS Open op 13 juni. Hier tonen we alle nieuwe en gewijzigde functionaliteiten in Profit 11. We ontvangen je graag in het Lamot Congrescentrum te Mechelen. Wil jij er graag bij zijn? Schrijf je dan snel in!