Webflow Design: “Met AFAS en Didact is e-leren kinderspel”

Al jarenlang luidt de mantra dat je moet inzetten op levenslang leren. Daarom sleutel je aan een ontwikkelingstraject op maat van iedere werknemer. Kwestie dat iedereen mee is en uitgedaagd blijft. Maar hoe organiseer je de administratie die bij al die trainingen komt kijken? Liesbeth Vanobbergen van Webflow Design vertelt je hoe grote en kleine organisaties het aanpakken met AFAS Software en Didact.

“In het hr-luik van AFAS Software zit alles wat je nodig hebt voor een gestroomlijnd cursusbeheer”, steekt Liesbeth van wal. “Medewerkers – en zelfs externen – kunnen zich inschrijven voor cursussen uit je cursusaanbod via InSite of OutSite. Zo behoud je het overzicht van álle inschrijvingen en weet je wie welke opleiding heeft gevolgd.”

"Met het cursusmanagement van AFAS loods je iedere werknemer vlot door zijn gepersonaliseerde opleidingstraject."

Gepersonaliseerde workflows

“Die inschrijvingen zijn maar het topje van de ijsberg”, gaat Liesbeth verder. “Want de kracht zit hem in de combinatie met de workflows van AFAS Software.” 

“Hoe gaat dat in zijn werk? De medewerkers van hr of vorming stellen een cursuscatalogus samen, met daarin alle opleidingen die beschikbaar zijn. Vervolgens maken ze 1 of meerdere cursustrajecten: daarmee bepalen ze per doelgroep welke opleiding moet worden gevolgd, binnen welke doorlooptijd en in welke volgorde. Vervolgens is het aan de medewerkers: in InSite maken ze voor zichzelf een cursusplanning aan: ze selecteren een volledig cursustraject of een losse cursus uit de catalogus. Is de betrokken leidinggevende akkoord met de aanvraag? Dan is het aan de medewerkers om zich effectief in te schrijven voor één van de beschikbare cursusevenementen.”

“De communicatie met deelnemers is grotendeels geautomatiseerd met standaardberichten: koppel per cursus de berichten die je automatisch wilt laten versturen en je hoeft je geen zorgen meer te maken over het uitsturen van herinneringen of inschrijvingsbevestigingen.”

"Combineer het cursusmanagement van AFAS met Didact: zo krijg je een 100% geïntegreerd e-learningsysteem."

E-learning eenvoudig gemaakt

Wil je nog een stapje verder gaan? Combineer dan het cursusmanagement van AFAS met de eindeloze mogelijkheden van Didact. Zo krijg je een 100% geïntegreerd e-learningsysteem waarin je zowel eigen lesmateriaal gebruikt als content van derden. “Didact zorgt als partner van AFAS Software voor de koppeling tussen AFAS Cursusmanagement en je bestaande In- of OutSite-omgeving”, verduidelijkt Liesbeth. “Is die link gelegd? Dan is het kwestie van plug-and-play om digitaal leermateriaal aan te bieden.”

Schaalvoordelen met preboarding

Een voorbeeld maakt de kracht van e-learning snel duidelijk. Stel dat je een nieuwe werkkracht in dienst neemt. Dan kun je met preboarding al een flinke efficiëntiewinst boeken: in de periode tussen het tekenen van het contract en de eerste werkdag maak je de nieuwe medewerker alvast wegwijs in je bedrijf. “Alles verloopt digitaal als je dat wenst”, legt Liesbeth uit. “Via AFAS en Didact verneemt je werknemer waar hij zich de eerste dag aanmeldt, waar zijn toegangsbadge klaarligt en wie hem zijn computer bezorgt. Of het nu gaat over 1 of 20 nieuwe medewerkers, in een handomdraai krijgen ze de nodige info.”

“Natuurlijk is e-learning niet de ultieme oplossing”, besluit Liesbeth. “De klassieke opleidingen blijven onmisbaar. Toch kun je met e-learning schaalvoordelen realiseren in grote en kleine organisaties. Denk aan de training en herhaling van veiligheidsvoorschriften, technische handelingen en nog zo veel meer. Bijkomend voordeel: met de bijbehorende tests weet je direct hoe goed of slecht de cursisten de leerstof hebben verwerkt. En dus ook of je moet bijsturen of niet.”

Meer weten over de kracht van AFAS Software en Didact? Liesbeth Vanobbergen van Webflow Design maakt je met plezier wegwijs.