Projectorganisaties

Stroomlijn de projectadministratie. Met AFAS borg je alle projectinformatie in één geïntegreerd systeem zoals documentatie, planning, capaciteit, urenregistraties, offertes en nog veel meer! Ontdek er hier alles over.


Voorcalculatie

Voorcalculatie

De voorcalculatie vormt de fundering van elk project. Op basis daarvan maak je de projectplanning en stelt je een offerte op voor de klant of opdrachtgever.

Urenregistratie

Urenregistratie

Je kunt ervoor kiezen om de uren per medewerker vast te leggen, maar ook per organisatorische eenheid of per functie.

Lees hier meer over urenregistratie

Facturering

Facturering

Binnen de Projecten software heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren te factureren naar jouw klant of opdrachtgever.  

"AFAS is een verademing"


De projectopvolging met de projectensoftware van AFAS is een verademing voor Greenock.


Jan Van Sompel - Greenock CAD service

“Ik heb weer het totaaloverzicht over al onze projecten, en over alles wat beweegt binnen dit bedrijf. Mijn dashboard toont de totale marges en de totale omzet. Wat is er al gefactureerd? En welke kosten staan daar tegenover?"


Projecten

Controle over jouw projectadministratie


Elke organisatie die met projecten werkt weet hoe belangrijk het is om de projectadministratie goed te bewaken. Met de projecten software borg je alle projectinformatie in één geïntegreerd systeem zoals projectgegevens, documentatie, correspondentie, planning, capaciteit, urenregistratie en offertes.

Projectmedewerkers en management beschikken online over actuele projectgegevens en een complete rapportage. Met deze informatie hou je de planning en het budget onder controle. Zo komen jij en jouw klant achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

De belangrijkste onderdelen

Facturering

Binnen de projecten software heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren te factureren naar de klant of opdrachtgever. Je hoeft geen keuze te maken voor één factureringsvorm, maar kunt deze naar voorkeur gebruiken.  

Materialen

Materialen

Als je materialen boekt in de nacalculatie van Projecten, wordt de voorraad van de artikelen automatisch bijgewerkt in de logistieke software. Als je van een artikel de voorraad bijhoudt, kan dat per magazijnlocatie en per magazijn. 

Prijzen

Prijzen

Ook prijslijsten, kortingsgroepen en actieprijzen legt je hier eenmalig vast. Als je vervolgens een factuur voor de opdrachtgever maakt, worden de prijzen volgens de vastgestelde voorwaarden berekend. Zo weet je zeker dat de goede prijzen worden doorberekend aan jouw opdrachtgever.

Managementrapportage

Managementrapportage

Hiermee kan je jouw organisatie of medewerkers aansturen op directe en indirecte uren, vaak de grootste factor voor een winstgevende projectbijdrage of marge. Ook kan je overzichten maken van de projectresultaten door de geboekte kosten en opbrengsten per project naast elkaar te zetten.

Voorcalculatie offerte

Transparantie bij iedereen


Een heldere voorcalculatie zorgt voor transparantie bij jou én jouw opdrachtgever. Om inzichtelijk te hebben hoeveel uren en materialen er aan een project kunnen of mogen worden besteed, maak je gebruik van de voorcalculatie.

Je maakt de projectplanning en stelt een offerte op voor jouw klant of opdrachtgever. Je kan de voorcalculatie vervolgens als begroting gebruiken voor de forecast, om zo de uren van jouw projecten te managen.

Urenregistratie

De bron voor een succesvol project


Registratie van facturabele of niet facturabele uren gebruik je als basis voor de nacalculatie. Jouw medewerkers registreren zelf hun uren. Ook het accorderen van de uren en de urenfacturatie is compleet geautomatiseerd. 

Je kan ervoor kiezen om de uren per medewerker vast te leggen, maar ook per organisatorische eenheid of per functie. Hierdoor kan je ook gebruikmaken van urenregistratie als je niet projectmatig werkt, maar wel uren wilt registreren. 

Kom er hier meer over te weten!
Fan van alles-in-één


“In 15 jaar zag ik al veel pakketten en werkmethodes passeren.  Maar dit is de eerste keer dat de link tussen onze projecten en onze boekhouding goed zit. Ik ben een enorme fan van alles-in-één.  

Kris Willems - CFO - Creneau International

Jouw voordelen


  • Automatische facturatie
  • Handmatige facturatie
  • Termijnfacturatie
  • Digitale facturen


Teams


Projectteams zijn vandaag de dag meer en meer zelf-organiserend. 
Met AFAS Project Self-Service koppel je projectteams aan één of meer Projecten en bepaal je per teamrol welke projectinformatie via het intranet en klantportal aan teamleden met deze rol wordt ontsloten.


Intern en Extern


Project Self-Service stelt teamleden in staat om, onafhankelijk van tijd, plaats en device, samen te werken aan hun projecten.

Interne medewerkers en externe betrokkenen krijgen zo onafhankelijk inzicht in de status, voortgang en documentatie van projecten.


Vrije workflows


In de praktijk gaat veel tijd verloren met het actualiseren van projectgegevens en het bijwerken van administratie.

Borg de projectvoortgang in workflowtaken en het is voor teamleden in één keer duidelijk wat de actuele status van een project is. Dit maakt het monitoren en bijsturen van projecten makkelijker dan ooit.

Wil je meer weten over projecten software?

Maak vrijblijvend een afspraak!