Projectorganisaties


Stroomlijn de projectadministratie. Met AFAS borg je alle projectinformatie in één geïntegreerd systeem zoals documentatie, planning, capaciteit, urenregistraties, offertes en nog veel meer! Ontdek er hier alles over.


Controle over jouw projectadministratie


Elke organisatie die met projecten werkt, weet hoe belangrijk het is om de projectadministratie goed te bewaken. Met de projecten software borg je alle projectinformatie in één geïntegreerd systeem zoals projectgegevens, documentatie, correspondentie, planning, capaciteit, urenregistratie en offertes.

Projectmedewerkers en management beschikken online over actuele projectgegevens en een complete rapportage. Met deze informatie hou je de planning en het budget onder controle. Zo komen jij en jouw klant achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

"AFAS is een verademing"


De projectopvolging met de projectensoftware van AFAS is een verademing voor Greenock.


Jan Van Sompel - Greenock CAD service

“Ik heb weer het totaaloverzicht over al onze projecten, en over alles wat beweegt binnen dit bedrijf. Mijn dashboard toont de totale marges en de totale omzet. Wat is er al gefactureerd? En welke kosten staan daar tegenover?"


De belangrijkste onderdelen

Voorcalculatie

Voorcalculatie


De voorcalculatie vormt de fundering van elk project. Op basis daarvan maak je de projectplanning en stel je een offerte op voor de klant of opdrachtgever.

Urenregistratie

Urenregistratie


Je kunt ervoor kiezen om de uren per medewerker vast te leggen, maar ook per organisatorische eenheid of per functie.

Lees hier meer over urenregistratie

Facturering

Facturering


Binnen de Projecten software heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren te factureren naar jouw klant of opdrachtgever.  

Managementrapportage


Hiermee kan je jouw organisatie of medewerkers aansturen op directe en indirecte uren, vaak de grootste factor voor een winstgevende projectbijdrage of -marge. Ook kan je overzichten maken van de projectresultaten door de geboekte kosten en opbrengsten per project naast elkaar te zetten.

Prijzen


Ook prijslijsten, kortingsgroepen en actieprijzen leg je hier eenmalig vast. Als je vervolgens een factuur voor de opdrachtgever maakt, worden de prijzen volgens de vastgestelde voorwaarden berekend. Zo weet je zeker dat de goede prijzen worden doorgerekend aan jouw opdrachtgever.

Fan van alles-in-één


“In 15 jaar zag ik al veel pakketten en werkmethodes passeren.  Maar dit is de eerste keer dat de link tussen onze projecten en onze boekhouding goed zit. Ik ben een enorme fan van alles-in-één.  

Kris Willems - CFO - Creneau International

Voorcalculatie offerte

Transparantie bij iedereen


Een heldere voorcalculatie zorgt voor transparantie bij jou én jouw opdrachtgever. Om inzichtelijk te makenhoeveel uren en materialen er aan een project kunnen of mogen worden besteed, maak je gebruik van de voorcalculatie.

Je maakt de projectplanning en stelt een offerte op voor jouw klant of opdrachtgever. Je kan de voorcalculatie vervolgens als begroting gebruiken voor de forecast, om zo de uren van jouw projecten te managen.

Urenregistratie

De bron voor een succesvol project


Registratie van facturabele of niet facturabele uren gebruik je als basis voor de nacalculatie. Jouw medewerkers registreren zelf hun uren. Ook het accorderen van de uren en de urenfacturatie is compleet geautomatiseerd. 

Je kan ervoor kiezen om de uren per medewerker vast te leggen, maar ook per organisatorische eenheid of per functie. Hierdoor kan je ook gebruikmaken van urenregistratie als je niet projectmatig werkt, maar wel uren wilt registreren. 

Jouw voordelen:

  • Automatische facturatie
  • Handmatige facturatie
  • Termijnfacturatie
  • Digitale facturen

Wil je meer weten over projectensoftware?

Maak vrijblijvend een afspraak of bel ons 015 28 19 10