Wij verhuizen naar Kontich!

Alle informatie over het nieuwe kantoor van AFAS Software in Kontich.

Zo blijf je altijd op de hoogte

Het nieuwe pand in Kontich is een project van flinke omvang. We vinden het belangrijk dat iedereen weet wat er wanneer gebeurt. Daarom houden we al de geïnteresseerden graag op de hoogte via de pagina's over het nieuwe pand. Op deze pagina vind je algemene informatie terug. De andere pagina's gaan over het ontwerp, de voortgang van de bouw en het AFAS Partnercentrum.

Wanneer begon het?

Al sinds 2009 kent AFAS jaarlijks een groei van ongeveer 15 à 20%. En als je blijft groeien als bedrijf, dan kan het tijd worden om te verhuizen! Daarom besloten we in 2012 om te verhuizen naar het pand in Mechelen. Dat betekende toen dat we groeiden van een kleine start-up naar een volwassen onderneming.

En nu, in 2020, is dat pand weer te klein geworden en verhuizen we dus nog een keer. De verhuis is noodzakelijk voor de huidige situatie. Daarnaast wordt AFAS een nóg significantere speler op vlak van bedrijfssoftware. We willen meer gasten ontvangen en meer opleidingen geven. Een groter pand past daar dan ook goed bij.

Waarom een nieuw pand?

Ook tijdens de crisis blijft AFAS groeien als bedrijf. We hebben zelfs zeven nieuwe collega's in ons team mogen verwelkomen. Nieuwe en extra werkplekken zullen dus zeker nodig zijn.

Het is vooral nú belangrijk dat we een centrale plek hebben om samen te komen. We willen in het nieuwe pand kunnen brainstormen en samenwerken aan projecten. En dat is nu iets moeilijker geworden. Hoe meer afstand er komt tussen collega's, hoe belangrijker het wordt om soms toch nog eens samen te zijn.

Wat wordt de functie van het nieuwe pand?

Het nieuwe pand heeft twee belangrijke functies voor ons. Enerzijds willen we het nieuwe pand meer gebruiken om onze gasten te ontvangen en op te leiden volgens de AFAS-cultuur. Anderzijds willen we dat het kantoor gaat dienen als een clubhuis voor de medewerkers. We gaan een centrale plek creëren waar we samen kunnen komen en waar de identiteit van AFAS duidelijk aanwezig is. Het is belangrijker dan ooit om de band met je collega's goed te onderhouden. We geloven op termijn niet in volledig vanuit thuis te werken. Daarom is de verbinding met kantoor nodig en wordt het zelfs nog belangrijker.

Korte introductie van de bouw?

In het midden van de snelweg tussen Brussel en Antwerpen (E19) is Kontich terug te vinden op de kaart. Op de Prins Boudewijnlaan realiseert BVI.BE een nieuw bedrijvenpark 'Gate 7'. In het meest linkse gebouw, gebouw A, zal AFAS binnenkort intrekken. Met de nieuwste technische stufjes wordt er vormgegeven aan een aangename werkomgeving. Er zijn klimaatplafonds voorzien, maar ook zonnepanelen, ledverlichting, laadpunten voor wagens en fietsen... En op de bovenste verdieping kan je dankzij het dakterras genieten van het uitzicht.

Wanneer trekken we dan met AFAS België naar Kontich? We verwachten de oplevering van de bouw in Q3 van 2021. Daarna rekenen we nog een aantal maanden voor de inrichting zodat we er in Q4 van 2021 kunnen intrekken.

Inmiddels zijn wij volledig voorzien van alle leveranciers. Dat betekent dat wij geen extra diensten en/of producten voor ons bouwproject meer nodig hebben. We hebben hier helaas al keuzes in gemaakt en we kunnen niet iedereen betrekken bij ons nieuwe pand. Wij willen alle leveranciers bedanken die contact met ons hebben opgenomen om hun diensten aan te bieden.