Acerta: Geef je medewerkers de aandacht die ze verdienen

En geef de hr-rompslomp aan AFAS Software en Acerta

Je werknemers en hun talenten zijn het allerbelangrijkste voor je organisatie. Want hoe je het ook draait of keert: het zijn je werknemers die je bedrijfsresultaten mogelijk maken. Jammer genoeg verdrinken veel hr-afdelingen in de administratieve rompslomp, waardoor er vaak te weinig tijd en budget overblijft om te investeren in hun mensen. Daarom is het hoog tijd om de combinatie van AFAS Software en Acerta te ontdekken.

Hoe krijg je de handen vrij om je medewerkers te coachen? Door je hr-processen zo veel mogelijk te stroomlijnen en te automatiseren. Rosy Maes is Sales Director bij Acerta en vertelt je over de ideale aanpak: “Bedrijven die een efficiëntieslag willen slaan, gaan op zoek naar softwarepakketten die het hr-werk overnemen. Denk aan tools voor cursusmanagement, selfservicesystemen voor vakantieaanvragen en digitale personeelsdossiers, en software voor je maandelijkse payroll.”

Kiezen uit een zee van tools

“Er zijn veel interessante tools op de markt”, gaat Rosy verder. “Toch vermijd je beter een wirwar aan systemen, anders moet je data van het ene pakket naar het andere sturen. Dat is vaak een geklungel met Excel-bestanden. Daarom kies je voor een hr-pakket dat alles bundelt en je gegevens centraal bewaart: AFAS Software. Ook handig is dat AFAS je medewerkers door alle te ondernemen stappen loodst met workflows. Anders gezegd: je maakt het hen gemakkelijk.”

“Nog interessanter wordt het wanneer je ook de loonmotor van Acerta koppelt aan AFAS Software. Door de verregaande integratie tussen die twee componenten heb je geen externe software meer nodig voor je payroll, waardoor je flink in de kosten snijdt. En er zijn nóg voordelen die onweerstaanbaar zijn.”

“Na een ingebouwde controle is het een kwestie van 1 druk op de knop en de loonmotor van Acerta begint op volle toeren te draaien.”

Salarisadministratie met 1 druk op de knop

“Met de combinatie van AFAS en Acerta bespaar je veel tijd en verklein je de kans op fouten. Al de info over vakantiedagen, gepresteerde uren, loonvoorwaarden en extra’s zit gebundeld in je AFAS-omgeving. Na een ingebouwde controle – waaraan je niet ontsnapt – is het een kwestie van 1 druk op de knop en de loonmotor van Acerta begint op volle toeren te draaien. Even later zit de digitale loonbrief in de selfservice van je medewerkers. Die volledig automatische koppeling is uniek op de markt.”

Stokpaardjes: puike software en beste dienstverlening

“Acerta werkt intensief samen met AFAS Software”, verduidelijkt Rosy. “Wij hebben experts in huis die de wetgever op de voet volgen en AFAS Software onmiddellijk op de hoogte houden als er iets verandert op hr-vlak. Zo ben je altijd zeker van actuele software en de beste dienstverlening. En dat zijn de stokpaardjes van AFAS en Acerta.

Meer weten over de kracht van AFAS Software en Acerta? Rosy Maes maakt je met plezier wegwijs.