De HR software van AFAS automatiseert je HR-processen

Met de HR software van AFAS heb je een compleet HR-systeem waardoor je de personeelsadministratie tot een minimum kan beperken. Het gaat hier dan over de verwerking van verlof, verzuim, de loonverwerking en werving & selectie.

  •  Extra tijd voor strategie, minder tijd kwijt aan administratie
  •  Alle data verzameld in 1 centrale database
  •  Grip op al je HR-processen en kansen op fouten verminderd
  •  Koppeling met je sociaal secretariaat

 

 

Ruim 75.000 Belgen regelen hun HR-zaken al met de HR software van AFAS

Tijd en energie voor wat belangrijk is

De rol van HR verandert. De administratieve werkzaamheden zoals verlofregistratie, declaraties en ziekmeldingen maken plaats voor andere thema's, namelijk: performance management en strategische personeelsplanning. De organisatie vraagt van jou strategisch personeelsadvies. En nu kan je daar volledig op focussen dankzij de hulp van HR software. 

Met de gebruiksvriendelijke HR software van AFAS automatiseer je de administratieve werkzaamheden. Daarnaast betrek je ook de medewerkers en managers bij het correct registreren van HR-mutaties. En om het compleet te maken, zorg jij ervoor dat duurzame inzetbaarheid mogelijk is dankzij de tientallen HR-dashboards. Die geven jou het inzicht dat je elke dag nodig hebt. Lees in deze blog welke taken je kan laten vallen dankzij de komst van HR-software.

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Start vandaag met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Start vandaag met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

"We wilden met HR-software wederkerende taken efficiënter maken en meer tijd maken voor de medewerker zelf. Minder focus op papierlast dus."

 
  • Het belangrijkste doel: het administratieve stuk van human resources automatiseren om meer tijd te creëren voor belangrijk werk.
  • Sinds we met de HR-software van AFAS werken, gaat het rekruteringsproces veel vlotter.
  • De vergaande mogelijkheden van de krachtige workflows zijn een grote troef.

Ruud De Baecke, HR Process & Project Manager bij Agristo

 

Meer dan 14.000 organisaties werken al met AFAS

Waaronder deze 5 organisaties. En daar zijn we trots op!

De belangrijkste onderdelen van de software

Alle onderdelen werken samen vanuit één database

HR Self Service

Biedt de mogelijkheid om medewerkers en managers via een portal te betrekken bij de HR-processen. Daarmee kunnen ze alle HR-informatie die voor hen relevant is makkelijk raadplegen en aanpassen.

HR Management

Weet jij precies hoe jouw organisatie ervoor staat? Met de analyses en rapportages heb je op elk moment van de dag, met een druk op de knop, inzicht in belangrijke kern- en stuurgetallen van de afdeling en organisatie.

Werving & selectie

In de administratie rond het sollicitatieproces kruipt veel tijd. Je wil gegevens van kandidaten goed kunnen registreren én later ook snel terugvinden om ze te matchen met een nieuwe vacature. Dat kan vanaf nu!

Loonadministratie

De HR software van AFAS is met de grootste sociaal secretariaten van België gekoppeld. Zo wordt de loonadministratie geïntegreerd. Door de volledige integratie leg je niets meer handmatig vast én bereken je alle lonen met een druk op de knop.

Competentiemanagement

AFAS levert standaard 150 competenties mee. Op basis daarvan kan de HR-professional per verantwoordelijkheid een competentiematrix maken. Gepersonaliseerd leren wordt op die manier voor iedere medewerker mogelijk. Zo krijg je de juiste persoon op de juist plaats!

Documentmanagement

Je digitaliseert alle communicatie en informatie in jouw organisatie. Met een simpele handeling haal je informatie boven die je nodig hebt. Medewerkers kunnen overeenkomsten goedkeuren via workflows en digitaal ondertekenen.

HR software voor jouw sector

Van middelgrote bedrijven met een hondertal medewerkers tot corporates met duizenden medewerkers. Van zorginstellingen tot accountantskantoren, van bakkerijen tot bouwbedrijven. Onze toonaangevende HR software is geschikt voor iedere bedrijfsgrootte en iedere sector. Heb je een groeiend bedrijf? Dan groeit de software met je mee! Zit het even tegen? Dan zorgt de software ervoor dat de kwaliteit en de schaalbaarheid van je processen gewaarborgd blijven.

Ontdek de mogelijkheden van AFAS in jouw sector

Gemakkelijk en betaalbaar

Toegevingen doen? Nee, dat hoeft niet! Onze HR software is flexibel, gebruiksvriendelijk en makkelijk in te richten. Vaak kan je met slechts een dag opleiding direct aan de slag. Daarnaast is er ook iedere werkdag klantenondersteuning beschikbaar. Gedaan met prijzige consultancy als er iets gewijzigd moet worden. Wij geven jou de middelen om het helemaal zelf te doen. Zo zet je zelf de volledige levensweg van sollicitatie naar onboarding en de uiteindelijke exitgesprekken op in het systeem. Je bespaart dus tijd én geld met onze cloudgebaseerde HR oplossing.

Leer hier nog meer bij over e-hrm. Krijg een duidelijker beeld van het volledige proces van e-hrm: aanschaffen van de HRM-oplossing tot optimalisatie.

Employee Self Service

Medewerkers bij HR-processen betrekken

 

Dankzij Employee Self Service (ESS) binnen HR software is het niet langer nodig om al de administratie bij één persoon of afdeling te leggen. Iedere medewerker raadpleegt en wijzigt makkelijk zelf de eigen HR-gegevens. ESS is 24/7 beschikbaar en altijd binnen handbereik met de AFAS Pocket app.

Op deze manier verspreid je de administratieve druk over de hele organisatie (en is dus niet enkel de HR afdeling hier druk mee bezig). Door de informatie vast te leggen bij de bron voorkom je veel fouten.

Bekijk de selfservicetaken die medewerkers opnemen

Manager Self Service

HR-taken voor het managementteam

 

Wil je als HR-afdeling meer tijd hebben voor visie, advies, beleid en medewerkers? Leg bepaalde HR-taken bij managers dankzij Manager Self Service (MSS) in de HR software van AFAS. Daarbij kan je denken aan het goedkeuren van een verlofaanvraag of het accorderen van een declaratie.

De rol van de HR-manager verandert van faciliteren en administreren naar controleren en aansturen. Daardoor is er meer tijd en ruimte voor visie, advies, beleid en Human Capital Management.

Lees meer over strategisch HRM

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Download en lees de hele informatiebrochure!

HR-zaken via de AFAS Pocket app

Met de AFAS Pocket app regelen je medewerkers de belangrijkste HR-zaken gewoon via hun telefoon. Zo hebben ze bijvoorbeeld altijd inzicht in hun loonbrieven en verlofsaldo. Via de app kan je ook eenvoudig declaraties insturen, je ziek melden (of beter!), je verlof boeken en je gewerkte uren registreren. Met andere woorden: je regelt human resources via de mobiele app.

De AFAS Pocket app is volledig geïntegreerd met de gebruiksvriendelijke software van AFAS. Doordat jouw collega nu zelf HR-zaken regelt, zijn mutaties sneller verwerkt en profiteert de afdeling human resources van een goede vastlegging.

Meer weten over de mogelijkheden van de AFAS Pocket App? Bekijk het hier

"AFAS biedt een totaaloplossing aan waarin we al onze HR-processen kunnen opvolgen. Veel processen zijn vereenvoudigd en daardoor besteden we nu veel minder tijd aan zaken waar we voorheen dagenlang mee bezig waren."

 
  • Van veel papierwerk en Excels naar effiënt werken met HR software.
  • AFAS biedt een totaaloplossing aan waarin we al onze HR-processen kunnen opvolgen.
  • Dankzij de HR software van AFAS blijven we optimaliseren en winnen we dus meer tijd.

Ellen Dedroog, toenmalige HR Business Partner bij Scania

 

Werving & Selectie

Je 'Werken bij' site met Sollicitant Self Service

Heel het proces van werving en selectie kan worden vastgelegd in Profit. Daarbij gaat het over het ontstaan van de vacature tot en met de indiensttreding van de meest superieure kandidaten. Door de volledige integratie tussen OutSite (website) en InSite (intranet) kan je het administratieve proces, van sollicitatie tot aanwerving, via workflows sturen. Daarnaast kan er ook managementinformatie geraadpleegd worden om zo het recruitmentproces goed te kunnen opvolgen.

In je eigen sollicitatieportal vind je alle informatie en communicatie over de sollicitatie terug. Zo bouw je, in jouw huisstijl, je eigen 'Werken bij' website die volledig geïntegreerd is met je backoffice.

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Start vandaag met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Start vandaag met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Talentmanagement

Je organisatie heeft inzicht in je medewerkersbestand en het menselijk kapitaal nodig. Daarmee maak je het beleid voor de toekomst door talent te binden, boeien en behouden. Onze software maakt het mogelijk om talentmanagement in de praktijk te brengen. Met de uitgebreide dashboards en analysemogelijkheden van de HR software heb je altijd actueel inzicht. Hierdoor doet de afdeling personeelszaken aan strategisch Human Resources Management.

Lees meer over hoe je de HR-afdeling naar strategisch HRM brengt.

HR Analytics

Heb je een idee van hoe jouw organisatie er precies voor staat? Hoe actueel is je personeelsplanning? Met onze dynamische HR-dashboards, gebaseerd op de nieuwste Business Intelligence software, beschik je over alle relevante informatie om jouw HR-beleid naar een volgend niveau te brengen. Daarbij kan het gaan over competentiemanagement, performance management of interne mobiliteit. Op die manier vul je de rol van de HR-medewerker ook anders in.

Lees meer over de nieuwe rollen van de HR-medewerker door de komst van e-hrm.

Managementinformatie op maat met dashboards

Managementinformatie op maat met dashboards

Met de BI dashboards krijg je alle belangrijke data uit de HR software van AFAS op een overzichtelijke manier en in één oogopslag te zien. Je hebt inzicht in de personeelsplanning, het verlof, het verzuim of in de ontwikkeling van de lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het is allemaal in het product beschikbaar. Business Intelligence maakt standaard deel uit van de HR software en staat klaar voor gebruik. Er zijn dus geen extra kosten aan deze realtime updates verbonden.

Klaar voor de toekomst

Met HR software is jouw organisatie klaar voor de toekomst. Slim automatiseren biedt efficiëntie en structuur op de afdeling personeelszaken. Het maakt lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden verwerken eenvoudig en draagt bij aan een papierloze omgeving. Met E-HRM ben je klaar voor de komst van generatie Y. Het geeft je niet alleen grip op de HR administratie, maar creëert ook transparantie in de organisatie en verbindt mensen met afdelingen.

Voordelen van onze HR software

Er zijn veel goede redenen om voor HR software te kiezen. Toch wordt het vaak in vraag gesteld en weet je niet goed waar te beginnen. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van onze HR software. Hopelijk zet je zo snel de stap in de goede richting.

Wil je meer weten over de HR software van AFAS?

Neem contact met ons op!

Of bel ons direct op 015 28 19 10