"Het hele orderproces in 1 pakket"

In-Tec: "Wij kozen met AFAS en TracingInMotion voor efficiëntie en transparantie."

We planden een online meeting in met Pieter Loosveld. Hij startte, samen met zijn broer, in 2008 de organisatie In-Tec op. Ze zijn ondertussen uitgegroeid tot een team van 40 medewerkers, actief in de uitvoering en de technische opvolging van de energie van kantoor- en woningbouw. De techniek van jouw elektriciteit, verwarming, installatie, sanitair, ... In-Tec to the rescue! 

Pieter: "We doen behoorlijk wat projecten en dat is heel wat administratie om bij te houden. Vroeger werkten we met andere ERP, maar door de groei zochten we meer mogelijkheden tot uitbreiding. Toen kwamen we bij AFAS terecht en besloten we te veranderen. We zijn ondertussen bijna een jaar live en dat loopt heel goed. We gebruiken een groot deel van het systeem, maar zeker nog niet alles. 

Op dit moment gebruikt bijna iedereen de software. Als onze HR-module live staat en de werkbon-update ook in gebruik is, willen we echt elke medewerker van In-Tec in AFAS laten werken. Die werkbon-app is nog redelijk nieuw en er moet nog wat getest worden alvorens deze goed op punt staat. We kijken er naar uit om deze op onze werf te gaan gebruiken." 

De keuze voor automatisering

Pieter is hoofdgebruiker. Hij is het voorbije jaar fel bezig geweest met zich te verdiepen in zijn Profit-kennis. "Nadat we beslist hadden met AFAS in zee te gaan, verliep het volledige traject richting implementatie heel vlot. Ook de samenwerking met de consultant ging goed. We plannen nu nog steeds om de x-aantal maanden een dag consultancy in om te blijven optimaliseren of om me te begeleiden waar ik hulp nodig heb." 

"Er zijn heel veel mogelijkheden in de software van AFAS. Je hebt de InSite als medewerkersportaal, de pocket app, de werkbon-app, ... We gebruiken veel van AFAS en we zitten nog verre van de limiet van het systeem. Het is fijn om te weten dat de software mee groeit in elke afdeling van je organisatie."

"Het klant-aan-de-knoppen-principe vind ik ook plezant. Je doet alles zelf, zeker met de juiste kennis. Ik heb verschillende AFAS-cursussen gevolgd waardoor ik zelf aan de slag kan met de inrichting. Ik ben als gebruiker echt de beheerder van het systeem, zonder dat ik constant moet bellen voor begeleiding. Missen we iets? Dan richten we het direct zelf in." 

Geen maatwerk, geen probleem

Een ERP-systeem is de spil van je organisatie. Het is dan ook een continue proces om zaken te blijven updaten en automatiseren. Pieter: "Een nieuw systeem gaat altijd gepaard met een nieuwe manier van werken. Maar met AFAS loopt dat goed. De communicatie is duidelijk, de samenwerking verloopt vlot."

"AFAS is geen maatwerk, maar we hebben dat niet gemist. Uiteindelijk is het een standaard applicatie waar je zelf mee aan de slag gaat. Het grote voordeel is dat er veel updates komen doorheen het jaar. Als we een bepaalde functionaliteit missen, is de kans groot dat deze tijdens een van de updates worden doorgevoerd. Een ander voordeel is dat je zelf veel kan gaan aanpassen, zelf kolommen of velden toevoegen bijvoorbeeld. En daar maken wij goed gebruik van!"