Cabli: "Elke unieke samenstelling wordt beheerd in AFAS"

Cabli? Dat is de specialist in schakel- en verdeelkasten. En in die kasten zitten heel wat verschillende onderdelen. Veel meer dan je denkt… Jeroen De Bleecker, innovation manager bij Cabli, zet zich in voor vernieuwing. En automatiseren is uiteraard ook vernieuwen. Hij vertelt hoe AFAS hen hielp groeien.

 

 

“Wat we precies doen? We bouwen elektrische schakelkasten voor industriële klanten. Dat kunnen bijvoorbeeld systeemintegratoren of machinebouwers zijn.”, begint Jeroen De Bleecker, innovation manager bij Cabli. “We bestaan ondertussen 21 jaar: dat zijn 2 decennia waarin expertise en efficiëntie centraal staan. We groeiden uit tot een dynamisch team met 8 experts in het vakgebied en blijven groeien! 2 jaar geleden stapte ik mee in de Cabli-boot als innovation manager. Dat houdt in dat ik me bezighoud met vernieuwing. Vernieuwing is binnen Cabli erg belangrijk en dat kan uiteraard erg ver gaan. Een van mijn taken was om de automatisering van onze bedrijfsprocessen verder uit te werken omdat de ondersteuning van onze vorige software stopte. We waren dus genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuw systeem.” 

“Ik ging de markt verkennen. Al snel ontdekte ik de ERP software van AFAS en vergeleek deze met enkele grote spelers. AFAS deed zeker niet onder en kwam er uiteindelijk als sterkste uit. Ik ging aan de slag met de implementatie en werd bijgevolg AFAS-beheerder.” 

“Als AFAS-beheerder werk ik dagelijks met de software van AFAS. Alle collega’s hebben toegang tot Profit, maar aan de hand van autorisatie duiden we aan wie wat kan doen. En dat is belangrijk omdat we erg veel beheren in het systeem. Ons volledige orderproces zit bijvoorbeeld in de software. Ook al onze projecten, het volledige proces van offerte tot afgewerkt product, worden bijgehouden. Je kan dus zeggen dat de software van AFAS heel wat betekent binnen Cabli.”

AFAS van A tot Z 

“We maken onze offerte op in de software en sturen die van daaruit door naar de klant. Na goedkeuring maken we er een verkooporder van dat later een project wordt. We bestellen onze materialen en beheren die in ons magazijn. Ook dat zit volledig geïntegreerd in AFAS. We hebben ook een koppeling met hun partner Trancon. Daarmee kan je alle verschillende onderdelen scannen, zodat die meteen in het systeem komen. Later worden de materialen geleverd en wordt de kast gebouwd. Alle medewerkers registreren hun uren via de Pocket App en houden alle verbruikte materialen bij. Ook als er meer verbruikt is dan in de offerte werd aangegeven. Dat gaat later naar de boekhouding. Zij beheren de inkoop- en verkoopfacturen in Profit.”

"Met AFAS kunnen we elke unieke kast van A tot Z beheren."

“Zoals je ziet, is dat heel wat. We beheren onze volledige bedrijfsprocessen met AFAS. Het is voor ons echt noodzakelijk om een goede software te hebben. Elke kast die we maken is een uniek product. En elke kast, met al zijn onderdelen, wordt beheerd in Profit van A tot Z.” 

AFAS doet ons groeien 

“In het verleden hadden we een beperkt systeem waar we de processen in beheerden. We konden een lijst met onze orders afdrukken. Met die papieren lijst gingen we dan in het magazijn rond. Er was geen mogelijkheid om alles digitaal bij te houden. Zo ontstond er chaos met fouten als gevolg.” 

"Het vertrouwen in de software geeft Cabli ruimte om te groeien."

“AFAS is met zijn cloudoplossing precies wat we zoeken in een ERP systeem. Het is gebruiksvriendelijk en loopt volledig geïntegreerd met onze processen. Doordat we in de cloud werken, hebben we alles beschikbaar op 1 plaats. Bovendien kunnen we van overal alle projecten en materialen beheren. We hoeven ons zo geen zorgen meer te maken over het IT-verhaal erachter. Dat vertrouwen geeft ruimte om te groeien als organisatie.” 

De samenwerking met AFAS 

“Als AFAS-beheerder ben ik vanaf het begin nauw betrokken bij de samenwerking. Bij de zoektocht naar een nieuw systeem en de implementatie ervan komt erg veel kijken. Er werd op voorhand een scope vastgelegd in samenwerking met AFAS. Op 18 dagen, verspreid over 3 maanden, was ons nieuw ERP systeem vlot geïmplementeerd en klaar voor gebruik!” 

“We werken nu een dik jaar met AFAS en hebben zo al heel wat zaken vereenvoudigd. Er is tijd en budget vrijgekomen en we sparen bovendien heel wat papier uit. Wat een verschil… Zeker als je weet dat niet iedereen ervoor openstond om alles te gaan digitaliseren. Ik had toch wat collega’s die niet meteen op de digitale kar wouden springen. Gelukkig duurde dat niet lang. De vele voordelen van het systeem hebben ook van hen een overtuigde gebruiker gemaakt!” 

 

Een toekomst met AFAS 

"Voor onze verlofplanning gebruiken we voorlopig Excel… Aangezien we nog een kleine KMO zijn, staat het digitaliseren van onze HR nog niet meteen op de planning. Maar het blijft wel op ons toekomst-lijstje staan! Daarnaast zijn we nu vooral InSite en de workflows verder aan het uitwerken en op punt aan het zetten. We starten binnenkort ook met iets nieuws bij Cabli dat we ook in de software van AFAS willen integreren.”  

AFAS Succesbeheerder 

“Ik heb mijn traineeship nu enkele weken geleden succesvol afgerond en ik ben heel tevreden met wat ik bereikt heb. In het traineeship AFAS Succesbeheerder werk je een zelf opgestelde case uit. 7 weken lang, 2 dagen per week ben je aanwezig op het AFAS-kantoor in Mechelen om samen je case uit te werken. Het is de perfecte gelegenheid om als AFAS-beheerder je verder te ontwikkelen en je kennis te verbreden.  Waarom ik meedeed? Heel simpel! Je hebt de diversiteit van alle opleidingen, gecombineerd in 1 traineeship. Bovendien heb je het grote voordeel omringd te zijn met AFAS-medewerkers waardoor je vragen meteen beantwoord werden.”  

“Ik kreeg de voorbije weken alsnog de bevestiging dat AFAS een ongelofelijke organisatie is, waar ook fun erg belangrijk is. En dat niet alleen onder de medewerkers, maar ook met de klanten, cursisten, prospecten, … AFAS straalt dat uit in alles wat ze doen, en dat is me ook zeker bijgebleven na een aantal weken op hun kantoor te werken.” 

Meer weten over de software van AFAS? 
Download hier onze ERP-brochure. 
 

 

Meer weten over het Succesbeheer Traineeship?