Van Hoecke: “Bij AFAS weten ze hoe hr-processen werken”

Het Oost-Vlaamse familiebedrijf Van Hoecke is al meer dan 50 jaar een begrip in de Belgische meubelindustrie. Door slimme keuzes, gedreven medewerkers en ijzersterke producten blijven deze specialisten groeien in binnen- en buitenland. En het werk op de hr-afdeling groeit mee. Teamleider Caroline Hulpiau vertelt je waarom Van Hoecke kiest voor de hr-oplossing van AFAS Software.

Software voor het volledige hr-verhaal

“4 jaar geleden koos ons bedrijf een nieuw ERP-systeem en het doel was om dat systeem organisatiebreed uit te rollen. De keuze viel toen op een ERP die veel maatwerk en configuratie zou vragen. Een logische keuze, want we wensen software die naadloos aansluit bij ons bedrijf en onze kerntaken: het produceren van maatwerk in voorgemonteerde lades en het – vanuit expertise – verhandelen van meubelbeslag.”

“Voor onze 3-koppige hr-afdeling is dat maatwerkpakket helaas van het goede te veel. Daarom besloten we om de markt te verkennen.”

“Eigenlijk waren we heel snel overtuigd, want je voelt onmiddellijk dat die mensen weten waarmee ze bezig zijn.”

“Eerst hadden we onze zinnen gezet op een specifieke tool voor werving en selectie. Maar al snel ging onze voorkeur naar een geïntegreerde aanpak, zeg maar HR-software die het volledige HR-verhaal bundelt. En toen kregen we AFAS Software in het vizier.”

Team met kennis van zaken

“We zaten een paar keer rond de tafel en eigenlijk waren we heel snel overtuigd, want je voelt onmiddellijk dat die mensen weten waarmee ze bezig zijn. Human resources is niet zomaar een klein onderdeeltje van hun pakket. Ze hebben een team dat perfect weet hoe hr-processen werken en hoe je ze stroomlijnt. Dat geeft vertrouwen.”

“Bij AFAS krijg je standaardsoftware en daarin zitten processen en werkmethodes die in talloze bedrijven zijn getest en goedgekeurd. Daarvan willen we natuurlijk mee genieten, met een minimum aan configuratie- of ander sleutelwerk. En het interessante is dat ze bij AFAS Software openstaan voor nieuwe ideeën. Is jouw suggestie voor alle AFAS-klanten relevant? Dan ontwikkelen ze die functionaliteit met plezier.”

“Je krijgt standaardsoftware met processen en werkmethodes die in talloze bedrijven zijn getest en goedgekeurd. Natuurlijk willen we daarvan mee genieten.”

“Hadden we ook voorbehoud bij AFAS Software? Jazeker. We hebben de traditie om de touwtjes stevig in handen te nemen en plaatsen daarom onze dataservers bij voorkeur op ónze locatie. Terwijl bij AFAS Software die data in de cloud staan. Maar ook op dat punt waren we snel overtuigd.”

Klaar voor de implementatie

“Heel binnenkort starten we met de implementatie. We mikken eerst op het deel dat de werving en selectie in goede banen leidt, want we groeien snel. Om je een idee te geven: vorig jaar kwamen er 40 nieuwe werknemers in dienst bij Van Hoecke. Tweede stap is de implementatie van de loonmotor en de koppeling met ons sociaal secretariaat. Dat willen we in orde hebben tegen de start van het nieuwe jaar.”

“We hebben nóg plannen met AFAS Software. Denk bijvoorbeeld aan het beheer van toegangsbadges. We willen dat de verantwoordelijke daarvoor automatisch een signaal krijgt wanneer hij een badge moet klaarmaken voor een nieuwe medewerker. Nu gebeurt dit soms last minute, met AFAS hoeven we daar niet meer aan te denken.”

“Ook met cursusmanagement en competentiebeheer hebben we ambitieuze plannen. Ik ben er zeker van dat we efficiënter zullen werken met AFAS. En die software geeft ons ook de kans om ons hr-beleid nog te optimaliseren. We kijken ernaar uit.”