Dankzij onze bouwsoftware zit je achter het stuur van budget tot inkoopfactuur

Krijg grip op al je bouwprojecten met de complete en flexibele bouwsoftware van AFAS.

 

 

 

 

Eén ERP-systeem met geïntegreerde functionaliteiten voor de bouw

In de bouw is het belangrijk dat de administratie van een project nauwlettend wordt bijgehouden. In het ERP-systeem van AFAS zitten dan ook geïntegreerde functionaliteiten voor de bouwsector. Met onder andere projectbewaking, orderverwerking en de financiële administratie in één en hetzelfde softwarepakket. Ons workflowmanagement systeem werkt daarin als verbindende factor. Het uiteindelijke doel? Meer grip hebben op het proces van calculatie tot realisatie.

Wat levert dat op?

 • Betrouwbare data uit één database
 • Actueel inzicht in hoe je organisatie ervoor staat
 • Verlaagde faalkosten door processen vast te leggen in workflows

Ons doel is om jouw bouwbedrijf beter te laten ondernemen!

Start vandaag nog met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Ons doel is om jouw bouwbedrijf beter te laten ondernemen!

Start vandaag nog met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Je kosten op touw in de bouw

In dit webinar worden verschillende bouwfunctionaliteiten door twee specialisten toegelicht. Ben je benieuwd naar wat er allemaal speelt binnen de bouwsector? Bekijk dan zeker onderstaand webinar.

Een bewezen ERP-systeem

 CRM  Financieel  HRM  Inkoop  Projecten  Workflows

 

Krachtig gemaakt voor de bouw

Kijk maar met ons mee!

Grip houden dankzij de werkbegroting

Altijd zicht in de kostenplanning

 

Een werkbegroting is een overzicht met de kostenplanning voor materiaal, arbeid, materieel en onderaanneming (MAMO). De werkbegroting kan je maken door calculaties via een CUF-bestand in te lezen. Je kunt deze ook zonder CUF-bestand aanmaken via voorcalculatie.

Met deze werkbegroting weet je precies hoe de projecten er voorstaan. De werkbegrotingscockpit is het centrale controlecentrum waar zowel alle calculaties, offertes, orders en contracten, als ook realisatie en facturatie bij elkaar komen. Zo heb je alles altijd op één plek bij elkaar staan en is er nooit meer discussie over. Met de juiste inzichten vanuit de werkbegroting is het mogelijk om scherp op de inkoop te letten. Zo hou je meer grip op de kosten van de inkoop per bouwproject.

 

 

De bouwwerf verbinden met kantoor

Met de AFAS Pocket App heb je de belangrijkste informatie op de bouwwerf altijd bij de hand. De belangrijkste acties voer je zo direct en eenvoudig uit.

Met de Pocket app van AFAS heb je altijd en overal toegang tot je CRM, verlof, verzuim en openstaande taken. Nieuw in de AFAS Pocket app zijn de bouwfunctionaliteiten in de vorm van projecten. Zo zijn nu onder andere de standopname, de inkoop, het team, de werkbonnen, de begroting en de planning zichtbaar. Daarnaast boek je ook snel en eenvoudig je gepresteerde uren. Die nieuwe bouwfunctionaliteiten zorgen voor de verbinding tussen je collega's op kantoor en op de bouwwerf.

 

 

De bouwwerf verbinden met kantoor

Met de AFAS Pocket app heb je de belangrijkste informatie op de bouwwerf altijd bij de hand. De belangrijkste acties voer je zo direct en eenvoudig uit.

Met de Pocket app van AFAS heb je altijd en overal toegang tot je CRM, verlof, verzuim en openstaande taken. Nieuw in de AFAS Pocket app zijn de bouwfunctionaliteiten in de vorm van projecten. Zo zijn nu onder andere de standopname, de inkoop, het team, de werkbonnen, de begroting en de planning zichtbaar. Daarnaast boek je ook snel en eenvoudig je gepresteerde uren. Die nieuwe bouwfunctionaliteiten zorgen voor de verbinding tussen je collega's op kantoor en op de bouwwerf.

Weet jij hoe jouw bouwbedrijf er vandaag voorstaat?

Krijg meer inzicht met interactieve dashboards

Business Intelligence is een standaard onderdeel van onze complete en flexibele bouwsoftware. Met de interactieve dashboards ben je altijd op de hoogte van hoe je bouwbedrijf er vandaag voorstaat. Je krijgt onder andere inzicht in je projecten, werkbegroting, financiële situatie en je weet steeds alles over je medewerkers. Met meer dan 100 standaard dashboards krijg je meteen inzicht in hoe je organisatie ervoor staat.

Sectorspecifieke ondersteuning

Onze ERP-software krachtig gemaakt voor de bouwsector

Inhoudingsplicht - Artikel 30bis

Wanneer je als opdrachtgever of aannemer moet controleren of je onderaannemer fiscale of sociale schulden heeft, dan gebeurt die controle volledig via onze software.

Prijsherziening

Als je voor de overheid werkt, dan kan het gebeuren dat in de periode tussen offerte en de uitvoering van de opdracht bepaalde prijzen, bijvoorbeeld grondstoffen of materialen, wijzigen. Via de functionaliteit prijsherziening kunnen die schommelingen makkelijk geautomatiseerd worden.

Calculaties inlezen

Je kan calculaties inlezen met AFAS of met een specifieke tool

 

Met AFAS Software is het mogelijk om calculaties in te lezen in .CUF-extensies (Calculatie Uitwisselings Formaat). Dat is een generiek uitwisselingsbestand in de bouwbranche, ondersteund door alle gerenommeerde calculatiepakketten. Daarmee kunnen calculaties uit bijvoorbeeld IBIS-TRAD en 2Jours in onze software worden ingelezen.        

Zo kan je altijd de oorspronkelijke calculatiegegevens bekijken en de regels splitsen. Bovendien bewaak je ook de voortgang van bouwprojecten door te monitoren op bewakingscode of hoofdstuk.

Je eigen portaal

Werk samen met je leveranciers en klanten

 

Via je eigen bestelportaal vraag je offertes bij je leveranciers aan. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een kopersportaal. Op die manier kom je rechtstreeks in contact met je klanten. Door via een portaal rechtstreeks in contact te komen met je leveranciers en klanten bouw je meteen een digitaal dossier op. Zo kan je bijvoorbeeld foto's sturen van de voortgang van de bouw. Je hebt een duidelijk overzicht van wat er gevraagd en geleverd is. Dat zorgt voor een goede borging, extra kwaliteit en meer efficiëntie in het proces met je klant.

Lees er meer over in de brochure

Inkoop

Afgestemd op de bouw

Vanuit een werkbegroting kun je meteen de relevante inkoopprocessen opstarten. Denk daarbij aan het plaatsen van inkooporders, het koppelen van contracten en het uitzetten van aanvragen voor inkoopoffertes. Op die manier hou je meer controle over de kosten van de inkoop per bouwproject.

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Wat zijn de voordelen voor jou?

 • Dynamische werkbegroting
 • Grip op al je processen met workflows
 • Analyses en rapportages zelf te maken
 • Acquisitie, boekhouding, projecten, HRM & Payroll in 1 pakket
 • Interactieve dashboards (voor bijvoorbeeld kostenbewaking)
 • Volledig in de cloud werken met de nieuwste software
 • Via online portalen communiceren met kopers, leveranciers etc.
 • Mogelijkheid om te koppelen

Digitalisering in de bouw

Bouwmagazine Bricks & Bytes

 

Het magazine bevat veel tips van experten op het gebied van verandering en digitalisering. We brengen in kaart welke ontwikkelingen plaatsvinden die de bouwsector doen veranderen. Ben je benieuwd naar inspirerende verhalen met bedrijven in de bouwsector?

Meer tijd voor beleid en kwaliteit met de HR-module

Door HR-processen te digitaliseren, is de HR-afdeling minder tijd kwijt aan administratieve handelingen. Bovendien kunnen leidinggevenden belangrijke gegevens op een eenvoudige manier inzichtelijk maken in een HR-dashboard. Dat maakt dat HR makkelijker kan anticiperen en informeren.

Medewerkers kunnen loonstroken bekijken, onkosten indienen, gesprekken starten, persoonlijke gegevens muteren en zich inschrijven voor een opleiding. Ook gegevens over het verlof en verzuim zijn voor iedere medewerker direct inzichtelijk. Leidinggevenden kunnen verzuim digitaal vastleggen, opleidingen beoordelen en medewerkers in en uit dienst melden. Daarnaast hebben ze inzicht in alle KPI's van de afdeling.

Koppel je favoriete software aan AFAS

Met AFAS als bron voor je data

 

Om de automatisering van je processen nog verder te optimaliseren, kan je de voor jou belangrijke softwaresystemen koppelen met AFAS. Bijvoorbeeld je calculatiepakket.

Vind de juiste AFAS Partner op partner.afas.nl

Een greep uit ons klantenbestand

Meer weten over onze bouwsoftware?

Of bel ons op: 015 28 19 10