Bouwsoftware

De beste oplossing voor jouw bouwbedrijf. Krijg grip op al je bouwprojecten met de complete en flexibele bouwsoftware van AFAS!Geen verschil meer tussen de werf en kantoor

In de bouw is het belangrijk dat de administratie van een project nauwlettend wordt bijgehouden. In de ERP-software van AFAS zit dan ook een geïntegreerde functionaliteit voor de bouwsector. Denk maar aan het bewaken van een project, de orderverwerking en de financiële administratie in één en hetzelfde softwarepakket. Meer grip op het proces van calculatie tot realisatie is dan ook het gevolg.

Weten hoe je projecten ervoor staan, kan door de werkbegrotingscockpit te raadplegen. Dit is het centrale controlecentrum waar zowel alle offertes, calculaties, orders en contracten, alsook realisatie en facturatie bij elkaar komen.


Meer weten over onze oplossing voor de bouw?Alles in één gereedschapskist

AFAS heeft een complete en flexibele bouwsoftware en de kern daarvan is een volle gereedschapskist. Hierin vind je alles wat je nodig hebt om jouw klanten optimaal en (kosten)efficiënt verder te kunnen helpen. Op die manier verbind je het kantoor met de werf! Met onze bouwoplossing heb je één geïntegreerd softwarepakket voor jouw bedrijfsvoering. Je automatiseert je projectadministratie, werkbegroting, personeelsbeleid, inkoop, financiële administratie, CRM en workflow- en documentmanagement.


Calculatie- en bouwsoftware

Met AFAS Software is het mogelijk om calculaties in te lezen in .CUF-extensies (Calculatie Uitwisselings Formaat). Hiermee kunnen calculaties uit ondermeer IBIS-TRAD en 2Jours makkelijk in onze software worden ingelezen.        

De oorspronkelijke calculatiegegevens bekijken, regels splitsen en de voortgang van bouwprojecten bewaken kan op deze manier.


Kopersbegeleiding

Je krijgt de mogelijkheid gebruik te maken van een kopersportaal. Op die manier kan je rechtstreeks in contact komen met je klant. Zo kan je foto's sturen van de voortgang van de bouw.                                      

Ook een digitaal dossier over je klant, wordt op die manier meteen opgebouwd. Een duidelijk overzicht van wat er gevraagd én geleverd is. Dit zorgt voor een goede borging, extra kwaliteit en meer efficiëntie in het proces met je klant.


Ontdek de mogelijkheden van AFAS Een greep uit ons klantenbestand


Calculaties inlezen


De bouwcalculatie zelf gebeurt niet in ons pakket. Op het moment dat je de calculatie afgewerkt hebt, kan je deze als .cuf-bestand in AFAS inlezen.                                                                                                                                    

Van aanbesteding tot werkbegroting


Na de aanbesteding maak je een werkbegroting. Je kan daarin eenvoudig de kostenplanning terugzien voor materiaal, arbeid en onderaanneming. Alles op tijd op één plek bij elkaar en nooit meer discussie!

Vanuit de werkbegroting


Met de juiste inzichten vanuit je werkbegroting is het mogelijk om de inkoop goed in het oog te houden. Meer grip op de kosten van de inkoop per project. Op basis van de meetstaat kan je ook zien welke delen je reeds kan vorderen.

Grip op de marges


Grip en inzicht op de voortgang en realisatie van een bouwproject zijn dan ook enorm belangrijk. Door de werkbegrotingscockpit heb je altijd een actueel inzicht hierin. Tijdig bijsturen kan om onaangename verrassingen te voorkomen.LeveranciersportalEen andere aantrekkelijke innovatie is ons leveranciersportal. Een eigen portaal waarbij je de mogelijkheid hebt om offertes aan te vragen bij leveranciers. Doordat leveranciers hun aanbod via de portal aanleveren, heb je altijd een goed beeld van de beste opties voor bijvoorbeeld glas, beton, hout. Op die manier krijgt jouw organisatie een maximaal inzicht in prijzen en leveringsvoorwaarden en kunnen offertes eenvoudig gespiegeld worden.

Lees er meer over in de brochure
Inzicht met dashboards


Business Intelligence is een standaard onderdeel van onze online software. Met de dashboards heb je altijd een update van de huidige situatie. Alle interactieve dashboards maken dan ook standaard deel uit van de bouwsoftware van AFAS.Wil je meer weten over de bouwsoftware van AFAS?

Maak vrijblijvend een afspraak of bel ons 015 28 19 10