B2AI: “Dankzij AFAS leveren we kwalitatieve projecten binnen timing en budget.”

Voor uitdagende projecten zijn ze bij B2AI niet bang. Sterker nog: de kracht van dit architectenbureau ligt in het bedenken en herdenken van grootschalige en complexe programma’s. Voor het beheer van hun vernieuwende oplossingen rekenen ze op AFAS.
Met 120 medewerkers verspreid over 3 vestigingen, kan B2AI zichzelf een van de grotere architectenbureaus in België noemen. Ze volbrachten projecten voor onder andere scholen, zwembaden, woonzorgcentra en residenties, en ze zijn nog lang niet inspiratieloos! “B2AI kan projecten verzorgen van A tot Z.”, begint Caroline Jacobs haar verhaal. Ze is sinds mei 2018 COO bij het architectenbureau. “B2AI is daarnaast ook actief in de interieursector. Elk project wordt beheerd vanuit de software van AFAS en zo leveren we altijd kwalitatief werk af binnen de afgesproken timing en budget.”

“Door het projectbeheer in AFAS leveren we kwaliteit binnen timing en budget.”

De uitdagingen 

Door de managementovername in februari 2018 kwam B2AI tot de conclusie dat een totaalpakket de beste oplossing was. Nieuwe CEO Pieterjan Vermoortel kwam op die manier bij AFAS terecht. Nu beheren ze alle niveaus binnen hun organisatie in dezelfde tool. “Ons oud systeem werkte niet meer naar onze wensen. We konden onze rapportering niet beheren en er was te weinig integratie tussen de verschillende modules. Dringend tijd dus voor een nieuwe software!”

Het juiste gereedschap

Tom Van den Abeele, IT Manager bij B2AI, beschrijft wat hen over de streep trok om voor AFAS te kiezen. “De registratie en communicatie van al onze activiteiten worden geïntegreerd: van het ingeven van alle kosten tot de uurregistratie, en van CRM-beheer tot intern nieuws. Ook onze projecten worden overzichtelijk geboekt, opgevolgd en bewaard. En dat állemaal vanuit hetzelfde systeem!” 

“Door de naadloze integratie met AFAS zijn heel wat lijsten in Excel niet meer nodig.”

“Onze medewerkers leiden het operationele beheer van de volledige projecten in hun persoonlijke InSite.”, gaat Tom verder. “Maar als een van de grotere Belgische architectenbureaus is het binnen B2AI ook belangrijk de administratie van onze medewerkers overzichtelijk te beheren".

"De HR-processen draaien dan ook volledig op het pakket. Medewerkers kunnen zelf hun verlof aanvragen en hun dossier raadplegen, waardoor de personeelsdienst minder belast wordt en dus veel tijd uitspaart.” 

“De grootste tijdsbesparing zit bij ons in het beheren van de HR-administratie.”

What’s next? 

Over hun toekomstplannen hebben ze bij B2AI ook al nagedacht. Caroline is ervan overtuigd dat de nieuwe functionaliteiten die AFAS ontwikkelt hun nog kan doen groeien. “Vooral de nieuwigheden in de bouwsector zijn voor ons zeker interessant. Zo gaan we naar de toekomst toe nog meer de architectuurkant kunnen beheren in het softwarepakket. Ook een volledig geautomatiseerde rapportering staat nog op onze agenda!” 

“Het mooiste aan Profit, de software van AFAS? Dat het de volledige bedrijfsprocessen integreert. Het beheer van CRM en HRM zijn onderdelen die door veel tools worden aangeboden. Maar het totaalpakket, dat vinden we bij AFAS!” 


Wil jij jouw bedrijfsprocessen ook stroomlijnen?


Wil je meer weten over de HR-software van AFAS?