Distrilog Group: "360° automatisatie met de medewerker centraal"

"Verschillende systemen in gebruik, dat zorgt voor chaos. Wij kozen met AFAS voor efficiëntie en transparantie."

De vrachtwagens van Distrilog Group, je kent ze wel. Je ziet ze tenslotte overal rijden. Als een van de grotere logistieke bedrijven in België zorgt de organisatie voor de distributie en de stockage van producten van derden. Leo Salaerts, oprichter en CEO van Distrilog Group, ging op zoek naar een geïntegreerd HR systeem waarin transparantie, gebruiksvriendelijkheid en de mens centraal staan. AFAS is alles wat ze nodig hadden.

Distrilog Group koos sinds voor AFAS om hun HR-administratie te beheren. Oprichter en CEO Leo Salaerts vertelt ons wat hen over de streep trok om voor AFAS te kiezen. "Het begon allemaal in 1991, met 10 medewerkers en 2 afdelingen: transport en logistiek. De voorbije jaren groeiden we uit tot een van de grotere logistieke bedrijven in België. Ondertussen hebben we 1400 arbeiders en 200 bedienden in dienst, verspreid over een 17 vestigingen in België. We zijn onder andere actief in voeding(droog, vers, diepvries en kamertemperatuur), petcare, DIY en chemie. Dat is heel wat om overzichtelijk te houden. Veiligheid, kwaliteit en milieuvriendelijkheid staan bij ons centraal.  

Nood aan automatisatie

"Om te groeien, is het belangrijk de administratie van onze medewerkers goed te beheren. Na interne veranderingen op onze HR-afdeling kwamen er heel wat vragen bovendrijven: kunnen we een systeem opzetten waarin alle medewerkers centraal staan? Een systeem waar we overzicht krijgen over de werving en selectie van onze sollicitanten? Waar zowel onze bedienden als onze arbeiders hun dossiers in kunnen beheren? En dat kan, met AFAS!"

Leo Salaerts: "We hadden geen overzicht over de administratie van onze medewerkers. Zo kunnen we niet groeien." 

Waarom dan AFAS? 

"We vergeleken verschillende systemen waar AFAS als beste uit kwam. Het gevoel zat goed en ze zaten het dichtst bij onze wensen. Daarnaast speelt toegankelijkheid ook een grote rol. Door onze sterke groei de voorbije jaren is het belangrijk een goed systeem te hebben dat ook verder kan meegroeien. We hebben bovendien erg veel arbeiders in dienst. Die hebben geen vast loon maar worden per uur betaald. Het gaat hier al snel over 2 urenregistraties per dag. Dat is dus best stevig!"

"Het volledige verhaal van sollicitatie tot vertrek. Dat hebben we bij Distrilog nodig, en dat vinden we bij AFAS."

"We werken bij Distrilog Group reeds met een systeem waarin we alle voertuigen beheren. Van de kilometers tot de reparatie, alles zit in 1 pakket. Die aanpak hadden we nog niet op vlak van onze medewerkers. Met de HR-oplossing van AFAS bereiken we hetzelfde, maar dan met de mens centraal! Het volledige verhaal van sollicitatie tot pensioen of vertrek, alles is gekoppeld aan elkaar. Dat hebben we bij Distrilog nodig, en dat vonden we bij AFAS."

Belangrijke factor: transparantie 

Salaerts: "Ik moest me als CEO telkens melden bij de personeelsdienst als ik iets wil weten over mijn dossier of dat van een van mijn medewerkers. Misschien zijn we binnen 10 jaar wel met 2500 medewerkers. Wat dan? Die kunnen niet met z'n allen gaan aankloppen bij de personeelsdienst met een vraag over hun verlofsaldo. Er liep met andere woorden iets niet goed, en dat hield onze groei tegen." 

"Wij kiezen met AFAS voor overzicht, gebruiksvriendelijkheid en transparantie, voor alle medewerkers." 

Waarom die 360° aanpak?

"In het verleden hadden we 5 verschillende systemen naast elkaar lopen. Een systeem om de uren te registreren, één voor de vakantiedagen, één voor de personeelsdossiers, ... Dat was totaal niet overzichtelijk en niet meer vol te houden ... Het was totaal niet overzichtelijk. Je moest de systemen bovendien goed kennen om er iets van data uit te krijgen. En dan ja... dan gebeuren er accidenten."

"We kwamen na een evaluatie tot de conclusie dat transparantie en workflows belangrijke factoren zijn. Dat was het uitgangspunt van onze keuze. In de oplossing van AFAS kunnen we alle data beheren en koppelen aan elkaar. Gedaan dus met verschillende systemen en dubbele invoer. Wij kiezen met AFAS voor overzicht en gebruiksvriendelijkheid, voor alle medewerkers." 

Een project om u tegen te zeggen 

Van Evelyne Dejaeghere is freelance projectconsultant voor Distrilog Group. Ze is dan ook de centrale schakel tussen CEO Leo Salaerts en de consultants van AFAS. Het voorbije jaar stond ze op de eerste rij met de overgang. 

"Leo had duidelijke doelstellingen voor dit project opgesteld. Het hoofddoel: transparantie en informatie naar de medewerker. AFAS is heel sterk in workflows, het centraliseren van informatie en het transparant maken van processen. Dat kwam in dit project enorm naar boven. Distrilog had hier nood aan. 

 

 

 

 

Benieuwd wat AFAS voor jouw HR-administratie kan betekenen?
Ontdek het in onze HR-brochure!  

 

Eén totaaloplossing voor de hele organisatie
Automatiseer je bedrijfsprocessen met de software van AFAS