Distrilog: "Met AFAS staan onze medewerkers centraal."

De vrachtwagens van Distrilog, je kent ze wel. Je ziet ze ten slotte overal rijden. Als een van de grotere logistieke bedrijven in België zorgen ze voor de distributie en de stockage van producten van derden. Leo Salaerts, oprichter en CEO van Distrilog, ging op zoek naar een geïntegreerd HR-systeem waarin transparantie, gebruiksvriendelijkheid en de mens centraal staan. AFAS is alles wat ze nodig hebben.

Distrilog koos sinds kort voor AFAS om hun HR-administratie te beheren. Oprichter en CEO Leo Salaerts vertelt ons met plezier wat hen over de streep trok om voor AFAS te kiezen. "Het begon allemaal in 1991, met 10 medewerkers en 2 afdelingen: transport en logistiek. De voorbije jaren groeiden we uit tot een van de grotere logistieke bedrijven in België. Ondertussen hebben we 1200 arbeiders en 180 bedienden in dienst, verspreid over een 10-tal vestigingen in Vlaanderen. We zijn actief in droge voeding, chemie, diepvries en vers houding. Dat is heel wat om overzichtelijk te houden. Veiligheid, kwaliteit en milieuvriendelijkheid staan bij ons centraal." 

"Om te groeien, is het belangrijk de administratie van onze medewerkers goed te beheren. Na interne veranderingen op onze HR-afdeling kwamen er heel wat vragen bovendrijven: kunnen we een systeem opzetten waarin alle medewerkers centraal staan? Een systeem waar we overzicht krijgen over de werving & selectie van onze sollicitanten? Waar zowel onze bedienden als onze arbeiders hun dossiers in kunnen beheren? En dat kan met AFAS!" 

"We hadden geen overzicht over de administratie van onze medewerkers. Zo kunnen we niet groeien." 

Waarom dan AFAS? 

"Zoals iedereen ging ook ik googelen. We nodigden een 3-tal partijen uit om de mogelijkheden te bekijken. AFAS kwam daar het beste uit. Het gevoel zat goed en ze zaten het dichtst bij onze wensen. Daarnaast speelt toegankelijkheid ook een grote rol. We zijn gestart met 10 medewerkers, nu zitten we over de 1000! We hebben het hier bovendien ook over arbeiders. Die hebben geen vast loon maar worden per uur betaald. Het gaat hier al snel over 250 werkdagen met minstens 2 urenregistraties per dag. Meer dan 1000 medewerkers per uur betalen, dat is best stevig! Daarom is het belangrijk een goed systeem te hebben." 

"Het volledige verhaal van sollicitatie tot vertrek. Dat hebben we bij Distrilog nodig, en dat vinden we bij AFAS."

"We werken bij Distrilog reeds met een systeem waarin we alle voertuigen beheren. Van de kilometers tot de reparatie, alles zit in 1 pakket. Met de HR-oplossing van AFAS bereiken we hetzelfde, maar dan met de mens centraal! Het volledige verhaal van sollicitatie tot pensioen of vertrek, alles is gekoppeld aan elkaar. Dat hebben we bij Distrilog nodig, en dat vinden we bij AFAS."

Belangrijke factor: transparantie 

"Ik moet me als CEO telkens melden bij de personeelsdienst als ik iets wil weten over mijn dossier of dat van een van mijn medewerkers. De HR-medewerkers weten hoe de systemen werken, maar het is totaal niet transparant. Misschien zijn we binnen 10 jaar wel met 2000 medewerkers. Wat dan? Die kunnen niet met z'n allen gaan aankloppen bij de personeelsdienst met een vraag over hun verlofsaldo. Er liep met andere woorden iets niet goed, en dat hield onze groei tegen." 

"Wij kiezen met AFAS voor overzicht, gebruiksvriendelijkheid en transparantie, voor alle medewerkers." 

"In het verleden hadden we verschillende systemen naast elkaar lopen. Een systeem om de uren te registreren, een systeem voor de vakantiedagen en één voor de personeelsdossiers. Dat was niet meer vol te houden ... Het was totaal niet overzichtelijk. Je moest de systemen bovendien goed kennen om er iets van data uit te krijgen. We kwamen na een evaluatie tot de conclusie dat transparantie en workflows belangrijke factoren zijn. In de oplossing van AFAS kunnen we alle data beheren en koppelen aan elkaar. Gedaan dus met verschillende systemen en dubbele invoer. Wij kiezen met AFAS voor overzicht en gebruiksvriendelijkheid, voor alle medewerkers." 

"Het is natuurlijk nog best spannend. We zijn net begonnen met de implementatie en dus ook heel erg benieuwd naar de software zelf. Er moet nog heel wat gebeuren om het systeem volledig te integreren. Ik denk dat we een klein jaar nodig hebben om de volledige implementatie rond te krijgen. Het is een serieus traject aangezien we heel wat wensen hebben. Ik ben heel benieuwd!"  

Benieuwd wat AFAS voor jouw HR-administratie kan betekenen?
Ontdek het in onze HR-brochure!  


Eén totaaloplossing voor de hele organisatie
Automatiseer je bedrijfsprocessen met de software van AFAS