Factureren is eenvoudig met het online facturatieprogramma van AFAS

Als je al je administratieve processen slim inricht, dan wordt de facturering een logisch gevolg van je bedrijfsprocessen. Stop met administreren en start met automatiseren.

 

 

 

Online factureren: logisch gevolg van je bedrijfsprocessen

De loon-, project-, financiële en logistieke administratie worden in één softwarepakket vastgelegd. Daardoor is jouw financiële situatie altijd actueel. Zo gaat het ERP-systeem van AFAS veel verder dan de meeste online facturatieprogramma's. De journaalposten worden bijvoorbeeld automatisch gegenereerd vanuit de uitbetaling van de lonen en de grootboekrekeningen zijn al voor je ingericht. Daarnaast leiden declarabele uren tot een verkoopfactuur en zorgen ingekochte materialen voor mutaties in het inkoopboek.

Je facturatie wordt geautomatiseerd door alle bedrijfsactiviteiten die je vastlegt in één en hetzelfde systeem. Daardoor wordt de btw-aangifte een fluitje van een cent. Nog een voordeel is dat je altijd inzicht hebt in de oorsprong van die boeking en dus ook altijd de bijhorende factuur terug kunt vinden.

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Start vandaag nog met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Start vandaag nog met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Online facturatieprogramma voor jouw organisatie
Alle financiële administratie in één softwarepakket

Online facturatieprogramma voor jouw organisatie

Alle financiële administratie in één softwarepakket

Boekhouden en Projecten

De projectadministratie is naadloos in het facturatieprogramma geïntegreerd. Je factureert de gemaakte uren, gebruikte materialen en inkopen door naar jouw klanten. De urenregistratie doe je makkelijk via de Pocket App.

Enkele voorbeelden:

 • Declaraties op een project
 • Factuurcycli en termijnfacturatie
 • Urenfacturatie meteen vanuit het project
 • Facturen inzichtelijk voor de klant via de portal

Boekhouden en HRM

Loonmutaties zijn meteen verwerkt in de boekhouding. Daarnaast wordt de betaling van de lonen automatisch gemuteerd in de financiële administratie.

Enkele voorbeelden:

 • Loon(mutaties) automatisch geboekt
 • Inzicht door integratie boekhouding en HRM
 • Automatisch betalen met de bankkoppeling
 • Declaraties op meerdere plekken verwerkt

Boekhouden en Abonnementen

Lopende abonnementen factureer je met slechts één druk op de knop. Vanzelfsprekend worden de journaalposten in je boekhouding verwerkt op het moment dat jij die actie uitvoert. Daardoor ben je altijd up to date.

Enkele voorbeelden:

 • Omzet wordt meteen in de juiste periode geboekt
 • Automatische betaalherinneringen
 • Incassobestanden worden direct aangemaakt
 • Omzet is transitorisch te boeken

Boekhouden en Ordermanagement

Het juiste facturatieprogramma is essentieel voor het beheer van je in- en verkopen. Op die manier houd je grip op logistieke processen zoals voorraadbeheer, inkoop- en verkoopkosten.

Enkele voorbeelden:

 • Inzicht in prijzen, kortingen, voorraad & marges
 • Goederenontvangsten confronteren
 • Van inkoop tot verkoop en van offerte tot factuur
 • Communiceer met je klanten via een eigen portaal

Waardevol facturatieprogramma voor iedere organisatie

Profiteer van de best-practices van meer dan 12.000 klanten

 

Ben je op zoek naar facturatiesoftware waarmee je jouw dienstverlening verder kunt professionaliseren? Bij deze zoektocht moet je de belangrijke keuze maken met welke IT-leverancier je de komende jaren in zee gaat. Daarbij houd je ook rekening met de komende jaren: welke veranderingen of groei verwacht je? Is het slim om alleen een nieuw facturatieprogramma aan te schaffen? Of kies je beter voor een geïntegreerde ERP-oplossing waar je facturatie van profiteert?

Kies verstandig en ga voor een geïntegreerd pakket

De ERP-software van AFAS gaat veel verder dan de meeste online facturatieprogramma's. In zo'n ERP-systeem wordt de facturatie namelijk een logisch gevolg van al je bedrijfsprocessen. Dat maakt het mogelijk om vanuit één softwareprogramma een totaaloverzicht te hebben over je eigen organisatie.

Aangezien we de ervaringen van al onze klanten hebben vastgelegd in een template, kan je snel aan de slag met onze facturatiesoftware. Zo staan de grootboekschema's, autorisaties en nog veel andere voorkomende bedrijfsprocessen al voor je klaar. Je bent dus klaar voor een vliegende start.

Ontdek de succesverhalen van onze klanten

Ook onze klanten vertellen jou graag meer over onze ERP-software en specifiek het facturatieprogramma. Bekijk hun verhalen en laat je inspireren!

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Krijg inzicht in je boekhouding via dashboards

De BI dashboards tonen je alle belangrijke data uit de facturatiesoftware van AFAS op een overzichtelijke manier. Je zet ruwe data om in begrijpelijke informatie. Door die informatie inzichtelijk te maken, stuur je beter op het resultaat. Business Intelligence is een standaardonderdeel van ons online facturatieprogramma en is direct klaar voor gebruik.

Een greep uit de standaard beschikbare dashboards in het facturatieprogramma:

 • Contractbeheer
 • Crediteuren
 • Debiteuren
 • Exploitatie (+ verbijzonderd)
 • Forecast
 • Projectadministratie
 • Vaste activa
 • Verkoopomzet

De Finance Auditor

Je persoonlijke boekhoudassistent

 

Samen met onze klanten en accountants hebben we de Finance Auditor ontwikkeld, ook wel de persoonlijke boekhoudassistent genoemd. Waarschijnlijk was je eerst zelf verantwoordelijk voor de uitvoer van controles. En die taak neemt de Finance Auditor nu van je over.

Met ruim 100 audits controleert de online facturatiesoftware nu al jouw financiële processen. Je kunt met slechts één druk op de knop de audits starten en eventuele signaleringen verhelpen.

Scan & Herken

Standaard onderdeel van onze financiële software

 

Boek jouw inkomende PDF-facturen nog eenvoudiger in de financiële administratie. En borg het gehele crediteurenproces op één plek.

 • Bespaar tijd met het automatisch inscannen van binnenkomende facturen
 • Kosteloos beschikbaar voor alle AFAS-klanten

Automatiseren met E-factureren

E-factureren is de nieuwe realiteit, vaarwel dus aan de papieren factuurstromen. Zo'n E-factuur wordt zonder enige menselijke handeling automatisch gegenereerd en verwerkt. Zo voorkom je fouten bij de verwerking.

Met elektronisch factureren verloopt het volledige factuurproces automatisch en digitaal. Dat is een van de grootste voordelen. AFAS is al vanaf 2008 volledig UBL ready en dat is niet voor niets zo.

Lees meer over elektronische facturen in de brochure

Starten met de template

Heel veel financiële processen komen in elk bedrijf voor, hoe uniek jouw organisatie ook is. Daarom hebben we die processen vastgelegd in een standaard template: veel voorkomende bedrijfsprocessen, direct klaar voor gebruik.

Doordat je start met templates, hoef je het warm water niet opnieuw uit te vinden. Je profiteert van de best practices van al onze klanten. Je gaat aan de slag met ERP-software die er meteen staat.

Lees meer over de template in de brochure

Wil je ook werken met ons facturatieprogramma?

Maak vrijblijvend een afspraak of bel 015 28 19 10