Met voorraadbeheer software krijg je optimaal inzicht in je voorraad

Met de voorraadbeheer software van AFAS optimaliseer je jouw logistieke processen. De administratie en inkoop van voorraden is nu super eenvoudig. Dankzij een helder voorraadbeheer is er ook sprake van een soepele bedrijfsvoering.

 

 

 

 

Je voorraad- en magazijnbeheer is realtime

Jouw voorraad heeft geen geheimen meer voor jou

 

Met voorraadbeheer software krijg je een duidelijk overzicht van alle voorraad- en goederenstromen. Ook heb je meteen inzicht in de processen rond inkoop en verkoop. Dankzij het geïntegreerde ERP-systeem van AFAS staat alle informatie bij elkaar in dezelfde database.

Het klinkt voor jou waarschijnlijk herkenbaar als we zeggen dat marges vaak flinterdun zijn. Klanten willen steeds snellere én betere service. Daarom is zo'n efficiënte bedrijfsvoering cruciaal. Staat jouw voorraad op verschillende locaties? Heb je veel (honderden) leveranciers? Dat is geen probleem meer! In ons voorraadbeheer systeem staat alle informatie op één centrale plek.

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Weten wat onze voorraadbeheer software voor jouw organisatie betekent?

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Weten wat onze voorraadbeheer software voor jouw organisatie betekent?

Voorraadbeheer en boekhouding

 

Doordat je de volledige boekhouding met de software van AFAS uitvoert, werkt de financiële afdeling met hetzelfde softwaresysteem. Je voorkomt te hoge of lage voorraden doordat inkoop en verkoop werken met concrete data. De nodige minimale voorraden breng je in kaart in het voorraadbeheer programma.

Voordelen van de geïntegreerde boekhouding

 •  Je werkt met realtime informatie
 •  Je hebt geen te hoge of lage voorraden
 •  Je hebt een financiële administratie die up-to-date is
 •  Je werkt in hetzelfde softwarepakket als je collega's

Voorraadbeheer en workflows

 

Je automatiseert veel onderdelen van voorraadbeheer met workflows. Medewerkers worden via workflows op de hoogte gehouden van de voortgang. Ze zijn beter dan ooit geïnformeerd. Ook zijn er verschillende checks ingebouwd. Je medewerker krijgt een bepaalde taak toegewezen om actie te ondernemen.

Voordelen van workflows

 •  Je creëert structuur in de processen
 •  Je zorgt ervoor dat iedereen altijd op de hoogte is
 •  Je bewaakt de voortgang automatisch
 •  Je krijgt een signaal als je actie moet ondernemen

Voorraadbeheer en forecasting

 

De magazijnsoftware van AFAS ondersteunt inkopers op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met inzicht te geven in de inkoop, verkoop en het voorraadniveau. Je neemt nu beslissingen op basis van gedetailleerde historische data dankzij de interactieve dashboards.

Voordelen van forecasting

 •  Je maakt beslissingen op basis van concrete data
 •  Je koopt niet meer enkel op gevoel aan
 •  Je interpreteert data eenvoudig met dashboards
 •  Je hebt standaards dashboards ter beschikking

Inkopen met OCI-koppelingen

 

Dankzij de OCI-koppeling bestellen medewerkers interne inkopen direct via de webshop van de leverancier. De voorraadbeheer software van AFAS zet de bestelling dan om in een inkoopaanvraag. Daardoor hoef je het assortiment niet steeds actief te beheren en ben je verzekerd van actuele prijzen. Er is al een hele lijst met beschikbare OCI-koppelingen die door AFAS zijn ontwikkeld.

Goede voorraadbeheer software? Blije klanten!

Als je over een juiste hoeveelheid voorraad en een duidelijk magazijnbeheer beschikt, dan zorg je ook voor tevreden klanten. Je hoeft nooit meer 'nee' te verkopen. Je voorraad is altijd up-to-date en je hebt nooit meer te weinig of te veel voorraad.

Iedere afdeling haalt daar zijn voordeel uit. Voorbeelden zijn Finance en Logistiek. Werken die afdelingen al goed samen in jouw organisatie? Of maken de huidige systemen dat juist moeilijk?

Krijg inzicht in:

 •  Het juiste bestelmoment
 •  De juiste bestelhoeveelheid
 •  De benodigde minimumvoorraad
 •  Uitgaande goederen
 •  Levertijden
 •  Inkoopprijzen

“Wij kozen met AFAS en TracingInMotion voor efficiëntie en transparantie.”

 

"Door de groei bij In-Tec begon de zoektocht naar een meer uitgebreide ERP-software. Dat systeem vonden we bij AFAS."

 

Ontdek de mogelijkheden van AFAS

Bestelportal: betrek je leveranciers


Met de voorraadbeheer software van AFAS kan je inkoopoffertes naar leveranciers sturen. Bovendien kan je via de OutSite-portal met je leveranciers communiceren via workflows. Zij kunnen daar meteen online een gepaste offerte aanbieden. Zo koop jij altijd alles aan tegen de beste prijzen en leveringsvoorwaarden. 
Door dezelfde inkoopofferte bij meerdere leveranciers aan te vragen, kan je eenvoudig verschillende opties per offerte ontvangen en vergelijken. Zonder al te veel administratie beschik je voortdurend over een actueel beeld van de beste inkoopopties.

Koppelmogelijkheden

Koppel je favoriete software met AFAS

 

Er is enerzijds sprake van de standaard integratie met onder andere projectadministratie en boekhouding. Anderzijds kun je de software ook koppelen met bijvoorbeeld webshops, scanoplossingen en productconfiguratie. Voor het koppelen van je favoriete software met AFAS werken we samen met partners. Benieuwd welke software je kunt koppelen?

Vind de juiste partner op partner.afas.nl.

Hoe staat jouw bedrijf er vandaag voor?

Inzicht met interactieve dashboards

Je toont alle belangrijke data uit de voorraadbeheer software op een overzichtelijke manier met BI dashboards. Daarmee zet je ruwe data om in begrijpelijke informatie. Je stuurt nu beter op het resultaat. Bovendien kun je inzoomen op gegevens en filteren op de informatie die je wil zien. Aangezien de situatie bij ordermanagement ieder moment anders kan zijn, is het van cruciaal belang dat de dashboards realtime inzicht bieden. Business Intelligence wordt standaard en klaar voor gebruik meegeleverd in de voorraadbeheer software van AFAS.

Wil je meer weten over voorraadbeheer software?

Maak vrijblijvend een afspraak of bel ons op 015 28 19 10