HR-taken in een applicatie: standaard gekoppeld aan jouw software

Verlofaanvragen van alle medewerkers bijhouden of de administratie die bij ziekte komt kijken, beheren? Het is een heuse karwei voor de HR-afdeling en de medewerkers zelf. Hoe pak je dit het beste aan als HR-afdeling en/of organisatie? Dankzij de komst van digitalisatie verlies je hier al veel minder tijd mee. Wat het nog gemakkelijker maakt, is een applicatie waar de medewerkers zelf mee aan de slag gaan én dat geïntegreerd is met jouw HR-software.

Je zou denken dat hier veel bij komt kijken om een applicatie helemaal up & running te krijgen. Met het e-HRM systeem van AFAS heb je de AFAS Pocket mee tot jouw beschikking. Alle medewerkers van de organisatie downloaden de app via hun smartphone en kunnen hier hun persoonlijke gegevens, die relevant zijn voor het bedrijf, steeds bijhouden. Dankzij de AFAS Pocket App heb je al je medewerkers die in 1 portaal werken.

Één volledige oplossing voor de HR-afdeling en organisatie om veel minder tijd te verliezen aan administratieve taken!

Alle medewerkers aan de slag met HR-software

Als medewerker zelf je verlof insturen en/intrekken? Wij bij AFAS noemen dat ESS, Employee Self Service. Wanneer een medewerker zelf een verlofaanvraag instuurt, wordt die meteen vastgelegd in het dossier van de medewerker. De leidinggevende krijgt dit als taak binnen om goed te keuren of niet. De bezetting van het team is bij een goedkeuring meteen geüpdatet. Én dankzij de koppeling met het sociaal secretariaat wordt dit meteen mee verwerkt zodat dit op je loonbrief terecht komt. Bij onbetaald verlof zal dit ook aangepast worden aan jouw loon. Je kan als leidinggevende vastleggen dat bijvoorbeeld wettelijk verlof automatisch wordt goedgekeurd. 

Je kan je als medewerker ook zelf ziek en beter melden. Doordat je een ziekte meldt, krijgt jouw leidinggevende meteen een signaal zodat hij meteen op de hoogte is dat iemand van zijn team afwezig is door ziekte. Ook hier wordt het bezettingsoverzicht meteen bijgewerkt zodat iedereen van het team dit ook kan bekijken. 

Waarom een applicatie standaard in jouw HR-software moet zitten

Wanneer een medewerker verlof aanvraagt of zich ziek meldt, gebeurt er in de software heel wat. Het wordt vastgelegd in het medewerkersdossier, leidinggevenden worden verwittigd met behulp van een workflow, het bezettingsoverzicht wordt geüpdatet én het wordt doorgezet naar het sociaal secretariaat.

Stel je voor dat je dit allemaal handmatig en met papiertjes werkt of dat je een losse applicatie hebt voor de medewerkers die niet verbonden is aan jouw software. Het kost je een extra softwaresysteem in de organisatie, maar ook meer tijd. Zonde als dit allemaal met 1 software verholpen wordt.

AFAS Pocket App: HR-software in jouw broekzak

Met de Pocket App kan je meer dan alleen verlof registreren. Ook het ERP-gedeelte is onderdeel van de softwareapplicatie: klantgegevens opzoeken en uren boeken op een project.

De applicatie maakt het nog gemakkelijker om de medewerkers te betrekken in de HR-software. Ze hebben altijd en overal toegang tot de AFAS Pocket App waar ze op een heel simpele manier hun persoonlijke zaken kunnen vastleggen. De administratie ervan regelt de software automatisch. De medewerkers kunnen er steeds hun contacten bekijken, verlof aanvragen, ziek- en of beter melden, loonstroken bekijken... Voegt de medewerker iets in de AFAS Pocket App in, dan is het meteen opgenomen in de HR-software én dat vanop je smartphone! 

Wanneer medewerkers bijvoorbeeld hun uren moeten registreren, kan dit idem dito via de Pocket App. Urenregistratie loopt door alle functionaliteiten van de ERP-software: van projectadministratie met de klantgegevens tot bij HR. Alle geboekte uren worden naar de manager en/of projectleider doorgezet zodat zij die goedkeuren om door te zetten naar de financiële afdeling voor de facturatie. 

Lees meer over wat de AFAS Pocket App jou nog kan bieden.

Functionaliteiten 

Een AFAS-beheerder, beheerder van de software in de organisatie, bepaalt welke functionaliteiten een medewerker heeft staan in zijn AFAS Pocket App. Hieronder een aantal functionaliteiten die je in de applicatie kan beheren en die meteen gekoppeld zijn aan het softwaresysteem in de organisatie: 

CRM

Alle klantgegevens steeds op zak hebben: van contactpersonen tot het volledige klantdossier. 

Takenoverzicht

Steeds inzicht hebben in jouw taken en de mogelijkheid om ze af te handelen. 

Nieuws

Alle interne nieuwtjes die de organisatie deelt, lees je hier.

Verlof

Heb je nood aan vakantie? Boek je verlof dan snel in via de applicatie. Ook het resterende verlofsaldo kan je bekijken. 

Ziek & beter melden 

Geen telefoontje meer naar het werk doen, maar je ziek melden via de AFAS Pocket App. Jezelf beter melden kan uiteraard ook via deze weg. 

Declaraties 

Kosten gemaakt voor de organisatie? Die kan je meteen insturen met de rekening erbij. 

Loonbrieven 

Bekijk je maandelijkse, digitale loonbrieven.

Uren boeken 

Boek jouw uren voor een klant hier in en koppel het aan het juiste project.

Digitale naamkaartje

Dankzij de AFAS Pocket App moet je je niet meer druk te maken als je jouw papieren visitekaartje bent vergeten. Want, je hebt nu simpelweg digitaal op zak. In de AFAS Pocket App is er voor elke medewerker in de organisatie een unieke QR-code die anderen kunnen scannen. Wanneer er iemand jouw contactgegevens wilt, kan die de QR-code scannen en staan jouw gegevens meteen in die persoon zijn of haar telefoon opgeslagen. 

Kies voor de totale softwareoplossing van AFAS

Automatiseer alle medewerkersprocessen van je organisatie met de software van AFAS Software. Betrek hierbij ook nog eens alle medewerkers en je hebt voldoende ingrediënten om hier een succesvol verhaal van te maken! 
Benieuwd naar meer?