Business Intelligence


Business Intelligence houdt in dat je (interne en externe)  bedrijfsinformatie verzamelt en analyseert  en daarmee beslissingsondersteunende informatie en inzichten verkrijgt. Het is tegenwoordig een onmisbaar middel om antwoord te krijgen op cruciale vragen die je concurrentievoordelen opleveren. Als het gaat om het verwerken en presenteren van grote hoeveelheden informatie is visualiseren het sleutelwoord.
Onze visie

Als organisatie heb je een doel voor ogen. De manier hoe je dat doel wil bereiken is voor iedere organisatie anders. Vergelijk het met een reis in de wagen, ook dan stel je een doel in. Maar beeld je nu eens in dat je dit zonder dashboard doet; geen GPS, kilometerstand, olie,…Hoe weet je dan of je dat doel wel zal bereiken en of je efficiënt hebt gereden? Ondernemen is net zo. Dankzij Business intelligence, verzamelen en analyseren wij de bedrijfsinformatie in duidelijke en visuele dashboards. Ten allen tijden heb je inzicht in jouw onderneming, snel en adequaat. Dat inzicht laat je toe om jouw doelen te bereiken of op voorhand al bij te sturen als je van de baan dreigt te raken.

Volledig inzicht in jouw organisatie


Dasboards geven inzicht!


1. Standaard dashboards

Onze BI-oplossing helpt en begeleidt medewerkers en management in het maken van de juiste visualisatie. Eenvoudige visuele analyses, waar elke medewerker mee overweg kan, zodat ook zij kunnen verklaren wat op hun niveau in de organisatie gebeurt. Het daadwerkelijk verzamelen, analyseren en rapporteren van deze gegevens is echter voor veel organisaties een struikelblok. Daarom hebben we alvast 200 dashboards gemaakt waar je direct gebruik van kunt maken.

2. Visualisaties

De integratie van Business Intelligence in ons product stelt je in staat om razendsnel visualisaties te maken waarmee direct alle strategische informatie inzichtelijk is, bijvoorbeeld op het gebied van omzet en kosten, verlof en verzuim en inkoop en verkoop. Je analyseert data tot in de kleinste details, legt nieuwe verbindingen en belicht de mogelijkheden vanuit verschillende hoeken.

3. Business Intelligence

Niemand kan voorspellen welke vragen naar voren komen als zakelijke gebruikers op onderzoek uitgaan. Ook de vraagsteller niet. Een Business Intelligence tool maakt het mixen en opnieuw verzamelen van data in nieuwe overzichten en visualisaties tot een koud kunstje. Dit levert de nodige voordelen op voor jouw organisatie. Of het nu gaat om dashboards voor uw wagenpark, voorraadbeheer of projectadministratie, je ziet direct waar je verbeteren kan.


Bekijk ook deze bronnen


Inzicht via dashboards

Bekijk de status van al de processen


Via het dashboard Dossier is er altijd een realtime inzicht in de status van al de processen.
Dit dashboard wordt samen met meer dan 70 andere dashboards standaard uitgeleverd!


Voordelen van Business Intelligence


Met de dashboards in Profit BI maak je de data uit jouw AFAS software makkelijk inzichtelijk. Maak van ruwe data begrijpelijke informatie waar je echt wat mee kunt! Door deze informatie uit het systeem te halen, kan je beter sturen op het resultaat. Bovendien kan je inzoomen op de gegevens en filteren op de informatie die je wil zien.

  • Realtime inzicht in jouw gehele organisatie
  • Makkelijk en duidelijk voor iedere medewerker
  • Kant-en-klare dashboards die ontwikkeld zijn in overleg met klanten en partners
  • Interactieve informatie die duidelijk gevisualiseerd is
  • De dashboards zijn gratis beschikbaar

Over Qlik Sense


Qlik is een wereldwijde aanbieder van visual analytics software. Met Qlik Sense voorziet het gebruikers in de groeiende behoefte aan rapportage en visuele self-service analyses die betekenis geven aan informatie vanuit verschillende bronnen. Zo kan je verborgen verbindingen binnen de data ontdekken die leiden tot inzichten en nieuwe ideeën.
Blog over Business IntelligenceMet business intelligence maakt Profit grote sprong voorwaarts

Eigenlijk zou dit stukje tekst met tromgeroffel moeten beginnen, want ik heb echt breaking news! De volgende update van Profit staat namelijk bol van de business intelligence. Dat betekent dat je als gebruiker straks in één klap, beschikt over een paar honderd interactieve dashboards die jou precies vertellen wat u wilt weten. En dat alles zonder bijkomende kosten! Is dat breaking of niet?Lees de volledige blog.


Auteur: Mohamed Amri, Manager productmanagement

Bekijk de introductievideo over BINeem contact op!

Maak een afspraak

Wil je graag meer informatie over wat onze software voor jouw bedrijf kan betekenen? Maak dan een afspraak!

Download de brochure

De budget tot betaling-visie zit verankerd in onze ERP software. Wil je meer weten over de software?
Download dan de brochure.