Ordermanagement 

  Uw groothandel in beweging 


Efficiënte inkoop en verkoop

Een succesvolle verkoop van een product of artikel begint bij de eigen inkoop. Inzicht in prijzen, kortingen en voorraad is daarom essentieel.

Grip op prijzen en korting

Met logistiek houdt u grip op prijzen en vastgestelde marges. U voorkomt dat producten tegen een te lage prijs worden verkocht.

Rapportage

Managementrapportage

Altijd inzicht en maximale controle. Met één druk op de knop hebt u alle gegevens over uw logistieke processen paraat.


Ordermanagement: van zand tot klant

Meer snelheid, minder fouten


Een geïntegreerd logistiek proces zorgt voor minder fouten en meer snelheid met uiteindelijk een hogere marge. Met onze logistieke software wordt dit hele proces geautomatiseerd en heeft u volledige controle over elke stap. 

Beheersing van het logistieke proces zorgt voor een hoger rendement. U beheerst het inkoopproces, waar het gaat om bestellingen, assortiment en inkoopoffertes. 
Bij de verkoopprocessen heeft u inzicht in de pijplijn, stadia van orders, prijs- en kortingsbeleid en klantinformatie. Registratie en optimalisatie van inslag, opslag en uitslag, een juiste magazijnindeling en de optimale voorraad per artikel of artikelgroep zorgen daarnaast voor een hoger rendement.

De belangrijkste onderdelen

Kortingen beheren

Als u werkt met kortingen, kunt u tot in detail de maximaal mogelijke korting beheren. Maar ook andersom is mogelijk: u stelt de minimale marges in. Bovendien kunt u in offertes, orders en pakbonnen uw kortingscriteria doorvoeren, eventueel per gebruiker. Zo bent u altijd verzekerd van een juiste marge!

Doorverkopen bij inventarisatie

Logistiek houdt rekening met uw verkopen tijdens inventarisatie. De verschillen na telling worden automatisch gecorrigeerd in de voorraad. U heeft geen last van tijdsverlies en de verkoop draait gewoon door. Na de inventarisatie worden de voorraadmutaties direct verwerkt in de financiële administratie.

Juiste info op het juiste moment

Met één druk op de knop heeft u actueel inzicht in alle logistieke processen. Met deze rapportages kunt u goed bijsturen als er zaken mis dreigen te lopen. Dat geeft u de mogelijkheid om op basis van rapportages, strategische beslissingen te nemen.

Signalen

Voor het logistieke proces is tijd van groot belang. Met signalen krijgt u op tijd een seintje als een inkooporder van datum verandert of de betalingstermijn van een klant is verlopen. U kunt zelf ook alle mogelijke signalen instellen. Zo handelt u belangrijke zaken altijd op tijd af.

Inkoop

Het inkoopproces optimaal geregeld


De logistieke software ondersteunt u met het inkoopproces door zaken volledig te automatiseren en inzichtelijk te maken. Neem het geautomatiseerde besteladvies. Als een artikel een minimale waarde heeft bereikt, laat het systeem automatisch een adviesaantal op een inkooporder verschijnen. U kan daarbij een maximum voorraad instellen, waarbij rekening wordt gehouden met inkoopkortingen. Als u de bestelde goederen hebt ontvangen, kunt u de pakbon eenvoudig vergelijken met de inkoopfactuur.  

Verkoop

Een effectief ingericht verkoopproces


Het verkoopproces is voor de onderneming het belangrijkste onderdeel. Hier verdient u namelijk het geld mee en marge is heilig. Dit proces moet dus zo efficiënt en productief mogelijk gebeuren, want dat levert u uiteindelijk het meeste op. U realiseert dit door een goede verkoopstructuur neer te zetten, maar ook door het verkoopproces te integreren met de overige bedrijfsprocessen. Daardoor werken uw medewerkers efficiënter en effectiever tijdens het totale logistieke proces.

Meer weten over logistieke software?

Martine BoonenÉén knopje vervangt uren werk


"Van pakbon tot factuur: alles gebeurt met één klik. Geen mails en telefoons meer, maar volledig geautomatiseerd. Sneller, eenvoudiger en minder fouten.”
 
Martine Boonen - Mede-oprichtster - Mammae


Nooit meer 'nee' verkopen

‘24 uur per dag, 7 dagen in de week voor iedereen’


U wilt voldoen aan de vraag van uw klanten. Het is daarom van belang dat u realtime inzicht hebt in de voorraad; ook als de voorraad op meerdere locaties is opgeslagen. In Logistiek bewaart u alle informatie op één centrale plek. Zo hebben niet alleen u, maar ook al uw collega's, actueel inzicht in de voorraad en goederenstromen in de magazijnen en magazijnlocaties.

U heeft nooit meer te weinig voorraad en altijd inzicht in het juiste bestelmoment,
de juiste bestelhoeveelheid, de minimale voorraad die u nodig hebt, de levertijd en de inkoopprijs. Deze aspecten zijn cruciaal voor de verkoop, want hoe beter u dit inricht, hoe meer rendement het oplevert. Bovendien werkt u heel klantgericht, omdat u geen 'nee' meer hoeft te verkopen aan uw klanten!

De voordelen:

  • Een effectief proces = meer marge
  • Inzicht, overzicht en rust
  • Altijd actuele managementinformatie
  • Nooit meer 'nee' verkopen

Wilt u meer weten over logistieke software?

Maak vrijblijvend een afspraak!