Aquaconcept: “AFAS is een blokkendoos waarmee we elke dag bouwen”

Van uw badkamer een wellnessparadijs maken? Dan moet je bij Aquaconcept zijn. Als specialist in doucheconcepten zijn ze sinds 2005 uitgegroeid tot de grootste speler op de Belgische markt. Om hun vele logistieke processen te beheren, kunnen ze rekenen op de superkracht van AFAS Software.

Wil jij net zoals Aquaconcept al je bedrijfsprocessen vanuit 1 ERP systeem beheren? Download hieronder de informatiebrochure en ontdek de mogelijkheden.

 

 

Wim Heyvaert werkt 11 jaar als operationeel verantwoordelijke en heeft Aquaconcept van dichtbij sterk zien groeien. “We zitten nu bijna 15 jaar in België”, begint Wim zijn verhaal. “Aquaconcept is kleinschalig begonnen, maar de laatste jaren zijn we serieus gegroeid. Als fabrikant van op maat gemaakte douches is het voor ons geen probleem als een muur niet volledig recht staat. Wij maken unieke stukken, een soort kunstwerk, op maat van uw badkamer.” 

Door de strakke concepten heeft Aquaconcept veel betrokken partijen: groothandels, sanitaire installateurs, architecten, werfleiders… In deze uitgebreide ketting van communicatie is het belangrijk een goed overzicht te behouden over de projecten. En daarvoor rekenen ze op AFAS. 

Een ERP-pakket waarin we zelf aan de slag konden

Wim: “Onze vorige software was vrij stug… Het ingeven en beheren van onze data verliep niet altijd even goed. Daarom gingen we op zoek naar een nieuw ERP-pakket dat kon meegroeien. Het was voor ons belangrijk dat het gebruiksvriendelijk was zodat we zelf aan de slag konden. Zo kwamen we in 2011 bij AFAS terecht. Vanaf dan ging het allemaal erg snel. Op amper een half jaar tijd waren we up and running en beheerden we onze processen digitaal. Ondertussen zijn we al vele jaren klant waardoor we ook steeds verder groeien in het gebruik van Profit.”

“Met AFAS Software krijgen we een duidelijk beeld over onze bestellingen en  projecten.

Onze bedrijfsprocessen zijn best uitgebreid.”, gaat Wim verder. “Het is bij ons belangrijk dat alles snel gaat. We meten de badkamer op en bekijken met de architect wat de mogelijkheden zijn. De unieke onderdelen worden besteld en komen binnen in dozen vanuit heel Europa. Na het scannen worden verschillende bouwpakketten samengesteld in het magazijn. We focussen dus echt op het maatwerkverhaal. Daarom is het belangrijk dat we ook over ons magazijn een goed overzicht behouden. AFAS is de spil van onze administratie. Hierin bewaren en koppelen we alle informatie. Door de koppeling met partner Trancon stroomlijnen we ook onze logistieke processen. BOXwise, de software van Trancon, zorgt voor een verlaagde werkdruk in uw magazijn en levert zo een flinke tijdswinst en een betrouwbare voorraad.” 

"Door de naadloze integratie met BOXwise besparen we flink wat tijd."

Zolang het maar rendeert

De documentstroom die daarbij komt kijken, wordt beheerd met behulp van partner ScanSys. Door de koppeling met AFAS kan je ook de verwerking van facturen en documenten volledig automatiseren. “Denk hierbij aan inkoop- en verkoopfacturen, CRM, inkomende facturen en orderdocumenten. Er steekt wat tijd in om dit allemaal te linken maar het doel is om uiteindelijk tijd te winnen. En dat is ons erg goed gelukt.”

“Profit is voor ons een enorme blokkendoos waar we heel erg veel mee bouwen. We proberen alles uit de kan te halen.   Werken met Profit is geen 2 dagen hetzelfde.” 

"We gebruiken ook InSite, maar dat evolueert nog steeds.", gaat Heyvaert verder. "Het doel is dat onze vertegenwoordigers hier hun informatie in terugvinden. Van forecasting tot filteren in de database, dat lijkt me interessant. Maar daar zijn we nog volop mee bezig." 

Zijn er voor Aquaconcept nog mogelijkheden in Profit? Wim: "Absoluut. Het fijne eraan is dat er eindeloze mogelijkheden zijn. Wij beheren onze bestellingen bijvoorbeeld in Project Management. Maar we hoorden van onze klanten, die ook met AFAS werken, dat zij dit ook in Ordermanagement bijhouden. Leuk dus om te zien dat iedereen anders te werk gaat met hetzelfde product. Met andere woorden: we kunnen blijven ontdekken met AFAS! 

 

 
Meer weten over de kracht van AFAS Software en ScanSys? 
 
Meer weten over de kracht van AFAS Software en Trancon?