Studie-, ingenieurs- & architectenbureaus: lopende projecten worden inzichtelijk

Leg de focus op waar je goed in bent als organisatie. Verlies dus zeker geen tijd aan onnodig administratief werk.

 

 

Meer inzicht in jouw projectadministratie

Bij AFAS ontwikkelen we software die jouw bedrijf automatiseert van A tot Z. Wij zorgen ervoor dat er geen tijd verloren gaat aan onnodig administratief werk. Zo kan jij je focussen op de kernzaken binnen jouw onderneming. Op die manier creëer jij optimaal toegevoegde waarde. 

Heb je nood aan meer inzicht in je lopende projecten? Heb je ook het gevoel dat het registreren en factureren van uren efficiënter kan? Loopt de rapportering achter de feiten aan? AFAS heeft hiervoor dé oplossing!

De voordelen van de projectadministratie met AFAS

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Start vandaag nog met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Start vandaag nog met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Eén geïntegreerde ERP-oplossing

Centraliseer al je data en maak tijd voor wat echt belangrijk is

Projecten & rapportage

 

Met de projectenmodule borg je alle projectinformatie in één geïntegreerd systeem. Daarbij gaat het over bijvoorbeeld projectgegevens, documentatie, correspondentie, planning, capaciteit, urenregistratie en offertes. Projectmedewerkers beschikken online over actuele projectgegevens en een complete rapportage. Met deze informatie hou je alles onder controle.

Meer over projecten

Facturering

 

Met onze ERP-software heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren te factureren naar je klanten of opdrachtgevers. Je hoeft dus geen keuze te maken voor één factureringsvorm. Je hebt de volledige vrijheid om te gaan voor de vorm die het beste bij jouw bedrijfsvoering past.

Meer over facturering

CRM

 

In de CRM-module worden alle klantgegevens eenmalig en centraal opgeslagen in het digitale dossier. Die gegevens zijn voor alle medewerkers in de cloud beschikbaar. Het systeem is flexibel in te richten naar jouw informatiebehoefte. Zo heb je altijd een overzicht van alle correspondentie met een relatie. Je vindt per relatie facturen, notities, mails, aanmaningen en nog veel meer terug.

Meer over CRM

Documentmanagement

 

Informatie die voor meerdere medewerkers in de organisatie bestemd is, die moet je goed en effectief verspreiden. Met documentmanagement informeer je de medewerkers volledig digitaal. Je kan per document aangeven voor welke personen of afdelingen de informatie relevant is.

Meer over documentmanagement

"Dankzij het projectbeheer van AFAS leveren we kwaliteit binnen timing en budget."

Urenregistratie via de app of het web: de bron voor een succesvol project

Registratie van facturabele of niet facturabele uren gebruik je als basis voor de nacalculatie. Jouw medewerkers registreren zelf hun uren. Ook het accorderen van de uren en de urenfacturatie is volledig geautomatiseerd. Je kan ervoor kiezen om de uren per medewerker vast te leggen, maar ook per organisatorische eenheid of per functie. Daardoor kan je ook gebruikmaken van urenregistratie als je niet projectmatig werkt, maar wel uren wilt registreren.

Daarnaast is de app ook handig om je taken te bekijken, de projectvoortgang te volgen of het projectdossier bij te werken. Bovendien heb je ook altijd en overal toegang tot je CRM-gegevens, verlof en verzuim.

Kom er hier meer over te weten!

Meer transparantie met de voorcalculatie

Een heldere voorcalculatie zorgt voor transparantie bij jou én jouw opdrachtgever. Om inzichtelijk te maken hoeveel uren en materialen er aan een project kunnen of mogen worden besteed, maak je gebruik van de voorcalculatie. Je maakt de projectplanning en je stelt een offerte op voor jouw klant of opdrachtgever. Vervolgens kan je de voorcalculatie als begroting voor de forecast gebruiken. Op die manier kan je de uren van al jouw projecten managen.

Weet jij hoe jouw bedrijf er vandaag voorstaat?

Krijg meer inzicht met interactieve dashboards

Goed inzicht is onmisbaar voor iedere organisatie. Daarom leveren wij interactieve dashboards mee met onze complete ERP-software. Die geven je inzicht in onder andere allerlei soorten projectdetails en zo kan je ieder project maximaal doorgronden.

Onze dashboards zijn direct beschikbaar via de ingebouwde Business Intelligence. En dat is een standaard onderdeel van onze software. Niet meer kosten dus, maar wel meer inzicht!

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Start vandaag nog met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Ons doel is om jouw organisatie beter te laten ondernemen!

Start vandaag nog met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Wat zijn de problematieken in de markt?

 • Moeilijk om uren door te geven
 • Gebruik van losse pakketten (sales – projecten – urenregistratie – boekhouding)
 • Gebrek aan inzicht in de projecten: status, rentabiliteit
 • Rapportering in het algemeen ontbreekt
 • Werken met freelancers/onderaannemers
 • Verwerken van inkomende en uitgaande facturen
 • Opvolgen van taken

De oplossingen van AFAS!

 •  1 database waarin alles geregistreerd wordt
 •  Nabije opvolging van de projecten: mogelijkheid om tijdig  in te grijpen.
 •  BI/dashboards om gegevens inzichtelijk te maken
 •  Gebruik van een klantenportal: zowel om informatie te delen met de klant als freelancers te betrekken in hun projecten.
 •  Workflows om taken op te volgen

Zij kozen al voor AFAS Software

"We zochten een ijzersterk ERP-systeem om fouten en tijdverlies te vermijden. Bij AFAS vonden we een alles-in-één pakket."

Wil je meer weten over onze ERP-software?

Maak vrijblijvend een afspraak of bel ons 015 28 19 10