Je urenregistratie nu nóg makkelijker

Gaat er bij jou ook veel tijd verloren aan het registreren en verwerken van de uren binnen de organisatie? Met AFAS wordt het inboeken van je gepresteerde uren wel erg gemakkelijk, voor jou en je collega's. Daarnaast beheer je met AFAS ook je volledige financiële administratie en projectadministratie. Het mooie van het verhaal? Je geregistreerde uren integreer je met de andere modules zodat alle processen eenvoudig worden samengebracht.

 

Eenvoudig registreren van je uren

Het registreren van uren is in veel organisaties erg belangrijk. Niet alleen voor het opmaken van een factuur, maar ook voor het opvolgen en beheren van de volledige administratie in je bedrijf. Daarom is het belangrijk dat de tijdsregistratie niet te veel tijd vraagt, maar dat de uren snel en gebruiksvriendelijk te verantwoorden zijn. Zo kan je daarna weer meteen verder met zaken die echt belangrijk zijn. Met het ERP-systeem van AFAS vereenvoudig je dit proces.

Eén ERP-systeem voor jouw organisatie

Registreer je uren op elk moment in de organisatie

Urenregistratie en Projecten

 

Medewerkers verantwoorden directe of indirecte uren op een project. De projectadministratie geeft inzicht in bijvoorbeeld de voortgang van het project en het aantal besteedde uren. Ook factureer je eenvoudig de uren.

Enkele voordelen:

  • Voorschotten eenvoudig te factureren
  • Kosten, gemaakte uren en opbrengsten inzichtelijk 
  • Inzicht in planning & deelnemers projecten 
  • Voorcalculatie vs. nacalculatie  

Urenregistratie en Financieel

 

De volgende stap na het registreren van de uren is vaak de facturatie. Met AFAS zit de volledige administratie mee geïntegreerd, waardoor je journaalposten automatisch ingeboekt worden op de juiste grootboekrekening.

Enkele voordelen:

  • Opbrengsten worden automatisch gejournaliseerd
  • Inzichten vanuit project als financieel oogpunt
  • Onderhanden werk vanuit de boekhouding
  • Automatische splitsing in soorten omzet

Urenregistratie en de Pocket app

 

Het verantwoorden van uren voelt voor veel medewerkers als een verplichting. Via onze AFAS Pocket leggen medewerkers waar en wanneer ze dit willen hun uren vast.

Enkele voordelen:

  • Weekoverzicht met geschreven uren per dag
  • Automatische tijdsduurberekening
  • Recente projecten & werksoorten
  • Vrije omschrijving mee te geven

Urenregistratie en het Intranet

 

Urenregistratie is eenvoudig te doen via het Intranet. Hierdoor heb je op één plek alle gegevens en het dossier van de klant bij de hand. Daarnaast kan je ook meteen in de ERP-software je gewerkte uren verantwoorden.

Enkele voordelen:

  • Eén keer inloggen en volledig online beschikbaar
  • Direct inzicht in bijvoorbeeld CRM of projectdossiers
  • Makkelijk uren boeken vanuit kalenderweergave
  • Gecombineerd met HR zaken (verlof en verzuim)

Urenregistratie met je smartphone

 

Met de AFAS Pocket app kan jij altijd en overal je uren registreren, gewoon vanuit je broekzak. Je hebt bovendien met de app toegang tot je CRM-gegevens, verlof, verzuim én je openstaande taken. Zo krijg je met een paar drukken op de app een inzicht in het dossier van jouw klant, prospect of leverancier. Handig, toch?

Wil jij de mogelijkheid hebben om vanop de baan, vanop de werf, of bij je klant zelf snel uren in te boeken? Met de AFAS Pocket app boek je snel je uren, meteen op het goede project en met de juiste werksoort. Zo voorkom je fouten!

Lees meer over de AFAS Pocket

Registreer je uren per project via het web

Je uren registreren met de ERP-software van AFAS, dat kan iedereen! Of je dit vanop de baan doet of gewoon voor je computer via het internet, je boekt jouw gepresteerde uren meteen op het juiste project. Je agenda is bovendien gelinkt, waardoor je afspraken met de drag & drop-optie gewoon kan overnemen. Extra zaken zoals bijvoorbeeld je lunch of je reiskosten voeg je ook gemakkelijk toe via dezelfde interface.

 

Urenregistratie voor al je HR-zaken

Met AFAS kan je veel meer dan je uren boeken op het juiste project. Ook alles rond je HR-administratie kan vastgelegd en gelinkt worden. Denk aan je verlof & verzuim, je uurroosters en alle andere HR-gerelateerde zaken waar urenregistratie bij komt kijken. Waar je ook uren wil registreren, het kan allemaal vanuit hetzelfde softwarepakket. 

Lees meer over de HR-functionaliteiten van AFAS Software

Je volledige proces geïntegreerd in één pakket

Kies voor efficiëntie

 

De laatste stap voor jouw medewerker is zijn gepresteerde uren doorgeven. Dan start een geheel nieuw proces, zoals bijvoorbeeld het rapporteren van gepresteerde uren of de facturatie. Met AFAS kies je voor efficiëntie en dan wil je ook dat de nacalculatie van je uren meteen geïntegreerd is met de rest van de boekhouding. Deze nacalculatie is eenvoudig en op een inzichtelijke manier te accorderen of te wijzigen, door de leidinggevende of de medewerker zelf. Je kan bovendien nog een conceptfactuur bekijken of meteen factureren.

Zijn er nog andere zaken die ook doorbelast moeten worden in jouw organisatie? Denk aan voorschotten, inkopen of reeds gefactureerde termijnen bijvoorbeeld. Dit kan ook direct mee op de factuur verwerkt worden. Na het afronden van je facturatie, wordt deze direct in de administratie verwerkt en zijn de kosten en opbrengsten ook vanuit de boekhouding inzichtelijk.

De digitale urenregistratie software is ook te gebruiken wanneer je organisatie niet projectmatig werkt, maar wel uren wilt registreren.

Inzicht met dashboards
Bekijk de status van je projecten

 

Met de standaard meegeleverde dashboards heb je meteen de inzichten die je nodig hebt. Project urenregistratie, projectdetails, geboekte uren per medewerker, verschillen tussen voorcalculatie en nacalculatie en ga zo maar door. Direct beschikbaar via de ingebouwde Business Intelligence. Business Intelligence is een standaard onderdeel van de urenregistratie software.

Wil jij ook slimmer werken?

We komen graag met je in contact!

 

 

Of bel ons op 015 28 19 10