Met e-HRM geniet je van geautomatiseerde HR-processen

Je beperkt je personeelsadministratie tot een minimum met de e-HRM software van AFAS. Stroomlijn alle HR-processen en minimaliseer de administratie errond.

 

 

Alle personeelszaken online beschikbaar

De rol van de HR-manager verandert. Administratieve taken zoals ziekmeldingen, verlofaanvragen en declaraties maken plaats voor thema's als werkgeluk, strategische personeelsplanning en strategisch personeelsadvies. Daar heb je als HR-manager nu alle tijd voor dankzij de hulp van de e-HRM software van AFAS. Is jouw HR-afdeling klaar voor de toekomst? Ontdek het in deze blog over de toekomst van de HR-afdeling.

Medewerkers beheren zelf hun eigen persoonsgegevens met e-HRM software. Doordat er ook een koppeling met je sociaal secretariaat is, digitaliseer je met één softwarepakket alle HR-processen. Bovendien maak je duurzame inzetbaarheid mogelijk dankzij de tientallen interactieve dashboards. Die geven jou meer inzicht.

Ontdek wat onze EHRM software voor jouw HR-afdeling kan betekenen!

Start vandaag met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Ontdek wat onze EHRM software voor jouw HR-afdeling betekent

Start vandaag met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Wat is e-HRM nu juist?

Tijden veranderen... Een paar jaar geleden had enkel de HR-afdeling inzicht in de HR-administratie. Tegenwoordig is het mogelijk om via Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS) de hele organisatie te betrekken bij het HR-proces. Wat ESS en MSS juist zijn, dat leggen we hieronder verder uit.

Omdat je nu de volledige HR-administratie via het web kan regelen, spreken we over e-HRM. Zo maak je HR voor iedereen toegankelijk. Medewerkers en managers kunnen de voor hen belangrijke HR-zaken overal en altijd eenvoudig raadplegen. Wijzigingen worden direct verwerkt in de HR-administratie. Zo hoef je niet meer te administreren. Papier, e-mails en Excels worden daarmee verleden tijd. Daar wordt je organisatie een stuk duurzamer van!

 

ESS en MSS

Wat is dat nu juist?

ESS (Employee Self Service)

Betrek je medewerkers bij HR-processen

 

Met de EHRM software van AFAS raadplegen en wijzigen jouw medewerkers hun eigen gegevens op HR-gebied. Denk aan het aanvragen van verlof of het indienen van een declaratie. Dat noemen we Employee Self Service (ESS). ESS is 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor iedere medewerker digitaal beschikbaar. Zowel via de computer als via je telefoon. Dat scheelt de HR-manager tijd én fouten in de administratie.

Bekijk de selfservicetaken die medewerkers opnemen

MSS (Manager Self Service)

Betrek het managementteam bij HR

 

EHRM software bestaat naast ESS ook uit Manager Self Service (MSS). Daarmee betrek je het management meer bij HR-taken. Denk aan het accorderen van declaraties of het beoordelen van verlofaanvragen. Ze zijn zo beter geïnformeerd over de HR-zaken die spelen op hun afdeling. Er is weer ruimte voor visie, advies en beleid doordat je de verantwoordelijkheid voor HR-taken bij de juiste personen legt.

Lees meer over MSS in onze brochure

Geïntegreerd met jouw sociaal secretariaat

Altijd al gedroomd van een meer efficiënte loonadministratie? Dat kan als je de e-HRM software van AFAS integreert met je sociaal secretariaat. Je bespaart zo tijd en kosten én je vermindert de kans op fouten. Vanaf nu geef je opdracht tot het uitbetalen van voorschotten of lonen via AFAS. Je sociaal secretariaat ontvangt periodiek input van jou in de vorm van een elektronisch bestand. Met de e-HRM software van AFAS genereer je eenvoudig die bestanden.

AFAS heeft standaard interfaces met de sociaal secretariaten Acerta, SD Worx, Group S, Partena en Liantis. Daarnaast koppelden we ook al met andere sociaal secretariaten.

"Bij AFAS krijg je standaardsoftware met werkmethodes in. Die zijn door verschillende bedrijven getest en goedgekeurd. Daar genieten we bij Van Hoecke graag mee van!"

 

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Talentmanagement

Door ingebouwde functionaliteiten zoals talentmanagement en gesprekkencyclus ondersteun je jouw medewerkers optimaal bij hun ontwikkeling. Onze interactieve dashboards helpen je om talentmanagement binnen de organisatie naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast zorgen deze dashboards in de EHRM software ervoor dat je altijd actueel inzicht hebt.

Lees meer over hoe je de HR-afdeling naar strategisch HRM brengt.

HR Analytics

Weet jij hoe actueel jouw personeelsplanning is? Met onze dynamische dashboards krijg je alle informatie die je nodig hebt om jouw HR-beleid naar een volgend strategisch niveau te brengen. Die dashboards vormen de basis voor slimme HR-beslissingen. Interne mobiliteit of competentiemanagement, je ziet met slechts één klik hoe jouw organisatie ervoor staat.

Is jouw HR-afdeling al klaar voor de toekomst? Ontdek het in deze blog.

Voordelen van EHRM

Er zijn veel goede redenen om voor EHRM software te kiezen. Toch is het vaak nog moeilijk om de zoektocht naar zo'n systeem te beginnen. Hieronder noemen we enkele voordelen van onze EHRM software op. Hopelijk zet je zo snel de stap in richting van een geïntegreerd EHRM systeem.

 • Eenmalige vastlegging
 • Geld, tijd en papier besparen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Meer tijd voor visie en beleid
 • Actuele managementinformatie
 • Payroll is één druk op de knop

Al je HR-zaken via de AFAS Pocket app

Je medewerkers regelen de belangrijkste HR-zaken gewoon zelf via hun telefoon. Een greep uit de HR-zaken die je kan beheren met de AFAS Pocket app:

 • Loonstroken
 • Verlof
 • Ziek melden (en beter!)
 • Declaraties
 • Mijn gegevens
 • Urenregistratie

De AFAS Pocket app is volledig geïntegreerd met de EHRM software van AFAS. Jouw collega regelt nu zelf zijn of haar HR-zaken. Zo zijn mutaties sneller verwerkt. De volledige HR-afdeling profiteert nu van een goede vastlegging.

Meer weten over de mogelijkheden van de AFAS Pocket App? 

Ontdek wat onze EHRM software voor jouw HR-afdeling kan betekenen!

Start vandaag met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Ontdek wat onze EHRM software voor jouw HR-afdeling betekent

Start vandaag met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

 

Beter inzicht in je HR-afdeling met dashboards

Weet jij hoe je organisatie er vandaag voor staat?

Meer inzicht met interactieve dashboards

De BI dashboards tonen je alle belangrijke data uit de EHRM software van AFAS op een overzichtelijke manier. Je krijgt beter inzicht in de personeelsplanning, het verlof, het verzuim, de ontwikkeling van de lonen, etc. Daardoor heb je de onderbouwing voor strategische keuzes beschikbaar. Business Intelligence staat klaar voor gebruik. Het maakt standaard deel uit van de EHRM software.

Ben jij klaar voor e-HRM?

Neem contact met ons op!
Persoonlijk advies nodig? Bel dan
015 28 19 10