Automatiseer je HR-processen met de personeelsadministratie software van AFAS

Beperk je personeelsadministratie tot een minimum met de software van AFAS. Automatiseer al je HR-processen en houd de focus op je personeel. Blije medewerkers, blije organisatie!

 

 

Meer tijd voor wat écht belangrijk is

Met de personeelsadministratie software van AFAS beschik je over één geïntegreerd softwarepakket voor je personeels- en loonadministratie. Administratie zoals verlof, verzuim en loonadministratie kosten je nu nog veel tijd. En dat terwijl die administratieve taken al lang niet meer je primaire focus zijn. Want HR verschuift. Thema's als werkgeluk, strategische personeelsplanning en strategisch personeelsadvies krijgen prioriteit. Daar kan je nu volledig op focussen dankzij de hulp van personeelsadministratie software.

Met het personeelsinformatiesysteem van AFAS betrek je medewerkers en managers bij het correct registreren van HR-mutaties. Daarnaast maak je duurzame inzetbaarheid mogelijk dankzij de tientallen HR-dashboards die jou meer inzicht geven.

Ontdek wat onze personeelsadministratie software voor jouw HR-afdeling kan betekenen!

Start vandaag met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Ontdek wat onze personeelsadministratie software voor jouw HR-afdeling betekent

Start vandaag met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Employee Self Service

Betrek medewerkers bij de HR-processen

 

Met personeelsadministratie software raadplegen en wijzigen jouw collega's zelf al hun HR-gegevens. Denk daarbij aan het aanvragen van verlof of het indienen van een declaratie. Dat noemen wij Employee Self Services (ESS).

ESS is, in tegenstelling tot de HR-afdeling, altijd en overal digitaal beschikbaar. Zowel via de computer, als via de AFAS Pocket app. Dat scheelt jou tijd én voorkomt fouten in de administratie.

Lees hier meer over e-HRM

Manager Self Service

HR-taken voor het managementteam

 

De personeelsadministratie software beschikt ook over Manager Self Service (MSS). Zo betrek je managers bij HR-taken. Denk daarbij aan het goedkeuren van een verlofaanvraag of het accorderen van een declaratie.

Met deze software automatiseer je HR-processen en leg je de verantwoordelijkheid voor HR-taken bij de juiste mensen neer. Daardoor is er meer tijd en ruimte voor visie, advies en beleid.

Lees meer over strategisch HRM

Op 10 jaar tijd ging Scania van 500 naar 1.000 medewerkers. HR software was dus dé oplossing!

 

"We zouden niet meer zonder AFAS willen werken"

Integratie met jouw sociaal secretariaat

Dankzij de integratie met je sociaal secretariaat zorg je voor een efficiëntere loonadministratie. Bovendien bespaar je tijd en kosten, verminder je de kans op fouten én vergroot je het werkplezier bij iedereen. Je geeft vanaf nu opdracht tot het uitbetalen van voorschotten of lonen via AFAS. Sociaal secretariaten ontvangen periodiek input van hun klanten in de vorm van een elektronisch bestand. Met de personeelsadministratie software van AFAS genereer je eenvoudig die bestanden.

Naast de standaard interfaces die we hebben met Acerta, SD Worx, Group S, Partena en Liantis koppelen we ook met andere sociaal secretariaten.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

De AFAS Pocket app voor al je HR-zaken

Met de AFAS Pocket app regelen al je medewerkers de belangrijkste HR-zaken gewoon zelf via de telefoon. Een greep uit die HR-zaken:

  • Loonstroken
  • Verlof
  • Ziek melden (en beter!)
  • Declaraties
  • Mijn gegevens
  • Urenregistratie

De AFAS Pocket app is volledig geïntegreerd met de personeelsadministratie software van AFAS. Doordat jouw collega nu zelf zijn of haar HR-zaken regelt, zijn mutaties sneller verwerkt. De volledige HR-afdeling profiteert nu van een goede vastlegging.

Meer weten over de mogelijkheden van de AFAS Pocket App? 

Competentiemanagement

Met competentiemanagement leg je alle communicatie en afspraken met je medewerkers vast. Persoonlijke ontwikkelingsplannen, functioneringsgesprekken en bijbehorende afspraken borg je in het persoonlijke dossier. Met de 360 graden feedback heb je duidelijk inzicht in functiecompetenties en het bestaande niveau. Zo werk je aan een representatief overzicht van je personeelsbestand en de ontwikkeling die daarbij horen.

Lees meer over hoe je team beter samenwerkt dankzij de teamrollen van Belbin.

HR Analytics

HR is een combinatie van onderbuikgevoel en meetbare data. Bepaalde zaken komen gewoon bij een goed gesprek boven tafel. Terwijl andere dingen pas opvallen als je ze in een dashboard ziet staan. De interactieve HR-dashboards van AFAS vormen de basis voor slimme HR-beslissingen. Interne mobiliteit of competentiemanagement, je ziet met slechts één klik hoe jouw organisatie ervoor staat. Zo breng je jouw HR-beleid naar een volgend strategisch niveau.

Is jouw HR-afdeling al klaar voor de toekomst? Ontdek het in deze blog.

Beter inzicht in je HR-afdeling met dashboards

Beter inzicht in je HR-afdeling met dashboards

Met de BI dashboards zie je alle belangrijke data uit het personeelsinformatiesysteem van AFAS op een overzichtelijke manier. Je krijgt beter inzicht in de personeelsplanning, het verlof, het verzuim, de ontwikkeling van de lonen, etc. Die inzichten gebruik je dan om je strategische keuzes te onderbouwen. Business Intelligence staat klaar voor gebruik en maakt standaard deel uit van de personeelsadministratie software.

Ontdek wat onze personeelsadministratie software voor jouw HR-afdeling kan betekenen!

Start vandaag met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Ontdek wat onze personeelsadministratie software voor jouw HR-afdeling betekent

Start vandaag met standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Klaar voor de toekomst?

Met het personeelsinformatiesysteem van AFAS heb je vanaf nu tien HR-taken minder. Slim automatiseren biedt efficiëntie en structuur op de HR-afdeling. Met personeelsadministratie software ben je klaar voor de komst van generatie Y. Het geeft je niet alleen grip op HR-processen, maar het creëert ook transparantie in de organisatie en verbindt mensen met afdelingen.

Voordelen van personeelsadministratie software

Er zijn veel goede redenen om voor een compleet personeelsadministratie systeem te kiezen. Toch wordt het vaak in vraag gesteld en weet je niet goed waar te beginnen. Hieronder noemen we enkele voordelen van onze personeelsadministratie software voor je op. Hopelijk zet je zo snel de stap in de goede richting.

  • Eenmalige vastlegging
  • Geld, tijd en papier besparen
  • Gebruiksvriendelijk

Wil jij jouw personeelsadministratie meer automatiseren?

Neem contact met ons op!
Persoonlijk advies nodig? Bel dan
015 28 19 10